Royal Light Festival

Apeldoorn staat in de schijnwerpers met de eerste editie van het Royal Light Festival! ​Van woensdag 15 t/m zondag 19 maart 2023 vormt Apeldoorn hét decor voor de eerste editie van het Royal Light Festival: een gratis toegankelijk lichtfestival met zeven lichtobjecten van (inter)nationale kunstenaars. 

De route van drie kilometer gaat langs bijzondere lichtkunstwerken, vanaf Paleis Het Loo naar de binnenstad. Daarnaast wordt de route aangevuld met diverse events in en rond de stad. Het thema van het Royal Light Festival is dit jaar ‘koninklijk’.

Een van de lichtkunstwerken is gemaakt door Apeldoorners Timo Hoogland en Chefrany Laitenu. De twee hebben Lichtinstallatie Nexus gecreëerd. Nexus is een kunstwerk over verbinding. Wandel het netwerk binnen en maak connectie met de installatie en anderen. Geïnspireerd door mycelium (zwamvlok), een ondergronds netwerk van schimmels dat boven de grond uitgroeit tot paddenstoelen en de bomen en planten met elkaar ondergronds verbindt.

Het Royal Light Festival is geschikt voor jong en oud, gratis toegankelijk en het festival verweeft internationale lichtkunstwerken met kunst van lokale partijen. Het festival is een initiatief van Apeldoorn Partners, in nauwe samenwerking met Paleis Het Loo, Theater Orpheus, CODA, GIGANT en ACEC en komt mede tot stand door gemeente Apeldoorn.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement