Eiffel

9plus angst groftaalgebruik

Geregisseerd door Martin Bourboulon

Acteurs: Romain Duris,Emma Mackey,Pierre Deladonchamps

Duur: 108 minuten

biografisch Drama historisch romantiek
IMDB logo 6.3 op basis van 854 reviews

Een romantisch en waargebeurd verhaal over de liefde tussen twee mensen die de skyline van Parijs voor altijd heeft veranderd.
Na het succesvol afronden van de bouw aan het Vrijheidsbeeld ligt de wereld aan de voeten van ingenieur Gustave Eiffel. De Franse overheid vraagt hem om een spectaculair nieuw ontwerp te maken voor de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs. Eiffel houdt zich echter liever bezig met een ander project. Alles verandert wanneer zijn pad kruist met de grote liefde uit zijn verleden. De lang verloren en verboden passie tussen de twee inspireert Eiffel om de wereldberoemde Eiffel toren te ontwerpen. De hoofdrollen in Eiffel worden vertolkt door Romain Duris en Emma Mackey (Sex Education).


Jouw bezoek aan GIGANT

Op 26 november zijn nieuwe corona-maatregelen aangekondigd die gelden vanaf 28 november. Wij zijn nog altijd verplicht te werken met een coronatoegangsbewijs. We vragen je om deze, samen met je ID, te tonen bij de ingang van GIGANT. Verder wordt in onze filmzalen rekening gehouden met 1,5 afstand en totdat je op je stoel zit is het dragen van een mondkapje verplicht. Ook is de capaciteit van onze filmzalen gewijzigd. Je krijgt aan de zaal een stoel toegewezen. De stoel die je in onze webshop kiest, is niet per definitie de stoel die je ook toegewezen krijgt omdat wij rekening moeten houden met 1,5 meter afstand tussen huishoudens. Wij hopen op je begrip. Alle informatie over het coronatoegangsbewijs is hier te vinden.

Trouw
“Laat het maar aan de Fransen over om een historische film over de creatie van een van ’s werelds beroemdste monumenten – de Eiffeltoren – over de liefde te laten gaan. Heerlijk.”
Humo
“Razend interessant om eens te zien hoe ze dat fameuze torentje – ‘metalen waanzin’ noemden velen het in 1887 – in het midden van dat zompige gebied in Parijs overeind hebben gekregen.”
Cineuropa
“Spectaculaire film over de bouw van de Eiffeltoren, ondersteund door een contrastrijke, alledaagse romantische lijn. ”
Filmtotaal
“Met behulp van de nodige CGI worden de verschillende stadia van het bouwproces schitterend in beeld gebracht.”
ScreenDaily
“Een ouderwetse hommage aan Frankrijks toren-genie.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00
Culture Club € 0,00
Culture Club 25 € 0,00
Culture Club 50 € 0,00

Tickets & tijden

Maandag 06 december
Dinsdag 07 december
Woensdag 08 december
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement

Meer resultaten...