Zero Waste Week in GIGANT

Groen is het nieuwe zwart! Op Green Friday zet Zero Waste Apeldoorn thema’s als biodiversiteit, land- & water management, moes- & pluktuinen en vega(n) eten in het zonnetje. Daar draagt GIGANT graag haar steentje aan bij door de vertoning van twee heel bijzondere films op vrijdag 16 september:

Invisible Demons | 18:45 uur | Rode filmzaal

Invisible Demons geeft een indrukwekkend beeld van de gevolgen van klimaatverandering, die niet alleen in de toekomst liggen, maar ons heden ook bepalen. Filmmaker Rahul Jain (Machines, 2016) laat zien hoe een uitdijende megasteden en haar inwoners lijden onder zware luchtvervuiling, smog en vervuild drinkwater. Invisible Demons geeft zo een realistisch en aangrijpend beeld van de huidige klimaatproblematiek en laat zien dat toegang tot basisbehoeftes als schone lucht en drinkwater steeds minder vanzelfsprekend wordt.

The Hidden Life of Trees | 20:15 uur | Rode filmzaal

Heel de wereld praat over het milieu, maar toch lukt het vaak niet om naar de natuur zelf te luisteren. Het is voor Duitse boswachter Peter Wohlleben inmiddels een missie geworden om dit te veranderen. Met zijn non-fictie bestseller ‘Het Verborgen Leven van Bomen’, die inmiddels in meer dan veertig landen is verschenen, laat Wohlleben de verborgen wereld van de bossen zien, het zogenaamde ‘Wood Wide Web’ van bomen die met elkaar communiceren.

Omdat het Zero Waste Week is bieden we een heel voordelig Passe-Partout aan zodat je beide films na elkaar kunt bekijken voor maar €10,-.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement