Wonderlijke Werelden | Cinekid 6+

6plus

Duur: 49 minuten

animatie familiefilm jeugd Kinderfilm
Kinderfilm

In de herfstvakantie (16 t/m 24 oktober) vertonen we in ons filmtheater elke dag vanaf 13:00 uur beestachtig leuke kinderfilms voor kids van alle leeftijden. Extra leuk: voor en na de film kun je in onze foyer terecht om lekker te knutselen. Je maakt bijvoorbeeld een animatiewiel, maskers van Anansi, een flipboekje en kosmoskijker! 


Ook dit jaar heeft Cinekid weer een bijzonder programma samengesteld met de allermooiste korte films. In deze compilatie voor kinderen vanaf 6 jaar, gaan we op reis naar allerlei verschillende en wonderbaarlijke werelden. De films in deze compilatie laten bijzondere en verbazingwekkende werelden zien, die heel anders zijn dan de onze. Maar ook tonen ze hoe wonderlijk de wereld om ons heen kan zijn.

Paraplu’s

Kan Kyna haar angst voor regen overwinnen en haar hond redden? 

In een land hier ver vandaan komen alle babymensen en -dieren uit de lucht vallen, in een mandje aan een paraplu. Die paraplu is nodig, omdat het altijd regent. Wanneer Kyna bij haar vader wordt gebracht, blijkt dat ze nat is geworden, omdat er een gat in de paraplu zat. Het meisje is voortaan altijd bang voor de regen en haar vader laat zijn baard groeien, zodat ze eronder kan schuilen. Dat betekent wel dat hij altijd bij haar moet zijn. 

Maar op een dag moet ze er toch alleen op uit, om haar hondje Nana te zoeken, dat is verdwenen. Lukt het Kyna haar angst voor de regen te overwinnen om haar hondje terug te vinden? En waarom is Nana er midden in de nacht eigenlijk vandoor gegaan?

Kiki de veer


Op een dag ontsnapt Kiki de kanarie aan zijn gekooide leven.


Een lekker modderbad

Vier nuffige koeien krijgen van een varkentje lessen in levenslust.

Marguerite, Aglaé, Clarisse en Rosine zijn wat je noemt hangkoeien. Ze zitten onder een afdak te wachten tot het stopt met regenen en vervelen zich. Tot een klein varkentje voorbijkomt. Charlie vindt het heerlijk dat het regent, dan danst hij het liefst. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en al gauw is iedereen aan het dansen en van de heuvel af aan het glijden. Behalve Rosine, die wil haar jurk niet vies maken. Maar ook voor haar weet Charlie iets te verzinnen. 

In deze vrolijke stop-motionanimatie vindt uiteindelijk niemand het meer erg om vies te worden. De vier koeien leren om met een andere blik te kijken naar de wereld, want van regen word je nat, maar het zorgt ook voor veel goeds. En van modder kun je heel mooi figuren tekenen op je jurk. 

De Marmotten


Vier jodelende marmotten en brombeer Dennis vechten om winterslaapplekje.

De marmotten doen van alles om hem te overtuigen en hij doet alles om van ze af te komen. Een grappige, cartooneske, Franse animatie met veel tekst en gejodel, die laat zien dat het misschien toch een goed idee is om dingen te delen – ook al heb je er zelf nog zo hard voor gewerkt. 

De grote overstromingDobberen over een vervuilde wereld vol verrassende ontmoetingen.

Als Pää op een dag alleen thuis moet blijven en wenst dat er iets spannends gebeurt, komt die wens direct uit: er komt een enorme overstroming. Het huis begint te drijven en daarmee start een avontuurlijke en gekke reis over het water. Pää redt twee vogels in een nest, een ander kindje, Nif, en een ijsbeer die ‘Walvis’ spreekt en ballon kan varen. 

Hun ervaringen en ontmoetingen leren wat de gevolgen zijn van de enorme vervuiling van water en lucht. En dat het altijd een goed idee is om aardig te zijn tegen wie je tegenkomt. Ze stranden uiteindelijk op een eiland gebouwd uit afval, waar kapitein Nemo ze op weg helpt naar huis. Een geestige, bonte en soms wat absurde animatie met een moraal, die echter op een vrolijke manier wordt overgebracht.

Jouw bezoek aan GIGANT

Sinds 25 september is de 1,5 meter-maatregel vervallen. Wij mogen vanaf nu bezoekers ontvangen zonder dat de 1,5 meter geldt. Daarbij zijn wij wel verplicht om te werken met een coronatoegangsbewijs voor bezoeker van 13 jaar en ouder. We vragen je om het coronatoegangsbewijs, samen met je ID, te tonen bij de ingang van GIGANT. Alle informatie over het coronatoegangsbewijs is hier te vinden

Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 5,00
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00
Culture Club € 0,00

Tickets & tijden

Vandaag
Morgen