MY BABY

zaterdag 26 november

In 2012 maakte Nederland kennis met het Amsterdamse trio MY BABY, bestaande uit Cato van Dijck, Daniel de Vries en Joost van Dijck. Nog voordat debuutalbum My Baby Loves Voodoo! uitkwam, tourde de band al met Larry Graham, voormalig bassist van Sly & The Family Stone. Daarna volgde de debuutplaat en bijbehorend succes met optredens op o.a. Eurosonic Noorderslag, Glastonbury, Lowlands en Pinkpop.

MY BABY heeft niet alleen een formidabele livereputatie, maar ook een uniek geluid dat je nog niet eerder hoorde. De door roots gedreven hypnotische dansmuziek werkt betoverend. Het is een geluid geïnspireerd door gospel en blues, versmolten met oude volksmelodieën. Daarbij komt nog de rauwheid van jaren zeventig funk, Afrikaanse woestijnblues, Marokkaanse gnawa, Indiase raga en een vleugje EDM, allemaal gespeeld op gitaren en drums zonder gebruik te maken van computers of samples.

MY BABY’s vijfde album sake sake sake werd geboren op de vooravond van een wereldwijde crisis. Het oorspronkelijke materiaal had overwegend een donkere en sombere toon, over een wereld waar we vervloekt zijn met het onvermogen om ons aan te passen. De pandemie bracht echter in beeld hoe wij als mens reageren op en omgaan met een verlammende onzekerheid, angst, eenzaamheid, verandering en verlies. De pandemie en de gevolgen ervan boden ons de tijd om na te denken over het belang van de menselijke verbinding in ons dagelijks leven. Met dit in het achterhoofd besloot de band om het album te herschijven. Op zaterdag 26 november presenteert MY BABY deze nieuwe plaat in onze popzaal!

Tickets bestellen

Prijs

Normaal € 25,50
Vriend € 23,50

Deur open

30 minuten voor aanvang

Tijden

za 26 november 20:30

Locatie

Popzaal

Tickets & tijden

Zaterdag 26 november
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement