Le Sorelle Macaluso

angst groftaalgebruik

Geregisseerd door Emma Dante

Acteurs: Alissa Maria Orlando,Susanna Piraino,Anita Pomario

Duur: 94 minuten

Drama
IMDB logo 6.1 op basis van 549 reviews

De vijf zussen Maria, Pinuccia, Lia, Katia en Antonella – in leeftijd variërend van kleuter tot een jaar of twintig – wonen bovenin een vervallen appartement aan de rand van Palermo dat uitkijkt over zee. Ze leven van de duiven die ze op zolder houden en verhuren voor ceremonies. Ze hebben het niet breed, maar ze redden zich en zijn gelukkig. Als ze op een warme zomerdag samen naar de populaire badplaats Mondello gaan, voltrekt zich daar een tragedie die het leven van de zussen en hun onderlinge relaties voorgoed zal veranderen.

Jouw bezoek aan GIGANT
Wij zijn ontzettend blij je weer welkom te mogen heten in onze filmzalen. Op dit moment hebben onze filmzalen een beperkte capaciteit i.v.m. de 1,5 m maatregel. Wil je verzekerd zijn van een plek wacht dan niet te lang met het kopen van jouw filmticket.

Kijk voor meer informatie over de maatregelen die wij nemen en jouw bezoek aan GIGANT op deze pagina.

Volkskrant
“Gestileerd drama boogt op voortreffelijk spel.”
Trouw
“Wat Le Sorelle Macaluso doet is de levens van de vier overgebleven zussen laten zien als eindeloze temps mort, als uitgerekte dode tijd. Ze waren net begonnen en nu is het al voorbij.”
AD
“Een zwartkijker die níet ontroerd achterblijft. In amper 90 minuten weet Dante razendknap het alles verzwelgende verstrijken van de tijd voelbaar te maken.”
NRC
“Regisseur Dante weet erg mooi de dynamiek tussen de zussen vast te leggen en een gevoel van eindeloze mogelijkheden op te roepen.”
Filmkrant
“Een nostalgisch, warm en complex beeld van zusterschap.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00
Culture Club € 0,00

Tickets & tijden

Morgen
Donderdag 29 juli
Zaterdag 31 juli
Maandag 02 augustus
Woensdag 04 augustus
Donderdag 05 augustus
Maandag 09 augustus
Dinsdag 10 augustus
Woensdag 11 augustus