Wolfwalkers (NL)

6plus angst geweld

Geregisseerd door Tomm Moore

Duur: 100 minuten

animatie familiefilm
IMDB logo 8.4 op basis van 245 reviews
Kinderfilm

In een magisch Ierland wonen Wolfwalkers. Je herkent ze aan hun fonkelend rode haar en grote ogen. Zij kunnen niet alleen praten met wolven, maar ook wonden genezen en zelf in een wolf veranderen. Mensen denken dat Wolfwalkers hen beschermen tegen de wolven, maar eigenlijk is het andersom. Het zijn de wolven en de natuur die bescherming nodig hebben.

Als leerling-jager Robyn met haar vader naar Ierland reist, om de laatste wolven te doden, leert ze Mebh kennen. Mebh blijkt een Wolfwalker te zijn, net als haar moeder. Wanneer haar moeder spoorloos verdwijnt, gaan Robyn en Mebh op zoek naar haar. Robyn wordt steeds verder mee gezogen in een geheime, betoverende wereld. Een bijzonder spannend en adembenemend mooi avontuur, vol van magie, Keltische mythes, vriendschap en liefde voor de natuur, die zowel kinderen als volwassenen zal betoveren.

De film wordt sinds zijn première op Filmfestival Toronto de hemel in geprezen en gezien als dé grote kanshebber voor de Oscars. Het zou een terechte bekroning zijn voor regisseur Tomm Moore en zijn studio Cartoon Saloon die eerder al respectievelijk twee (Song of the Sea, The Secret of Kells) en drie Oscarnominaties (The Breadwinner) voor hun vorige films binnen sleepten.

Het Parool - Joost Broeren
“Wolfwalkers [blijft] in de eerste plaats een sprookjesachtige animatiefilm, expliciet gericht op kinderen (maar zeker ook geschikt voor ouders én kinderloze volwassenen).”
NRC - Coen van Zwol
“Wolfwalkers is verrassend, ontroerend en opmerkelijk gestileerd: een traktatie zoals je inmiddels zo’n beetje verwacht van Cartoon Saloon.”
De Volkskrant - Kevin Toma
“Elke lijn, cirkel, kras en kleurtoets is even verrukkelijk in Wolfwalkers, dat ook nog eens flink weet te ontroeren: zelden sneed het gehuil van wolven zo door merg en been.”
De Telegraaf - Marco Wijers
“Deze mythische en zelfs spirituele vertelling over mens versus natuur krijgt zo ook nog een sterke emotionele impuls”
Cineville - Jente Buskes
“Met schilderachtige 2D-animatie maakten Moore en Stewart van Wolfwalkers een film die nooit zwaarmoedig is, maar juist net zo speels, avontuurlijk en nieuwsgierig als haar hoofdpersonages”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 9,50
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00

Tickets & tijden

Zondag 06 december
Woensdag 09 december
Zondag 13 december