OKW lezing – Gelijkwaardigheid: Niet allemaal gelijk, wel evenveel waard.

vrijdag 08 maart

Ook dit jaar is het de organisatie van OKW gelukt een bijzondere gast uit te nodigen voor een speciale OKW lezing ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag 2024. Marja Beumer zal op vrijdag 8 maart deze speciale lezing verzorgen. Marja is geboren en getogen in het tijdperk van de babyboomers, van de Dolle Mina’s en ‘Baas in eigen Buik’. Met haar inspirerende visie op gelijkwaardigheid, waarin ze laat zien dat we niet allemaal gelijk zijn, wel evenveel waard, is zij als geen ander geschikt om deze middag vorm te geven.

Zij is eigenaar en oprichter van Projob, een inclusieve arbeidsmarktspecialist in het hart van het multiculturele centrum van Amsterdam. Projob staat voor de denkwijze dat alles met elkaar verbonden is en werkt vanuit hoofd, hart en ziel. Het is een plek waar welzijnsmaximalisatie boven winstmaximalisatie gaat.

Marja is een verbinder pur sang en kijkt op een vernieuwende manier naar arbeidsmarktvraagstukken. In 2023 is ze 50 jaar werkzaam in het vak en viert ze haar jubileum. In de afgelopen periode heeft Marja zich ontwikkeld tot een arbeidsmarktspecialist vanuit de visie “blije mensen door goede verbindingen.” In deze lezing neemt Marja ons mee langs haar belangrijkste inspiratiebronnen, zoals Belle van Zuylen en andere unieke en bekende vrouwen uit onze vaderlandse geschiedenis. Het gedachtegoed van prof. dr. Paul de Blot (1924-2019), hoogleraar business spiritualiteit aan Nyenrode staat centraal in al haar werk. Jarenlang volgde ze zijn colleges aan Nyenrode Business Universiteit, een plek die pas 50 jaar geleden met de bestorming van kasteel Nijenrode door de Dolle Mina’s toegankelijk werd voor vrouwelijke studenten.

Marja Beumer studeerde arbeidsmarktpolitiek en personeelsbeleid aan de Sociale Academie Amsterdam. Vanaf 2007 tot aan zijn overlijden in 2019 volgde ze maandelijks werkcolleges Business Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit door Prof. Dr. Paul de Chauvigny de Blot SJ Lic Ph. Ze is oprichter van Projob (1995) en Pro-Homeostase (2021) een centrum dat zich richt op het welzijn van werkende vrouwen in de overgang.

Marja heeft haar eigen podcastserie waarin ze vrouwen als journaliste en schrijfster Suzanna Jansen van o.a. De Omwenteling of de Eeuw van de Vrouw (2022) en prof. dr. Angela Maas, cardioloog gespecialiseerd in het VrouwenHart interviewt over de werkende vrouw in de overgang.

Het belooft een zeer boeiende lezing te worden voor álle leden van OKW, voor alle andere belangstellenden, dus óók voor de heren!

Tickets bestellen

Prijs

OKW leden € 13,00
Normaal € 15,00

Tijden

vr 08 maart 13:30

Locatie

Theaterzaal

Tickets & tijden

Vrijdag 08 maart

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement