First Cow

angst groftaalgebruik

Geregisseerd door Kelly Reichardt

Acteurs: John Magaro,Orion Lee

Duur: 122 minuten

Drama
IMDB logo 7.1 op basis van 12,026 reviews

In het Oregon van 1820 ontmoet Otis ‘Cookie’ Figowitz, een timide kok op tocht door het land, King-Lu, een Chinese immigrant op de vlucht na het plegen van een moord. De eerste koe in de wijde omtrek biedt hen een uitweg uit hun zwervende bestaan: ‘s nachts trekken ze erop uit om haar stiekem te melken en gebruikt Cookie de melk om ongekende lekkernijen te creëren. Het duo weet al snel een bloeiende handel op te zetten, en hun dromen lijken werkelijkheid te gaan worden. Kelly Reichardt presenteert met First Cow een subtiel verhaal over vriendschap en ondernemerschap, en laat op bedachtzame en verfrissende wijze zien hoe divers een western-verhaal er uit kan zien.

Jouw bezoek aan GIGANT
Wij zijn ontzettend blij je weer welkom te mogen heten in onze filmzalen. Op dit moment hebben onze filmzalen een beperkte capaciteit i.v.m. de 1,5 m maatregel. Wil je verzekerd zijn van een plek wacht dan niet te lang met het kopen van jouw filmticket.

Kijk voor meer informatie over de maatregelen die wij nemen en jouw bezoek aan GIGANT op deze pagina.

Volkskrant
“Regisseur Kelly Richardts vertelt een schitterend gelaagd verhaal over het ontstaan van VS aan de hand van de eerste geïmporteerde koe.”
NRC
“Een rauw miniatuurtje vol verrassende couleur locale en verborgen ambitie, een ontroerende schavuitenfilm over mannenvriendschap.”
AD
“Met Reichardt aan het roer krijg je de thematiek nooit met bedachte metaforen of andere kunstgrepen voorgeschoteld. En wie ze aan boord trekt, zal zelfs ná de film nog lang in die bossen blijven ronddolen.”
VPRO
“ Lieve western over opbloeiende vriendschap.”
Cinemagazine
“De beelden lijken vaak levende schilderijen, met spannende doorkijkjes en een warm clair-obscur. De vriendschap tussen de mannen is puur en aandoenlijk.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00
Culture Club € 0,00

Tickets & tijden

Vandaag
Morgen
Zondag 27 juni
Dinsdag 29 juni
Woensdag 30 juni
Zaterdag 03 juli
Dinsdag 06 juli