The Blue Caftan – Ontbijt & Film

9plus angst

Geregisseerd door Maryam Touzani

Acteurs: Lubna Azabal, Ayoub Messiou, Saleh Bakri

Duur: 118 minuten

Drama ontbijt & film
Special

Première

Deze zondag hoef je niet op tijd je bed uit om een ontbijtje te maken! Je schuift gewoon bij GUUSJE eten & drinken aan voor een heerlijk ontbijtje met broodjes, een croissant, jam, kaas, gekookt ei, yoghurt, granola, vers fruit, koffie & thee. Vervolgens loop je naar GIGANT en geniet je van deze mooie film.

Natuurlijk kun je ook naar de film komen zonder bij GUUSJE te ontbijten. Je betaalt dan alleen je filmkaartje.

Aanvang ontbijt: 09.30 | Aanvang film: 11.00

Prijs ontbijt: €11,00 | Prijs film: €11,- / €8,50

Let op: Na het kiezen van je plaatsen kun je vervolgens je ontbijtje toevoegen aan je winkelmandje. Het ontbijt is te bestellen tot vrijdagochtend 24 maart 10:00 uur.


In een kaftanwinkel in Salé, Marokko, bloeien allerlei verschillende vormen van liefde op. Van regisseur Maryam Touzani (Adam).

We konden nog wel even vooruit op de smaak van de zelfgemaakte rziza uit Adam, maar drie jaar na haar debuut trakteert scenarist-regisseur Maryam Touzani ons gelukkig al op haar tweede: The Blue Caftan. Touzani ruilde een kleine bakkerij en twee eigenwijze vrouwen in voor een kleine kaftanzaak en een getrouwd stel met een geheim, maar de warmte, de intimiteit en de empathische kijk op twee outsiders tegen de rest zijn weer van de partij. 

Halim (Saleh Bakri) heeft samen met zijn vrouw Mina (Lubna Azabal) een traditionele kaftanwinkel in de medina van Salé. Ze leven al hun hele huwelijk lang met een geheim, maar desondanks heeft het echtpaar elkaar lief. Mina’s ziekte en de komst van Youssef, een nieuwe leerling die het vak wil leren, zorgen er voor dat dit fragiele evenwicht onder druk komt te staan.

The Blue Caftan is geselecteerd voor het IFFR 2023. In Cannes werd de film met een staande ovatie ontvangen en won hij de FIPRESCI-prijs in het Un Certain Regard-programma.

Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 11,00
Cineville € 0,00
Vriend € 8,50
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00

Tickets & tijden

Zondag 26 maart
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement