Op 10 februari van dit jaar vond bij GIGANT een Syrische avond plaats. Deze avond stond geheel in het teken van Syrische muziek, kunst, dans en een presentatie over de geschiedenis van Syrië. Tijdens deze avond werd geld ingezameld voor de Stichting Vluchtelingenwerk.

Met dat geld is nu een volledig verzorgde schilderworkshop georganiseerd speciaal voor Syrische moeders en hun kind op 31 oktober a.s.. In totaal doen er 16 personen mee en uiteraard worden de deelnemers op de dag zelf voorzien van een hapje en een drankje. Stephan Peters geeft de workshop.

 

Over Vluchtelingenwerk

De gemeente Apeldoorn is een gemeente die zich actief inzet voor vluchtelingen. De eerste begeleiding heeft de gemeente ingekocht bij Vluchtelingenwerk, locatie Apeldoorn. Wij bieden ondersteuning bij de asielprocedure, gezinshereniging, bij alles wat er komt kijken rondom vestiging in een gemeente. De cliënt staat daarbij altijd centraal. Onze integrale dienstverlening is rond vier thema's georganiseerd: Toelating & Terugkeer, Vestiging & Algemene Diensten, Inburgering en (Arbeids)Participatie.