Pulang

vrijdag 17 mei

Een initiatief van de werkgroep ‘Typisch Moluks’

Stap binnen in een meeslepende reis door het hart en de ziel van twee bijzondere kunstenaars, Sem Tanate en Sarah Sahertian, terwijl ze hun Molukse roots ontdekken en hun zoektocht naar thuis verkennen. Pulang de muziektheatervoorstelling van dit dynamische duo, neemt je mee op een onvergetelijke reis.

In een wereld waar de ‘hele’ geschiedenis vaak verborgen blijft en identiteit een complex raadsel kan zijn, hebben Sem en Sarah de moed om vragen te stellen die ons allemaal raken. Ze duiken diep in de geschiedenisboeken om te begrijpen waar het Nederland van vandaag de dag echt vandaan komt. Wat betekent thuis voor jou? Wie zijn de mensen achter het bloed, zweet en de tranen die onze geschiedenis mede hebben gevormd? Waarom blijft dit verhaal grotendeels ongehoord?

De voorstelling Pulang is een eerbetoon aan de kracht van het vertellen van verhalen en de erfenis van de Molukse gemeenschap in Nederland. Sem en Sarah delen niet alleen hun persoonlijke verhalen, maar ook hun visie op het leven als 3e en 4e generatie Molukkers in de moderne Nederlandse samenleving. Ze dagen ons uit om na te denken over wie we zijn en waar we thuishoren.

De kennismaking tussen Sem en Sarah begon als een vonk van nieuwsgierigheid, groeide uit tot een hechte vriendschap en bloeide op tot de creatie van de voorstelling “PULANG.” Als docent Muziek, uitvoerend muzikant en theatermaker, brengen ze hun unieke perspectieven samen op het podium.

Spel: Sem Tanate en Sarah Sahertian

Regie: Sarah Sahertian en Mathies Florentinus

Muziek: Sem Tanate en Mik Tanate

Begeleider: Joenoes Polanija

Foto’s: Jari Sanders

Met dank aan: Stichting Maluku Amsterdam Rudy’s Resto, Cross Academy Fonds, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Academie voor Theater en Dans, Conservatorium Amsterdam, Polanentheater, Internationaal Theater Amsterdam, schouwburg Amstelveen en familie Tanate en Sahertian.


Typisch Moluks

Typisch Moluks zet zich in voor een Molukse programmering van één jaar. Het doel van deze programmering is om kennis te maken en te verbinden met de Molukse cultuur voor een ieder die geïnteresseerd is. Graag neemt de werkgroep jullie mee in hun kijk op wat typisch Moluks is.

Tickets bestellen

Prijs

Normaal € 15,00
Vriend € 12,50

Tijden

vr 17 mei 20:30

Locatie

Theaterzaal

Tickets & tijden

Vrijdag 17 mei

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement