tiigre | Muziekcafé

zondag 04 december

tiigre is een in Amsterdam gevestigde indie rock dream alt pop band, bestaande uit Marta Arpini (IT, zang, gitaar), Linus Eppinger (DE, gitaar), Mauro Cottone (IT, bas) en Robin van Rhijn (NL, drums).

Ontstaan en gevestigd in Amsterdam ontwikkelt tiigre sinds 2018 een idioom dat diepe en zoete, zachte en sterke boodschappen overbrengt op haar publiek door middel van uitstapjes naar rock, etherische vocalen en geraffineerde melodieën en grooves.

Onder leiding van Marta Arpini, een gerenommeerd songwriter en componist, bracht tiigre in juni 2019 hun zelf-geproduceerde single Paper Boat uit en tourden ze door Duitsland en Italië. In november 2021 wonnen ze de halve finale van de Amsterdamse Popprijs 2021 in Paradiso, wat ze een finaleplaats opleverde. In datzelfde jaar namen ze hun eerste EP Hot Dreams op, samen met Grammy genomineerde producer en sound engineer Attie Bauw. Voorafgegaan door twee singles, I Wanna Watch You Be Happy en Behavior, werd de debuut EP met behulp van Amarte Fonds en Sena Muziekproductiefonds uitgebracht in april van dit jaar.

Prijs

Gratis toegang zonder ticket

Tijden

zo 04 december 16:15

Locatie

Café

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement