3. Creatieve Fotografische Verdieping

Tijden: maandag- of dinsdagavond van 19:00 tot 21:30
Kosten: voor 9 bijeenkomsten (één cursusseizoen) van 2½ uur: € 299,00 incl. BTW
Soort aanbod: les
Duur: 9 lessen verdeeld over het hele cursusseizoen, dus ongeveer 1x per maand (m.u.v. juli en augustus)
Extra Info: Niveau: voor amateurfotografen die al de nodige technische fotografische kennis (bijvoorbeeld de introductiecursus) én creatieve inzichten (bijvoorbeeld de vervolgcursus) hebben | Voor de leeftijden 18 t/m 99

Deze cursus is geschikt voor jou als je creatief uitgedaagd wilt worden op breed fotografisch gebied. In de verdiepingsbijeenkomsten krijg je een ‘briefing’ voor een foto-opdracht waar je een maand aan gaat werken. Deze briefing bestaat uit het bespreken van telkens een ander creatief thema met natuurlijk de nodige inspirerende voorbeelden van het werk van fotografen en andere kunstenaars. Deze briefing kan ook in de vorm van een bezoek aan een fotomuseum of –festival zijn. Ook kan het zijn dat we op een bij het thema passende locatie gaan fotograferen of dat we aan een fotowedstrijd gaan deelnemen.

Naast de briefing bespreken we in de bijeenkomst ook de foto’s die gemaakt zijn naar aanleiding van de vorige maandopdracht. Hierbij krijg je feedback op zowel de toegepaste fotografische technieken als de creatieve uitvoering van de opdracht. In de bijeenkomsten is er daarnaast voldoende ruimte om individuele vragen over zowel de technische als de creatieve kant van de fotografie te stellen.

In onderling overleg beslissen we of we aan het eind van het cursusseizoen het werk aan publiek gaan tonen d.m.v. een expositie.

Meer informatie, waaronder de cursusdata, vind je op de website van Rudy Blom. Daar kun je je ook aanmelden.

Rudy Blom

Rudy Blom

Ik ben Rudy Blom (1969). Na een lange carrière in de financiële sector, heb ik een jaar of 15 geleden besloten om mijn werk te gaan maken van waar ik als tiener al blij van werd, namelijk fotografie. Ik heb een vierjarige opleiding aan de FotoAcademie in Amsterdam gedaan omdat ik niet alleen technisch goede foto’s wilde kunnen maken, maar vooral ook creatief wilde leren fotograferen. Sinds 2009 ben ik freelance fotograaf, gespecialiseerd in documentaire-, landschaps- en portretfotografie. Sinds 2014 geef daarnaast ook les als freelance docent aan HBO-fotografiestudenten. En nu dus ook aan hobbyfotografen die beter willen leren fotograferen!

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement