De Terugreis | Prikkelarme voorstelling

9plus angst groftaalgebruik

Geregisseerd door Jelle de Jonge

Acteurs: Martin van Waardenberg, Leny Breederveld

Duur: 98 minuten incl. pauze

Gesproken taal: Engels

Comedy Drama prikkelarm
Special

Jaap is een nukkige man die al bijna 50 jaar samen is met de wat verwarde maar levenslustige Maartje. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. De twee reizen in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.

De Terugreis is een lichtvoetige roadmovie over een zwaar onderwerp: Alzheimer. Regisseur Jelle de Jonge wilde dit altijd actuele onderwerp behandelen met ontroering, maar ook zeker met een lach. De Jonge regisseerde eerder Bon Bini Holland en werkte daarnaast mee aan sucessvolle series als de Luizenmoeder, Koefnoen, Toren C en Harkum. In meerdere van deze projecten werkte hij al samen met veteraanacteurs Leny Breederverld en Martin van Waardenberg, die hij ditmaal als hoofdacteurs in het zonnetje zet.

Ook te zien tijdens ontbijt & film op 24 maart.


De speciale prikkelarme filmvertoningen worden georganiseerd i.s.m. NAH ontmoetingsochtenden van Tamara Neeft en Pier Hettema en vinden in principe elke 4e vrijdag van de maand plaats. Iedereen is welkom tijdens deze ochtendvertoning waarin we een aantal aanpassingen doen t.o.v. onze gebruikelijke filmvertoningen:

  • Geen muziek bij de inloop van de film;
  • De geluidssterkte van de film wordt aangepast;
  • Het zaallicht gaat tijdens de vertoning uit;
  • De zaal gaat 15 minuten voor aanvang open zodat iedereen die dat wenst alvast rustig kan gaan zitten;
  • Er is altijd 15 minuten pauze.

De prikkelarme film wordt iedere vierde vrijdag van de maand vertoond mits er geen andere activiteiten zijn. Kijk daarom voor je bezoek aan de prikkelarme film altijd op deze website om te zien of er geen wijzigingen zijn in de programmering.


Let op, overlast door voorbereidingen Prinsennacht en Koningsdag:

Op deze vrijdag is er buiten GIGANT (in de steeg tussen GIGANT en CODA) veel geluid. Deze dag worden de puntjes op de i gezet voor Prinsennacht en Koningsdag. De kans is groot dat er tijdens de uitloop van de film geluidsoverlast is door soundchecks.

De Volkskrant
“Droogkomisch, melancholiek scenario.”
NRC
“Bekende maar voortreffelijke film.”
Trouw
“Bedreven acteursduo.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 11,50
Cineville € 0,00
Vriend € 8,50
Kinderen t/m 13 jaar € 6,00

Tickets & tijden

Vrijdag 26 april

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement