The Zone of Interest

12plus angst discriminatie

Geregisseerd door Jonathan Glazer

Acteurs: Christian Friedel, Sandra Hüller, Ralph Herforth, Max Beck

Duur: 106 minuten

Gesproken taal: Duits,Pools

Drama

De eerste film van Jonathan Glazer (Sexy Beast, Under the Skin, Birth) in 10 jaar tijd. Het gaat over een Duits gezin dat tijdens de Tweede Wereldoorlog een zo prettig mogelijk bestaan probeert te leiden. Echter, hun idyllische huis bevindt zich naast Auschwitz en de vader des huizes is daarvan de commandant.

De vrouwelijke hoofdrol wordt gespeeld door de huidige filmhuiskoningin Sandra Hüller (Anatomy of a Fall). De film was genomineerd voor de Gouden Palm, waar die al snel gezien werd als de gedoodverfde winnaar. Dit gebeurde uiteindelijk niet, want de prijs ging naar Anatomy of a Fall, met toevallig dezelfde actrice, Sandra Hüller, in de hoofdrol. Wel won de film veel andere prijzen op Cannes, waaronder Beste Componist (Mica Levi), de FIPRESCI Prize en de Grand Prize of the Jury. The Zone of Interest is ook de Britse inzending voor Beste Niet-Engelstalige Film.

The Zone of Interest is gebaseerd op het boek van gerenommeerd schrijver Martin Amis en is daarom ook onderdeel van Boek & Film deze maand.

FILMTIP door filmvrijwilliger Arjan

“De ‘bubble’ van idyllisch gezin en prachtige tuin staat in schril contrast met de gruwelen, die nauwelijks expliciet worden, aan de andere kant van de muur. De absurditeit van de tegenstelling kruipt de hele film onder je huid. Indrukwekkende en huiveringwekkende film die nog lang op je netvlies blijft staan.”

VPRO Cinema
“IJzingwekkend-briljante film.”
AD
“Zó vang je dus de banaliteit van het kwaad.”
De Volkskrant
“Huiveringwekkend.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 11,50
Cineville € 0,00
Vriend € 8,50
Kinderen t/m 13 jaar € 6,00
Film & Pizza van de Pizzabakkers € 19,00

Tickets & tijden

Vandaag
Dinsdag 05 maart
Woensdag 06 maart

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement