1. Introductiecursus Fotografie

Tijden: 09:30 tot 12:00 (maandagochtend), 13:00 tot 15:30 (maandagmiddag) en 19:00 tot 21:30 (maandagavond)
Kosten: Cursusprijs per persoon voor 8 lessen van 2½ uur: € 269,00 incl. BTW
Soort aanbod: les
Duur: 8 lessen van 2,5 uur
Extra Info: basisniveau, voor hobbyfotografen die nog geen ervaring hebben met het zelf instellen van hun camera maar dat wel graag willen leren | voor de leeftijden 18 t/m 99

In deze cursus leer je de basisprincipes van fotografie aan de hand van:

  • fotografische technieken zoals diafragma, sluitertijd, ISO-waardes en witbalans,
  • onderwerpen als werken met verschillende lenzen, standpunten, beelduitsnede, compositie en zeggingskracht
  • inspirerende voorbeelden van bekende fotografen

Elke les beginnen we met het bespreken van foto’s, daarna leg ik een deel van de theorie uit en tot slot ga je deze nieuwe kennis op een creatieve manier toepassen. Aan het einde van elke les krijg je een foto-opdracht mee om thuis mee aan de slag te gaan. Met deze thuisopdrachten ben je elke keer ongeveer 2 uur bezig. De resultaten van deze opdrachten worden in de volgende les besproken.

In onderling overleg beslissen we of we het werk aan publiek gaan tonen d.m.v. een expositie.

Meer informatie, waaronder de cursusdata, vind je op de website van Rudy Blom. Daar kun je je ook aanmelden.

Rudy Blom

Rudy Blom

Ik ben Rudy Blom (1969). Na een lange carrière in de financiële sector, heb ik een jaar of 15 geleden besloten om mijn werk te gaan maken van waar ik als tiener al blij van werd, namelijk fotografie. Ik heb een vierjarige opleiding aan de FotoAcademie in Amsterdam gedaan omdat ik niet alleen technisch goede foto’s wilde kunnen maken, maar vooral ook creatief wilde leren fotograferen. Sinds 2009 ben ik freelance fotograaf, gespecialiseerd in documentaire-, landschaps- en portretfotografie. Sinds 2014 geef daarnaast ook les als freelance docent aan HBO-fotografiestudenten. En nu dus ook aan hobbyfotografen die beter willen leren fotograferen!

Manon van Bochove

Manon van Bochove

Ik fotografeer al sinds ik een camera vast kan houden. Twee jaar geleden ben ik afgestudeerd van de opleiding Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie en nu ben ik werkzaam als fotograaf met mijn eigen bedrijf By Manon vB Fotografie, waarmee ik voor veel verschillende bedrijven en particulieren werk. Fotografie is echt mijn passie, en ik deel dit dan ook graag met anderen!

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement