Brainstorm Festival | Combiticket

vrijdag 05 november

De 14de editie van het jaarlijkse Brainstorm Festival wordt op 5 en 6 november 2021 gehouden. Met grote namen als Orden Ogan, Narnia, Leaves’ Eyes, Eric Clayton, Hamferd en Majestica belooft het weer een hoogstaand metalfeest te worden.

Er zijn drie soorten tickets beschikbaar:

  • Normaal ticket voor vrijdag of zaterdag,
  • Combitickets voor beide dagen,
  • Combitickets tot 18 jaar voor beide dagen.

VRIJDAG 5 NOVEMBER:
Eric Clayton AndThe Nine (gothic-rock, USA/NL)
Majestica (power-metal, SE)
Morgarten (folk/black-metal, CH)
Scarlet Stories (progressive metal, NL)

Theater:
Morgarten

ZATERDAG 6 NOVEMBER:
Orden Ogan (progressive power-metal, DE)
Narnia (melodic hardrock, SE)
Leaves’ Eyes (folk/gothic-metal, DE/FIN)
Hamferd (progressive doom, FO)
Temperance (melodic metal, ITA)
TerraDown (melodic death-metal, NL)

Theater:
Eric Clayton (Saviour Machine-classics)
Temperance

Met Orden Ogan (DE) heeft het Brainstorm Festival een absolute headliner in huis. De Duitsers behoren immers tot de top van de Europese power-metal scene, waarin zij zich weten te onderscheiden door hun muziek te verrijken met progressive en folk-metal. Bovendien brengt de band het nieuwe album ‘Final Days’ mee, dat in de loop van 2021 verschijnt.

De komst van Narnia (SE) is bijzonder, want de hardrockband viert op het Brainstorm Festival hun 25-jarig bestaan. En dat met een exclusieve show in Nederland, waarbij ongetwijfeld nog één keer alle hits passeren.

Nog meer hits kun je verwachten van Leaves’ Eyes (DE/FIN) die hun succesvolle nieuwe album ‘The Last Viking’ komen promoten. Deze show zal zeker in de smaak vallen bij liefhebbers van folk-metal en female fronted gothic-metal.

Bijzonder is ook de komst van Eric Clayton And The Nine (USA/NL). De zanger van Saviour Machine presenteert met zijn Nederlandse band zijn nieuwe solo-album ‘A Thousand Scars’. Daarnaast doet Eric Clayton een akoestisch optreden in de theaterzaal, waarbij tal van Saviour Machine-classics de revue passeren.

Hoe gaaf is het dat we Hamferd (FO) mogen verwelkomen? De band staat al heel wat jaren op ons verlanglijstje en nu is het dan een feit! Loodzware metal, diepe grunts en klagende zang: op de Faeröer-eilanden weten ze hoe progressieve doom-metal moet klinken!

Met Majestica (SE) hebben we een fantastische naam staan voor liefhebbers van power-metal. De Zweedse band rond zanger/gitarist Tommy Johansson (Sabaton) is de voortzetting van zijn vroegere succesvolle band ReinXeed.

En dan is er nóg een mooie naam vastgelegd: Temperance (ITA). Met een zangeres en twee zangers belooft deze band er een vocaal spektakel van te maken.

Liefhebbers van het hardere werk kunnen hun hart ophalen bij Morgarten (CH). De folk/black-metal band heeft een goede live-reputatie opgebouwd in Nederland en brengt dit keer een nieuw album mee.

Met zo’n internationale line-up zou je bijna vergeten dat er in Nederland ook geweldige bands rondlopen. Ieder jaar hebben we er minstens een staan. Dit jaar verwelkomen we Scarlet Stories (NL), die hun progressieve metal op ons mogen loslaten.

Naast optredens op de mainstage en in de theaterzaal heeft het Brainstorm Festival altijd een expositie, een bierproeverij en een kleine cd-markt. Genoeg ingrediënten dus om er een mooi feest van te maken. Boek nu je tickets!

Meer informatie: www.brainstormfestival.com

Tickets bestellen

Prijs

Combiticket € 46,50
Combiticket tot 18 € 19,50

Deur open

30 minuten voor aanvang

Tijden

vr 05 november 18:15

Locatie

Popzaal

Tickets & tijden

Vrijdag 05 november