Songs of Earth

9plus angst

Geregisseerd door Margreth Olin

Acteurs: Jørgen Mykle, Magnhild Mykløen

Duur: 90 minuten

Gesproken taal: Noors

documentaire natuurfilm

IJsblauwe gletsjers, klaterende watervallen en knisperend groene loofbomen vormen het adembenemende decor van de natuurfilm Songs of Earth. Regisseur Margreth Olin keert terug naar haar geboorteplaats, de betoverende vallei Oldedalen in Noorwegen, voor een liefdevolle ode aan zowel deze majestueuze omgeving als aan haar ouders, die na al die jaren nog steeds een diepgewortelde liefde voor elkaar koesteren. Met de Noordse seizoenen als epische achtergrond, begint Olin samen met haar ouders aan een tocht door de uitgestrekte vlaktes. Hun familie heeft hier altijd zij aan zij met de natuur geleefd, zelfs wanneer de aarde haar meest meedogenloze kant toonde.

Margreth Olin weet niet alleen het spectaculaire panorama vast te leggen, maar ook de stilte en sereniteit die heersen te midden van de ruige bergen, het wildleven en de tijdloze verhalen die de vallei omhelzen. Het bekendste natuurfilmteam van Noorwegen filmde de fenomenale IMAX-waardige beelden en Rebekka Karijord componeerde op basis van de geluiden van de natuur, de aarde en schuivende gletsjers een prachtige orkestrale score, uitgevoerd door het London Contemporary Orchestra. Songs of Earth is een grootse natuurfilm, gebouwd op een persoonlijke geschiedenis, waar Liv Ullman en Wim Wenders als uitvoerende producenten graag hun handtekening onder zetten. “Our first love was nature. Let’s not forget…”

Songs of Earth is een ontzagwekkende natuurdocumentaire, verteld vanuit het perspectief van Margreth Olin, met muziek van de London Contemporary Orchestra, gecomponeerd door Rebekka Karijord. Actrice Liv Ullman en regisseur Wim Wenders (Perfect Days) waren zo onder de indruk dat ze als executive producers hun steun verleenden aan de film. Songs of Earth is de officiële Oscarinzending van Noorwegen, wat uniek is voor een natuurdocumentaire.

FILMTIP door filmvrijwilliger Auke

“In contact zijn met de overweldigend mooie natuur, je nietigheid voelen in relatie met die natuur en de warmte voelen van een liefdevolle familierelatie. Een ontroerend mooie film in meerdere opzichten.”

NRC
“Oogverblindende ode aan leven.”
Trouw
“Nederig en gealarmeerd tegelijk.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 11,50
Cineville € 0,00
Vriend € 8,50
Kinderen t/m 13 jaar € 6,00

Tickets & tijden

Woensdag 24 april

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement