David Byrne’s American Utopia

all angst groftaalgebruik

Geregisseerd door Spike Lee

Acteurs: David Byrne

Duur: 105 minuten

documentaire muziek
IMDB logo 8.3 op basis van 2,990 reviews

Regisseur Spike Lee documenteert de briljante en tijdloze Broadway-show uit 2019 van voormalig Talking Heads-frontman David Byrne, gebaseerd op zijn gelijknamige, meest recente album en tour. Het uitbundige en intrigerende concert American Utopia van David Byrne verlichtte vorig jaar Broadway met Byrnes kenmerkende, ritmische en inspirerende nummers. Hij werkte hiervoor met een levendige, nieuwe band en dansers uit de hele wereld en transformeerde zijn muziek in een tegengif tegen de polarisatie in Amerika en de rest van de wereld.

Spike Lee bracht het bijzondere theaterstuk naar het grote doek als een oproep om met elkaar te verbinden, ongelijkheid te bestrijden en om, bovenal, het leven te vieren. David Byrne’s American Utopia roept ons allen op om na te denken, te verbinden en mee te dansen. Het muzikale meesterwerk zet aan tot nadenken en geeft ons precies wat we in deze tijd nodig hebben.

Jouw bezoek aan GIGANT
Wij zijn ontzettend blij je weer welkom te mogen heten in onze filmzalen. Op dit moment hebben onze filmzalen een beperkte capaciteit i.v.m. de 1,5 m maatregel. Wil je verzekerd zijn van een plek wacht dan niet te lang met het kopen van jouw filmticket.

Kijk voor meer informatie over de maatregelen die wij nemen en jouw bezoek aan GIGANT op deze pagina.

Filmtotaal
“Een exceptioneel kunstwerk. Zeker in een tijd waarin concerten enorm gemist worden is dit kunstwerk een enorme gift aan de mensheid.”
Volkskrant
“In de intermezzo’s van dit eigenzinnige concert laat Byrne (oud-voorman van Talking Heads) zich niet alleen van zijn activistische en filosofische kant zien, maar is hij ook persoonlijker dan ooit.”
Parool
“De door Lee geregisseerde registratie van een concert van Byrne in een Broadwaytheater, is bijzonder geslaagd.”
VPRO
“Anders dan bij veel popconcerten vertellen de nummers in het fraai gechoreografeerde American Utopia samen een verhaal.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00
Culture Club € 0,00

Tickets & tijden

Morgen