March Into Walhalla

vrijdag 03 februari 2023

Op 3 februari presenteren GIGANT en Desert Rose Agency het metalfestival March Into Walhalla! Dompel je onder in de beste folk-, black- en pagan metal van Nederlandse bodem en uit het buitenland, met Finsterforst, Slechtvalk, Morgarten, Vanaheim en :Nodfyr:.

Finsterforst (DE)

black forest metal

Diep in de donkere bossen van Zuid-Duitsland zag Finsterforst in 2004 het levenslicht. Drie jaar later begon de band met touren en tot op heden zijn de Duitsers een graag geziene gast op de Europese podia. De band sleepte onderweg een platencontract bij Napalm Records binnen en sindsdien heeft Finsterforst de wind in de rug.

Hoogtepunt in de carrière is zonder twijfel het laatste album ‘Zerfall’, waar de band een aanstekelijke mix laat horen van pagan-metal, black-metal en Rammstein-achtige metal. Zware Metalen omschreef het album als ‘episch’ en gaf 91/100 punten. ,,Das ist wirklich ein Meisterwerk! Danke schön’’, aldus de recensent. In 2020 stond Finsterforst voor het laatst op de Nederlandse podia. Hoog tijd dus dat de Duitsers terugkeren, ditmaal als headliner van March Into Walhalla!

Slechtvalk (NL)

death-black metal

Hoewel Slechtvalk de laatste jaren maar weinig live-shows speelde in Nederland, heeft de band altijd een trouwe following gehouden. Dat komt mede door de kwalitatief hoogstaande albums die de band in hun carrière uitbracht. Een show van Slechtvalk is daarom eigenlijk niet te missen.

De band beleefde hun hoogtijdagen aan het begin van dit millennium, in de nasleep van het zeer succesvolle album ‘The War That Plagues The Lands’. Slechtvalk groeide uit tot één van de beste death/black metalbands van Nederland en is die reputatie nimmer kwijtgeraakt. Het laatste meesterwerk luistert naar de naam ‘Where Wandering Shadows And Mists Collide’, maar ongetwijfeld geeft Slechtvalk ook een voorproefje van nieuw werk tijdens March Into Walhalla!

Morgarten (CH)

black-folk metal

De Zwitserse folk-blackmetal band Morgarten timmert de laatste jaren stevig aan de weg. De band tourt met veel succes door heel Europa heen, om hun laatste album ‘Cry Of The Last’ onder de aandacht te brengen. Zeker ook in Nederland krijgt Morgarten meer en meer voet aan de grond.

Op het podium zijn de heren van Morgarten helemaal in hun element en nemen ze het publiek mee in hun enthousiasme. Vergeet dus niet je zwaard uit het vet te halen en je schild netjes te poetsen!

Vanaheim (NL)

pagan-folk metal

Nog zo’n band die internationaal goed scoort: Vanaheim uit ons eigen Nederland. Met het nieuwe album ‘Een Verloren Verhaal’ maakt de band indruk, en hun enthousiaste liveshow zorgt ervoor dat Vanaheim een graag gezien gast is op podia in binnen- en buitenland.

Vanaheim brengt pagan/folk-metal met veel energie. ,,The energetic mix between epic pagan metal and the typical, catchy folk metal creeps deep under your skin, and makes you want to move whether you want it or not!”, zegt de band daar zelf over. Dat heeft Vanaheim dan ook meerdere keren bewezen, onder andere tijdens optredens met Heidevolk, Finsterforst en Equilibrium. Next stop is Apeldoorn!

:Nodfyr: (NL)

heathen metal

:Nodfyr: – noodvuur in het hedendaagse Nederlands – is een oud-Germaans gebruik dat in tijden van nood werd gebruikt om het ongeluk te keren. Al het vuur in huis werd gedoofd en er werd een nieuw vuur aangestoken: nodfyr!

Onder de naam :Nodfyr: trekt de Nederlandse heidense metalband dan ook ten strijde. Met Nederlandse teksten vertolkt de band hun trots op Gelderland, de regio waar zij vandaan komen. In de gelederen bevindt zich een ex-lid van Heidevolk, ook al zo’n band die hier succesvol mee is. :Nodfyr: zorgt voor een niet te missen aftrap van March Into Walhalla!

Tickets bestellen

Prijs

Normaal € 17,00
Vriend € 15,00

Deur open

30 minuten voor aanvang

Tijden

vr 03 februari 18:15

Locatie

Popzaal

Tickets & tijden

Vrijdag 03 februari
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement