Riders of Justice

16plus geweld groftaalgebruik

Geregisseerd door Anders Thomas Jensen

Acteurs: Mads Mikkelsen,Andrea Heick Gadeberg,Nikolaj Lie Kaas,Gustav Lindh,Nicolas Bro,Lars Brygmann,Roland Møller

Duur: 116 minuten

Drama
IMDB logo 7.6 op basis van 31,492 reviews

Beroepsmilitair Markus moet noodgedwongen huiswaarts keren om voor zijn dochter Mathilde te zorgen als blijkt dat zijn vrouw om het leven is gekomen tijdens een tragisch treinongeluk. Terwijl ze nog in diepe rouw verkeren, wordt er aangebeld door data-analist Otto. Hij heeft het treinongeluk overleefd en heeft samen met zijn excentrieke collega Lennart en hun nog zonderlinger maat Emmenthaler geconcludeerd dat de trein niet zomaar is verongelukt. Ze besluiten verder op onderzoek uit te gaan en ook voor Markus wordt het duidelijk dat er sprake is geweest van een aanslag. De mannen ontpoppen zich tot engelen der wrake en de missie leidt tot resultaten. Al zijn het misschien niet de gewenste…


Jouw bezoek aan GIGANT

Op 26 november zijn nieuwe corona-maatregelen aangekondigd die gelden vanaf 28 november. Wij zijn nog altijd verplicht te werken met een coronatoegangsbewijs. We vragen je om deze, samen met je ID, te tonen bij de ingang van GIGANT. Verder wordt in onze filmzalen rekening gehouden met 1,5 afstand en totdat je op je stoel zit is het dragen van een mondkapje verplicht. Ook is de capaciteit van onze filmzalen gewijzigd. Je krijgt aan de zaal een stoel toegewezen. De stoel die je in onze webshop kiest, is niet per definitie de stoel die je ook toegewezen krijgt omdat wij rekening moeten houden met 1,5 meter afstand tussen huishoudens. Wij hopen op je begrip. Alle informatie over het coronatoegangsbewijs is hier te vinden.

VPRO
“Deze mix van melodrama, thriller en zwarte komedie trekt een heel blik kleurrijke personages open, balanceert regelmatig op het randje van lachen en belachelijk, maar levert desondanks een heel toonvaste, veelomvattende en ijzersterke film af.”
Volkskrant
“Puur meesterschap, deze fijne cocktail van buitenissige grappen en inzichtelijke psychologie.”
Trouw
“Knap wel hoe Jensen echte pijn en rouw om een geliefde verbindt met een serie absurde perikelen. Het is een dun koord waarop hij balanceert, maar hij beheerst die evenwichtskunst voortreffelijk.”
AD
“Lachen of gruwelen, die dubbelzinnigheid blijft maar knagen. Scenarist en regisseur Anders Thomas Jensen (Adam’s Apples, Men & Chicken) toonde zich eerder een meester in het beheersen en vervolgens buigen van genres.”
Telegraaf
“Anders Thomas Jensen serveert met deze tragikomedie een warmhartige genre-mix.”
NRC
“Meesterlijk!”
Filmkrant
“Een geestige, avontuurlijke film.”
Parool
“Inktzwarte humor, melodrama en horror.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00
Culture Club € 0,00
Culture Club 25 € 0,00
Culture Club 50 € 0,00

Tickets & tijden

Dinsdag 07 december
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement

Meer resultaten...