All Over The World: Amerika | The Searchers

6plus geweld

Geregisseerd door John Ford

Acteurs: John Wayne, Jeffrey Hunter, Vera Miles, Ward Bond, Natalie Wood, John Qualen, Olive Carey, Henry Brandon, Ken Curtis, Harry Carey jr, Antonio Moreno, Hank Worden, Lana Wood, Patrick Wayne, Jack Pennick, Chief Thundercloud

filmcursus western
Special

All Over The World is een filmcursus bestaande uit 4 delen. De delen zijn los van elkaar te bekijken, maar het is ook mogelijk om een passe-partout te kopen. Hiermee geniet je, met korting, van alle 4 delen!

Passe-partouts kosten €55 (€45 voor Vrienden van GIGANT) en zijn enkel te koop via deze website. Klik hieronder voor jouw passe-partout:

All Over The World is een filmcursus die ons laat reizen in tijden dat dat in het echt niet altijd even makkelijk is. We reizen door de tijd en over de hele wereld, van de VS naar Japan, van Europa naar Afrika.

De cursus wordt je aangeboden door GIGANT i.s.m. Koning Film, een filmcollectief van filmdeskundigen met ieder zo hun eigen expertise en interesses. Die komen uitgebreid aan bod in de vier lezingen, die bol staan van plezier in, enthousiasme voor en verlangen naar de cinema.

All Over The World vertelt over de globale filmgeschiedenis. Het laat ons genieten van vele filmfragmenten, van toen, van nu en laat ons vooral nog eens voelen hoe rijk films je laten voelen, juist ook als je stil zit in het donker van je theater.

Reis je mee?

Het programma:
3 november: Amerika- de western: The Searchers
10 november: Europa – modernise: Le bonheur
17 november: Afrika – de postkoloniale Afrikaanse cinema: Moolaadé
24 november: Azië – de stilte (en soms onversneden geweld) in de Japanse cinema: True Mothers


Amerika – de western
Meer dan ooit voelde de VS onlangs wellicht weer als een land van cowboys, hoewel de western toch al lang niet meer zo populair is als vroeger. Filmdeskundige en docent Jan Salden is een genrekenner en van al die genres is de western zijn nummer 1. Waarom dat zo is, wat er zo fascinerend blijft, legt hij –als altijd- vol passie uit. En is John Ford dan echt de beste chroniqueur van de western?

The Searchers
Terug uit de Amerikaanse Burgeroorlog gaat Ethan Edwards (John Wayne) op bezoek bij de ranch van zijn broer en diens gezin. Het is onrustig in de buurt, indianen zijn op oorlogspad. Wanneer de ranch wordt overvallen en zijn nichtjes worden gekidnapt gaat hij met een paar man op zoek naar de daders. Gaandeweg wordt duidelijk dat hij volledig verteerd wordt door zijn haat tegen indianen. Gedurfde western van John Ford en Wayne, waarin de bloederige geschiedenis en het racisme in de VS aan de kaak worden gesteld. Prachtig geschoten: David Lean keek bij de film af hoe hij het landschap in Lawrence of Arabia in beeld wilde brengen.

VPRO
“Gedurfde western van Ford en Wayne, waarin de bloederige geschiedenis en het racisme in de VS aan de kaak worden gesteld.”
Cinemagazine
“Een indrukwekkend drama.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 18,50
Cineville € 0,00
Vriend € 15,00
Culture Club € 0,00

Tickets & tijden

Woensdag 03 november