2. Vervolgcursus Fotografie

  • Niveau: voor hobbyfotografen die de basiskennis beheersen
  • Leeftijd: van 18 t/m 99

In deze cursus ga je leren op een creatievere manier te fotograferen. Daarbij gebruik je de in de introductiecursus of elders geleerde basiskennis van fotografie (gebruik van diafragma, sluitertijd, ISO-waardes en witbalans, werken met verschillende lenzen, standpunten, beelduitsnede, compositie en zeggingskracht). Iedere cursus krijgt een eindopdracht die is afgestemd op zijn/haar eigen leerdoel.

Deze cursus is afgestemd op de individuele leerdoelen van de deelnemende cursisten. Daardoor is de inhoud van de lessen maatwerk. De volgende onderwerpen kunnen aan bod komen:

  • creatievere portretfotografie
  • opvallende natuur- en landschapsfotografie
  • straatfotografie
  • het maken van boeiende fotoverhalen
  • creatieve flitstechnieken
  • etc.

Daarnaast gaan we regelmatig op locatie fotograferen, krijg je inspirerende voorbeelden van bekende fotografen te zien en indien gewenst brengen we een bezoek aan een museum, fotofestival of expositie.

In de lessen is er ruimte voor individuele ontwikkeling, dus er is geen standaard cursusprogramma. We beginnen wel elke les met het bespreken van de foto’s die je als huiswerk hebt gemaakt (let op: je krijgt ook al huiswerk voorafgaand aan de eerste les!). De feedback die je hierop krijgt zal je enorm verder helpen in je ontwikkeling als fotograaf. Aan het einde van elke les krijg je een foto-opdracht mee om thuis mee aan de slag te gaan. Met deze thuisopdrachten ben je elke keer ongeveer 2 uur bezig. De resultaten van deze opdrachten worden in de volgende les besproken.

In onderling overleg beslissen we of we het werk aan publiek gaan tonen d.m.v. een expositie.

Overige informatie:

Cursusdata, praktische informatie en aanmelding

Rudy Blom

Rudy Blom

Ik ben Rudy Blom (1969). Na een lange carrière in de financiële sector, heb ik een jaar of 15 geleden besloten om mijn werk te gaan maken van waar ik als tiener al blij van werd, namelijk fotografie. Ik heb een vierjarige opleiding aan de FotoAcademie in Amsterdam gedaan omdat ik niet alleen technisch goede foto’s wilde kunnen maken, maar vooral ook creatief wilde leren fotograferen. Sinds 2009 ben ik freelance fotograaf, gespecialiseerd in documentaire-, landschaps- en portretfotografie. Sinds 2014 geef daarnaast ook les als freelance docent aan HBO-fotografiestudenten. En nu dus ook aan hobbyfotografen die beter willen leren fotograferen!

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement