Blaudzun

vrijdag 22 oktober

Songwriter en muzikant Blaudzun heeft het afgelopen decennium zijn stempel op de muziek gedrukt. Sinds de release van ‘Seadrift Soundmachine’ in 2010, hebben Blaudzun en zijn zeskoppige band grote indruk gemaakt met liveshows in clubs en festivals door heel Europa. De release van ‘Heavy Flowers’ (2012) behaalde de gouden status in Nederland en werd gevolgd door twee jaar van uitverkochte clubtours in zowel Nederland, België als Duitsland. Blaudzun speelde op festivals in Europa en de VS, zoals; Sziget, CMJ, SXSW, Pinkpop, Rock Werchter en Lowlands. Hij ontving vele awards, waaronder de Dutch Public Broadcasting Award voor ‘Beste Album van het Jaar 2012’, Edison Award voor ‘Beste Mannelijke Artiest’ en een 3FM-Award voor ‘Beste Alternatieve Act’.

Het album ‘Promises of No Man’s Land’ bereikte #1 in de Nederlandse Album top 100 en #6 in de Belgische hitlijsten in 2014. De eerste single en titeltrack ‘Promises of No Man’s Land’ boekte veel succes op 3FM en Studio Brussel (BE). Eind 2016 bracht Blaudzun de eerste van zijn drieluik Jupiter: Jupiter Part I uit. Volgens Rolling Stone Germany was de plaat “… een echt krachtig muzikaal statement.” Het laatste deel van de Jupiter-serie met de titel UP (2018) bevatte de indiehit ‘Hey Now’.

Nu is Blaudzun terug en presenteert dit jaar ‘Lonely City Exit Wounds’, misschien wel zijn meest urgente en troostvolle plaat ooit. Het album werd geschreven in een tijd waarin alles ineens tot stilstand kwam en de vaart de volkeren werd verstomd door een oorverdovende stilte. Vanuit deze stilte ontvouwt zich nu een nieuwe tijd, vereeuwigd door Blaudzun in 12 puntgave songs.

Eerste single ‘Real Hero’ is een ode aan levenslust en aan de alledaagse helden die ons leven de moeite waard maken.
Tegelijkertijd is ‘Real Hero’ een enorm persoonlijke song voor Blaudzun: “ik schreef het in eerste plaats met in mijn achterhoofd het doodzieke zoontje van een van mijn beste vrienden. Het is een eerbetoon geworden, ook aan zijn zusje en ouders. Toen ik ‘Real Hero’ schreef hadden we met z’n allen de hoop dat hij de ziekte zou overwinnen, maar het liep helaas anders. Afgelopen november zong ik de song in uitgeklede vorm op zijn begrafenis.”

“Ondanks de verdrietige aanleiding vind ik dat Real Hero positiviteit uitstraalt. Zowel de energie van de gitaren en synths, de melodielijn van het refrein en de lyrics dragen daar aan bij. De wereld leek afgelopen jaar met haat en ziekte overspoeld te worden, maar toch viel er in de chaos veel moois te ontdekken. Mensen die elkaar juist weten te vinden als tegenstellingen onoverbrugbaar lijken, mensen die liefde ontdekken in tijden van pandemie. Mensen die zich niet neerleggen bij verlies en eenzaamheid en er staan voor zichzelf en hun medemens. Dat zijn mijn ware helden.” – Blaudzun.

Voorprogramma: Jack Jarryd
EP ‘Evolve’ is het eerste teken van leven van Jack Jarryd. De jonge artiest gaat daarbij voortvarend van start. Met veel elan en overgave stort de zanger zijn hart uit met een reeks dynamische songs. Zijn stem is zijn schild en zijn wapen, wanneer hij laveert van pop naar rock, of een gevoelige pianoballad. In zijn performance zoekt hij altijd naar de ultieme connectie met het publiek, waarin hij soms intiem en innemend is, maar vooral energiek en zijn liefde voor rock ‘n roll niet onder stoelen of banken steekt.

Met voorbeelden als Prince, Phil Collins en Elton John weet je dat goede songs net zo belangrijk zijn als de manier waarop je ze vertolkt. Als zesjarige zat Jack Jarryd op het podium als drummer en vanaf zijn vijftiende zocht hij de spotlights als zanger. Onder de radar maakte hij de kilometers om volwassen te beginnen aan het nieuwe avontuur. Met eigen songs begin je opnieuw en stel je je kwetsbaar op. Jack Jarryd koos daarbij voor een combinatie van warme analoge instrumenten en de veelzijdigheid van digitale synths om daarmee moderne klassiekers te realiseren. Met elke song wil hij een oprecht verhaal vertellen en een eigen unieke verbazingwekkende wereld creëren, waarbij zowel identificatie als vervreemding zijn toegestaan. Enjoy the ride and evolve.

Tickets bestellen

Prijs

Normaal € 25,50
Vriend € 23,50
Culture Club € 0,00

Deur open

30 minuten voor aanvang

Tijden

vr 22 oktober 20:00

Locatie

Popzaal

Tickets & tijden

Vrijdag 22 oktober