Inside Aut

Geregisseerd door Isabelle Renate la Poutré

Duur: 70 minuten

documentaire

Na een vastgelopen filmproject vraagt fotograaf en documentairemaker Isabelle Renate la Poutré zich af: ‘Werkt mijn hoofd soms anders dan dat van anderen?’ Ze leest een blogpost over vrouwen met autisme en dan begint er iets te dagen.

In de documentaire Inside Aut gaat Isabelle vol overgave en met humor op zoek naar de waarheid. Ze leest zich suf, luistert podcasts en interviewt andere vrouwen over dit onderwerp. De eerlijke en soms pijnlijke gesprekken met met haar omgeving maken langzaamaan duidelijk hoe haar hoofd werkt. Wanneer ze tot slot in haar eentje naar IJsland afreist valt alles op zijn plek.

Inside Aut is een verhaal over kracht, eigenheid en je weg vinden in een wereld die nooit stil staat.

Met o.a. ervaringsdeskundige en schrijver Magali De Reu en Psychotherapeut Anne Huntjens.

Reacties van bezoekers

“Wij zouden hem aan iedereen aanraden om te kijken met iemand met diagnose ASS in hun omgeving. Om te helpen een beetje te begrijpen hoe het voor degene met ASS is en de herkenning van alles in de documentaire is hoe gek het misschien klinkt, heel fijn.”

“Je hebt m’n ogen geopend. Me nieuwsgierig gemaakt naar wie en wat ik nu echt ben.”

“Heel mooi en indrukwekkend! Soms ook wat confronterend in herkenbaarheid. Dank je wel voor de documentaire en de eerlijkheid daarin.”

“Ik vond het heel mooi om te zien dat de zaal helemaal vol was en er regelmatig een zucht van herkenning was. Dankjewel voor de docu, het verwoord precies dat wat ik niet goed kan omschrijven.”

Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 11,00
Cineville € 0,00
Vriend € 8,50
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00

Tickets & tijden

Donderdag 01 juni
Vrijdag 02 juni
Zondag 04 juni
Dinsdag 06 juni

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement