Wij zoeken stagiaires!

donderdag 15 juni 2017
Wij zoeken stagiaires!

Vanaf september hebben wij weer ruimte voor stagiaires op het gebied van productie en marketing! Klik hier om de volledige vacatures te bekijken.

Nieuwe directeur GIGANT, markant in cultuur

woensdag 31 mei 2017
Nieuwe directeur GIGANT, markant in cultuur

Per 1 juli 2017 is Arjen Davidse de nieuwe directeur van GIGANT, markant in cultuur te Apeldoorn. De Raad van Toezicht van het nieuwe cultuurbedrijf, dat ontstaan is uit de fusie tussen Markant (centrum voor kunsteducatie) en Gigant (poppodium en filmhuis) in Apeldoorn, heeft Davidse officieel benoemd.

Lees meer

DE BUITENFILM IS TERUG BIJ GIGANT!

woensdag 31 mei 2017
DE BUITENFILM IS TERUG BIJ GIGANT!

Vanaf 7 juli start Gigant met een serie van 5 filmvertoningen in de buitenlucht! 
Op het Cultuurplein tussen Gigant en Coda maken wij onze eigen buitenbios en kun je voorafgaand aan de film ook deelnemen aan een Cinemaal, geheel in stijl en sfeer van de film van deze avond!

Lees meer

1 minuut stilte op 27 mei i.v.m. aanslag in Manchester

dinsdag 23 mei 2017

Ook wij zijn geschokt door de afschuwelijke gebeurtenis bij de Manchester Arena op 22 mei. Gigant leeft mee met de slachtoffers, nabestaanden en organisatoren en voelt zich solidair met de live-sector in het Verenigd Koninkrijk. Concertbezoek biedt een positieve ervaring en dat moet ook zo blijven. Wij zullen de muziek blijven vieren, maar willen ook stilstaan bij deze tragische gebeurtenis.
 
Aankomende zaterdag 27 mei zullen wij om 20:30, voorafgaand aan het concert van Bersama & Supagroova, één minuut stilte in acht nemen als steunbetuiging.

24 OKT | Start nieuw seizoen Boek en Film 2017-2018

dinsdag 16 mei 2017
24 OKT | Start nieuw seizoen Boek en Film 2017-2018

Vanaf 24 oktober 2017 starten Gigant en CODA een nieuwe serie Boek & Film.
De titels worden vanaf 1 augustus 2017 bekend gemaakt op onze website. Tickets en Passe-partouts voor deze voorstellingen zijn ook vanaf 1 augustus 2017 te koop!

Lees meer

Lepeltje Lepeltje Bevrijdingsdag in samenwerking met Gigant!

woensdag 12 april 2017
Lepeltje Lepeltje Bevrijdingsdag in samenwerking met Gigant!

Apeldoorn viert Bevrijdingsdag op Lepeltje Lepeltje! Het cultureel food festival Lepeltje Lepeltje komt van vrijdag 5 t/m zondag 7 mei weer naar onze stad.

Lees meer

StadsOase: keukens gezocht!

donderdag 30 maart 2017
StadsOase: keukens gezocht!

Voor de StadsOase zijn wij op zoek naar keukens! Heb jij een bijzonder lekker eet- en/of drinkconcept en heb je een bakfiets, kar, tent of kraam waar je dit in onderbrengt? Laat het ons weten via stadsoase@gigant.nl!

Lees meer

Eenmalige vertoning: Anne en Jean-Paul - Onze wereld

dinsdag 21 maart 2017
Eenmalige vertoning: Anne en Jean-Paul - Onze wereld

Op zaterdag 25 maart vertonen wij éénmalig de intieme documentaire Anne & Jean-Paul: Onze wereld. Een prachtig inkijkje in de wereld van deze twee geliefden met een verstandelijke beperking en hoe je ze zo zelfstandig mogelijk laat leven. 

TICKETS & MEER INFO>>>

StadsOase 2017

woensdag 8 maart 2017
StadsOase  2017

Regen? Welke regen? Wij hebben de zomer in ons bol, want de StadsOase komt terug in 2017! Op 7 zondagen in juli en augustus is het Cultuurplein in Apeldoorn dé plek voor muziek, kunst, cultuur en heel goed eten en drinken!

Lentefeest - vier samen de lente op 1 april!

dinsdag 28 februari 2017
Lentefeest - vier samen de lente op 1 april!

Op zaterdag 1 april vieren we van 13:00 tot 22:00 samen de lente en het leven!

Lees meer

WINNEN: Meet & greet met Ronnie Flex!

vrijdag 10 februari 2017
WINNEN: Meet & greet met Ronnie Flex!

Wil jij tickets winnen voor het concert van Ronnie Flex op 24 februari in Gigant? En ook nog eens kans maken op een meet & greet?

Faceswap dan nu je gezicht met die van Ronnie Flex via deze afbeelding of de poster! Deel je Faceswap via Instagram onder de hashtag #ronniegigant

Vrijdag 17 februari worden de 2 winnaars bekend gemaakt!

Lees meer

Gigant & Markant per 1 februari gefuseerd

donderdag 2 februari 2017

De fusie tussen Markant en Gigant is een feit! De twee bedrijven vormen nu één bedrijf, met één centrale directie en Raad van Toezicht. Op donderdag 26 januari j.l. werden de handtekeningen gezet onder het toeziend oog van de notaris. Het nieuwe bedrijf: GIGANT, markant in cultuur is ook in de toekomst een huis voor culturele professionals en liefhebbers. Een poptempel voor alle mogelijke muzieksoorten, een filmtheater voor de beste films en een podium voor alle kunstvormen. Daarnaast is het ook nog steeds de plek waar alle inwoners van Apeldoorn hun eigen talenten kunnen ontdekken in de muziek- en dansstudio’s, lesruimten en ateliers.

Lees meer

23e Filmnacht! op 11 maart

dinsdag 31 januari 2017
23e Filmnacht! op 11 maart

Op 11 maart organiseren wij alweer de 23e editie van onze eigen Filmnacht!
Van 20.00 's avonds tot de volgende ochtend 8:00 zie je 5 splinternieuwe films! Uiteraard wordt er tussen de films door goed voor je gezorgd met hapjes en is er een afsluitend filmontbijt.

Meer info en Tickets>>> 

Lees meer

Programma Afterslag 2017 compleet!

maandag 2 januari 2017
Programma Afterslag 2017 compleet!

Het programma voor Afterslag 2017 is compleet! Albert af Ekenstam, Black Oak, Call It Off, Celine Cairo, Donnerwetter, Fata Boom, Pip Blom en The Grand East komen op 15 januari naar onze popzaal en het café!

Lees meer

GIGANT, markant in cultuur

donderdag 22 december 2016

Zoals je wellicht weet wordt 2017 een spannend jaar voor Markant en Gigant. Een jaar van fusie, reorganisatie en niet te vergeten: een nieuw begin. Het nieuwe bedrijf, dat ontstaat na de fusie tussen Gigant en Markant, krijgt de naam GIGANT, markant in cultuur.

Lees meer

B-Real zegt opnieuw Europese tour af

maandag 21 november 2016

Helaas werd ons medegedeeld dat B-Real opnieuw zijn Europese tour wegens omstandigheden afzegt/ wil verplaatsen. Wij balen hier natuurlijk ontzettend van. We hebben op dit moment niet het vertrouwen dat B-real op korte termijn naar Europa komt en hebben daarom besloten de show te annuleren.

Lees meer

9 NOV | Start Filmcursus in Gigant

woensdag 2 november 2016
9 NOV | Start Filmcursus in Gigant

Vanaf 9 november start Gigant met de filmcursus “Going to the movies: waarom we zo van film houden”. In deze serie van 4 cursusavonden neemt Filmdocent en journalist Gerlinda Heywegen u mee in de wereld van de film met als hoofdthema’s “Geloof, hoop, liefde en andere zaken”. Want wat is er toch zo mooi aan film?

Lees meer

13 NOV | Silent Land met QenA regisseur Jan van den Berg

dinsdag 1 november 2016
13 NOV | Silent Land met QenA regisseur Jan van den Berg

Op zondag 13 november vertonen wij éénmalig de film "Silent Land" van regisseur Jan van den Berg. Een film die een inkijk geeft op de problematiek van eerlijke en kleinschalige landbouw in Cambodja. Na afloop van de film is er een Q&A met regisseur Jan van den Berg.

Lees meer

The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years

maandag 17 oktober 2016
The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years

Op zondag 30 oktober vertonen we eenmalig The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years! In deze documentaire gaat Oscar winnend regisseur Ron Howard (A Beautiful Mind, Apollo 13) op ontdekkingsreis naar de live-optredens van de groep.

Deze allereerste door The Beatles geautoriseerde documentaire sinds zij in 1970 uit elkaar gingen, laat veel zeldzaam en nog nooit eerder vertoonde beelden zien van hun shows en interviews.

Lees meer

WIN EEN LEVEN LANG GIGANT!

dinsdag 11 oktober 2016
WIN EEN LEVEN LANG GIGANT!

Heb je altijd al willen weten hoe het zou zijn als alle deuren altijd wagenwijd voor je open staan? Dat je geen enkel Gigantmoment meer hoeft te missen en dat je voor elk(e) concert, dansfeest of filmvertoning zo binnen kunt wandelen? Gigant biedt jou dé mogelijkheid om een gouden status te verdienen. Letterlijk. Voor altijd. Echt. Maarrr…daar moet je wel wat voor doen!

Lees meer

Guido de Vries stopt per 1 januari als directeur Gigant

donderdag 15 september 2016
Guido de Vries stopt per 1 januari als directeur Gigant

Guido de Vries stopt 1 januari 2017 als directeur bij Gigant. Hij is vanaf 2012 betrokken bij het poppodium en filmtheater in Apeldoorn.

Lees meer

Vriendenfeest 2016

dinsdag 16 augustus 2016
Vriendenfeest 2016

Tijdens het Vriendenfeest op 30 september zetten wij onze Vrienden in het zonnetje. We brengen onze harde kern van bezoekers graag met elkaar in contact én doen waar we het beste in zijn: liefhebbers laten genieten van bijzondere popmuziek, een verrassende film en het veelzijdige assortiment in ons (speciaalbier)café.

Lees meer

De Muur van Kees Westervelt

vrijdag 5 augustus 2016
De Muur van Kees Westervelt

Op zondag 4 september presenteert Gigant vanaf 15:00 De Muur van Kees Westervelt. De Muur is een concept waarbij Gigant de muur in het café beschikbaar stelt aan vernieuwende kunstenaars. Met dit initiatief levert Gigant een verrassende bijdrage aan de beeldende kunst in Apeldoorn. TADAprojects verzorgt in 2016 de programmering van De Muur.

Lees meer

Gigant bestaat 40 jaar!

woensdag 20 juli 2016
Gigant bestaat 40 jaar!

Gigant bestaat in seizoen 2016/2017 40 jaar! Wij vieren dit vanaf september met een bomvol en bijzonder programma. Zo komen verschillende bands uit de Giganthistorie terug naar Apeldoorn, is er een speciaal filmprogramma en wordt er als kers op de taart in oktober een feestweek georganiseerd.

Lees meer

Programma StadsOase 24 juli

maandag 18 juli 2016
Programma StadsOase 24  juli

Het programma van de StadsOase op 24 juli is bekend! Kom op genieten van o.a. muziek, kunst, workshops, verfrissende drankjes en bijzondere hapjes! StadsOase vindt elke zondag t/m 21 augustus plaats op het Cultuurplein (tussen Gigant en CODA). Het festival duurt wekelijks van 14:00 tot 22:00. Toegang tot de StadsOase is gratis!

Lees meer

Programma StadsOase 17 juli

maandag 11 juli 2016
Programma StadsOase 17 juli

Het programma van de eerste StadsOase editie van dit jaar is bekend! Kom op 17 juli genieten van o.a. muziek, kunst, workshops, verfrissende drankjes en bijzondere hapjes! StadsOase vindt elke zondag t/m 21 augustus plaats op het Cultuurplein (tussen Gigant en CODA). Het festival duurt wekelijks van 14:00 tot 22:00. Toegang tot de StadsOase is gratis!

Lees meer

Wij zoeken stagiaires!

vrijdag 8 juli 2016
Wij zoeken stagiaires!

Vanaf september hebben wij weer ruimte voor stagiaires op het gebied van productie en marketing! Klik hier om de volledige vacatures te bekijken.

Onderzoeksrapport fusie Gigant en Markant

vrijdag 3 juni 2016

Het bestuur van Stichting Gigant en de Raad van Toezicht van Stichting Markant, hebben volledig en zonder voorwaarden ingestemd met de uitkomsten van het rapport naar een mogelijke fusie van Gigant en Markant in Apeldoorn. Hieronder volgt een bericht van het Bestuur van Gigant en de Raad van Toezicht van Markant.

Lees meer

De Muur van Roos van Dijk

donderdag 26 mei 2016
De Muur van Roos van Dijk

Op zondag 5 juni presenteert Gigant vanaf 15:00 De Muur van Roos van Dijk. De Muur is een concept waarbij Gigant de muur in het café beschikbaar stelt aan vernieuwende kunstenaars. Met dit initiatief levert Gigant een verrassende bijdrage aan de beeldende kunst in Apeldoorn. TADAprojects verzorgt in 2016 de programmering van De Muur.

Lees meer

B-Real op 24 november alsnog naar Gigant!

dinsdag 24 mei 2016
B-Real op 24 november alsnog naar Gigant!

Goed nieuws! Er is een nieuwe datum voor het concert van B-Real! De hiphopgrootheid komt op 24 november alsnog naar de popzaal van Gigant.

Lees meer

HEIMAT | VOLLEDIGE SERIE en CINEMAAL OP 21 & 22 MEI

dinsdag 10 mei 2016
HEIMAT | VOLLEDIGE SERIE en CINEMAAL OP 21 & 22 MEI

Maar liefst vier jaar nam de restauratie in beslag van één van de grootste naoorlogse Duitse films: Heimat. Over de lotgevallen van de inwoners van het fictieve dorpje Schabbach. EYE brengt de digitale 4K-restauratie van dit magnum opus in de landelijke theaters. Een unieke kans om kennis te maken met de Duitse en Europese geschiedenis van de 20ste eeuw! 

Lees meer

Concert B-Real op 18 mei gecanceld

dinsdag 10 mei 2016
Concert B-Real op 18 mei gecanceld

Het concert van B-Real op 18 mei is helaas gecanceld. Officieel statement B-Real:

I regret to inform everyone that due to unforeseen circumstances I will have to reschedule upcoming European shows. In my 20 years of touring I have never had to reschedule any shows so it is with a heavy heart that I’m doing it now. I am grateful for my fans and look forward to seeing everyone soon!

Peace,
B

Lees meer

4 juni | Europees Filmfestival met: Amour & The Broken Circle Breakdown

dinsdag 10 mei 2016
4 juni | Europees Filmfestival met: Amour & The Broken Circle Breakdown

Lees meer

Vacature: horecabeesten gezocht!

vrijdag 22 april 2016
Vacature: horecabeesten gezocht!

Gastvrije bartoppers opgelet: wij zoeken oproepkrachten om ons horecateam te versterken! Lees verder voor de hele vacature.

Lees meer

YALOM's Cure & Nabespreking met Silvia Pol

donderdag 7 april 2016
YALOM's Cure & Nabespreking met Silvia Pol

Zondag 10 april vertoont Gigant éénmalig de film "Yalom's Cure". Na de film gaat Silvia Pol, Psychotherapeut, Klinisch psycholoog en schrijver van het boek 'Ik ben geweldig! of toch niet?', samen met u dieper in op wat u zojuist in de film heeft gezien. Meedoen aan de nabespreking is geheel vrijblijvend.

Lees meer

DI 5 April | Q&A met regisseur André van Duren, de Helleveeg

dinsdag 15 maart 2016
DI 5 April | Q&A met regisseur André van Duren, de Helleveeg

Regisseur André van Duren komt op dinsdag 5 april 20.00 een Q&A verzorgen bij de film De Helleveeg.
Deze Q&A kunt u bijwonen zonder extra kosten op uw filmkaartje.

Lees meer

Recordaantal bezoekers Gigant in 2015

dinsdag 26 januari 2016

Gigant heeft in 2015 een recordaantal bezoekers behaald. De magische grens van 70.000 bezoekers is overschreden: de teller eindigde op 71.326, in 2014 was dit 62.541.

Lees meer

ZO 24 JAN | Soul under construction

vrijdag 22 januari 2016
ZO 24 JAN | Soul under construction

Zondag 24 januari 13.30 is er een mime voorstelling van Syrische vluchtelingen in de theaterzaal van Gigant. Met deze voorstelling willen zij Apeldoorn hartelijk danken voor de gastvrijheid. In de voorstelling proberen zij, zonder woorden, hun eigen verhaal zichtbaar te maken.

De entree is gratis. Kaarten zijn alleen te verkrijgen aan de kassa van Gigant.

Filmnacht: Het programma is compleet!

dinsdag 19 januari 2016
Filmnacht: Het programma is compleet!

Op 12 maart a.s. organiseert Gigant voor de 22e keer de Filmnacht! Tijdens deze nacht zie je maar liefst vijf splinternieuwe (voorpremiere) films. "Demolition", van regisseur Jean-Marc Vallée (Dallas Buyers Club & Wild) "A Bigger Splash" en "Land of Mine - Under Sandet", "Trumbo" en Brooklyn, zijn deze nacht te zien in Gigant!

Lees meer

ZO 17 JAN | AFTERSLAG

donderdag 14 januari 2016
ZO 17 JAN | AFTERSLAG

Afterslag is hét festival voor muziekminnend Apeldoorn en omgeving. De naam verwijst niet heel subtiel naar Europa's belangrijkste showcase festival Eurosonic Noorderslag, en vindt dan ook plaats op de zondag na dit Groningse festival. De gehele zondag speelt een keur aan artiesten en bands die behoren tot de ESNS-selectie van dat jaar een show(case). Een geweldige gelegenheid voor de lokale en regionale muziekliefhebbers om een overzicht te krijgen van de laatste ontwikkelingen in het Europese muziekaanbod!
 

Lees meer

ZO 17 JAN | FILM: A strange love affair with ego en nabespreking met Silvia Pol

donderdag 14 januari 2016
ZO 17 JAN | FILM: A strange love affair with ego  en nabespreking met Silvia Pol

Op zondag 17 jan 15.15 vertonen wij éénmalig de film "A Strange Love Affair with Ego". Een film waarin de toenemende maatschappelijke obsessie met onszelf op indringende en persoonlijke wijze door filmmaker Ester Gould in beeld werd gebracht. Na afloop van de film is er een nagesprek met Silvia Pol, klinisch psycholoog/psychotherapeut en schrijfster van o.a. “Ik ben geweldig! of toch niet?”.

Lees meer

Vanavond om 20:05 een minuut stilte in popzaal Gigant

zaterdag 14 november 2015
Vanavond om 20:05 een minuut stilte in popzaal Gigant

We zijn erg geschokt en diep geraakt door de afschuwelijke gebeurtenissen in Parijs, waaronder de aanslag op poppodium Le Bataclan. Wij leven mee met de slachtoffers en nabestaanden en zullen daarom vanavond om 20:05 één minuut stilte houden in de popzaal.

Vanmiddag en vanavond is metalfestival Brainstorm Fest gaande in Gigant. Alle optredens zullen gewoon doorgaan, omdat we juist op dit moment moeten en willen laten zien dat muziek mensen hoort te verbinden.

Team Gigant

Vriendenfeest op 20 november

dinsdag 20 oktober 2015
Vriendenfeest op 20 november

Tijdens het Vriendenfeest op 20 november zetten wij onze Vrienden in het zonnetje. We brengen onze harde kern van bezoekers graag met elkaar in contact én doen waar we het beste in zijn: liefhebbers laten genieten van bijzondere popmuziek, een verrassende film en het veelzijdige assortiment in ons (speciaalbier)café. Kijk hier voor het gehele programma.

Lees meer

Premiere: Holland natuur in de delta & nacht van de natuur

dinsdag 22 september 2015
Premiere: Holland natuur in de delta & nacht van de natuur

Natuurliefhebbers opgelet! Donderdag 24 september is de première van “Holland, Natuur in de Delta”, de lang verwachte opvolger van “De Nieuwe Wildernis”. Samen met Helicon MBO Apeldoorn vult Gigant deze avond op een bijzonder interessante wijze in.
 

Lees meer

De Muur van Burning Pie

vrijdag 4 september 2015
De Muur van Burning Pie

De Muur is een concept waarbij Gigant zijn muur achter in het café leent aan kunstenaars om hier iedere twee maanden een nieuwe muurschildering op zetten. Op zondag 20 september presenteert Gigant vanaf 15:00 De Muur van Burning Pie.

Lees meer

Orpheus en Gigant lanceren Blend!

woensdag 2 september 2015
Orpheus en Gigant lanceren Blend!

Of het nu gaat om popbands of singer-songwriters die kiezen voor een bijzondere theatertour of een artiest die zijn theatrale show graag in een rauwe popzaal neerzet; Orpheus en Gigant geven de ruimte! Met het keurmerk Blend weet je zeker dat je als muziekliefhebber een bijzondere en kwalitatieve avond tegemoet gaat, of dit nu in Gigant of Orpheus is.

Lees meer

20 SEP - Ontbijt & Film

zondag 30 augustus 2015
20 SEP - Ontbijt & Film

Op zondag vroeg je bed uit om eitjes te koken en broodjes te bakken? Vanaf 20 september schuif je eens per maand op zondag aan voor het Filmontbijt in Gigant gevolgd door een heerlijke film! 

Lees meer

16 AUG - La Meglio Gioventu met Cinemaal

donderdag 13 augustus 2015
16 AUG - La Meglio Gioventu met Cinemaal

Zondag 16 augustus vertoont Gigant éénmalig de Italiaanse filmklassieker "La Meglio Gioventù" (The Best of Youth). Viva la Pizza verzorgt een heerlijk Italiaans Cinemaal bij deze film.

Lees meer

Nieuw: NachtOase!

dinsdag 2 juni 2015
Nieuw: NachtOase!

Tijdens deze zwoele zomeravonden toveren we het Cultuurplein om tot een smeulend terras. De ideale hang-out voor verrassende drinks&foods, chille zithoekjes en goede verhalen! Elke week ‘adopteert’ een groep creatieven de NachtOase en zorgt voor bijzonder extra programma.

De NachtOase bezoek je vanaf 18 juli op alle zaterdagavonden in juli en augustus tussen 18:00 en 01:00. Toegang is natuurlijk gratis!

Lees meer

Productie- en marketingstagiaires gezocht!

woensdag 20 mei 2015
Productie- en marketingstagiaires gezocht!

Vanaf september 2015 zijn wij voor ten minste 5 maanden op zoek naar stagiaires op de afdelingen Marketing en Productie.

Lees meer

Licht- en geluidstechnici gezocht!

maandag 11 mei 2015
Licht- en geluidstechnici gezocht!

Wil jij weten hoe je een band in de spotlights zet? En wat er allemaal komt kijken bij het regelen van het geluid van een concert? Dan we op zoek naar jou!

Lees meer

De Muur van Graphic Surgery - Abstract Wall Paintings

vrijdag 1 mei 2015
De Muur van Graphic Surgery - Abstract Wall Paintings

Op 23 mei opent Abstract Wall Paintings een gecombineerde tentoonstelling in Podium Gigant en ACEC. Zestien kunstenaars uit alle Nederlandse windstreken maken muurschilderingen speciaal voor deze gelegenheid. Overeenkomstig en zeer verschillend is de abstracte beeldtaal van de deelnemers. Het resultaat is een spetterende monumentale staalkaart, op de muur, van Nederlandse abstracte kunst van nu.

Lees meer

Food & Film op vrijdag 8 mei

dinsdag 28 april 2015
Food & Film op vrijdag 8 mei

Op 8 mei vertoont Gigant de films Sergio Herman, Fucking Perfect en Chef ter gelegenheid van Food & Film. Tussen de twee films door zal op deze avond een heerlijk diner worden geserveerd vanuit de food truck Brows Bear in de steeg.

Lees meer

Vernieuwd knakenbier!

woensdag 22 april 2015
Vernieuwd knakenbier!

Vanaf deze week steken we het Knakenbier in een nieuw jasje! Elke donderdag zetten wij een aantal speciaalbiertjes in het zonnetje voor het luttele bedrag van €2,50 per fles. Op deze manier kun je elke week weer iets anders ontdekken!

Hella en Freek de Jonge zondag in Gigant

vrijdag 20 maart 2015
Hella en Freek de Jonge zondag in Gigant

Aanstaande zondag 22 maart vertoont Gigant de documentaire Verlies niet de moed van Hella de Jonge. In de film gaat Hella op onderzoek naar haar familiegeschiedenis. Met behulp van archiefmateriaal, bezoeken aan plaatsen met pijnlijke herinneringen en bovenal door gesprekken met haar vader Eli Asser (wie in de Tweede Wereldoorlog onder andere werkzaam was in de Joodse psychiatrische inrichting het Apeldoornsche Bosch) reconstrueert Hella de Jonge wat er in en rond de oorlog is gebeurd met haar familie. Een aangrijpende documentaire over een familiegeschiedenis getekend door de oorlog.

Lees meer

The Cure fans gezocht!

maandag 16 maart 2015
The Cure fans gezocht!

35 jaar geleden speelde The Cure op het Berg & Bos festival in Apeldoorn. Was jij daar ook? Dan zijn we op zoek naar jou!

Lees meer

Selma vanaf 2 april te zien in Gigant

donderdag 5 maart 2015
Selma vanaf 2 april te zien in Gigant

Selma (geregisseerd door Ava DuVernay) vertelt het verhaal van één van de historische hoogtepunten uit de Amerikaanse geschiedenis. De strijd van Martin Luther King (gespeeld door David Oyelowo) voor gelijkheid van stemrecht, ongeacht huidskleur of afkomst. Een indrukwekkend drama over een onderwerp wat in veel opzichten vandaag de dag nog altijd speelt.

Lees meer

De Muur van Larry Jansen

woensdag 4 maart 2015
De Muur van Larry Jansen

De Muur is een concept waarbij Gigant zijn muur achter in het café leent aan kunstenaars om hier iedere twee maanden een nieuwe muurschildering op zetten. Op zondag 22 maart presenteert Gigant vanaf 15:00 De Muur van Larry Jansen.

Lees meer

Premiere Bloed, Zweet & Tranen in Gigant

donderdag 26 februari 2015
Premiere Bloed, Zweet & Tranen in Gigant

Op maandag 30 maart zal Bloed, Zweet & Tranen landelijk in première gaan en dit zal de grootste première ooit zijn in Nederland! Gigant zal de film eenmalig vertonen, dé film over volksheld André Hazes. Kaarten zijn nu in verkoop en kosten €10,00 (€7,50 voor Vrienden van Gigant).

Lees meer

Orpheus trakteert op 14 maart!

woensdag 25 februari 2015
Orpheus trakteert op 14 maart!

Onze vrienden van Orpheus draaien dit jaar alweer 50 jaar mee en vieren het groots! Op zaterdag 14 maart staat heel Orpheus in het teken van feest met een bomvol programma in het hele pand.

Ook Gigant viert mee! Rock 'n roll/bluesband The Tightropes en de jazzbeesten van BRUUT nemen het laad & los-perron over vanaf 16:00. Laad 't Los met Gigant muziekcafé!

Lees meer

Birdman wint Oscar voor Beste Film!

maandag 23 februari 2015
Birdman wint Oscar voor Beste Film!

Afgelopen nacht werden de Oscars uitgereikt, met een beeldjesregen voor Birdman! De film mocht de Oscars voor Beste Film, Beste Regie, Beste Originele Scenario en Beste Cinematografie naar huis nemen! Birdman draait nog tot 11 maart bijna dagelijks in onze zalen.

Lees meer

14 maart: 21e Filmnacht in Gigant!

vrijdag 13 februari 2015
14 maart: 21e Filmnacht in Gigant!

Een levensverhaal, thriller, western, boekverfilming, komische, romantische of een combinatie van dit alles zien in één nacht? Podium en Filmtheater Gigant maakt het op 14 maart 2015 weer mogelijk tijdens de 21e editie van de Filmnacht

Lees meer

Ben jij zuinig op je oren?

maandag 9 februari 2015
Ben jij zuinig op je oren?

Podiumorganisaties en organisatoren van muziekevenementen slaan de handen ineen om gehoorbeschadiging tegen te gaan. Dit gaan zij doen door gehoorbescherming aan te bieden tijdens evenementen en concerten, daarnaast zijn er concrete afspraken over de geluidslimiet (103db).

Lees meer

Boek & Film Ventoux vervangen door Suite Francaise

dinsdag 3 februari 2015
Boek & Film Ventoux vervangen door Suite Francaise

De film Ventoux, welke gepland stond voor de Boek & Film op 31 maart, wordt vervangen door een andere filmtitel. De première van Ventoux in Nederland is uitgesteld. Het Boek & Film evenement blijft staan, nu met de film Suite Française.

Lees meer

Guido de Vries per 1 januari 'nieuwe' directeur Gigant

vrijdag 9 januari 2015
Guido de Vries per 1 januari 'nieuwe' directeur Gigant

Per 1 januari is Guido de Vries directeur van Podium & Filmtheater Gigant. Afgelopen jaren was hij al betrokken bij Gigant als waarnemend directeur. Vol enthousiasme zal hij samen met alle medewerkers en vrijwilligers van Gigant de nieuwe wegen die de afgelopen jaren zijn ingeslagen vervolgen.

Lees meer

IFFR Preview: Girlhood + Win een hotelarrangement!

dinsdag 6 januari 2015
IFFR Preview: Girlhood + Win een hotelarrangement!

Bekijk de IFFR Preview film "Girlhood", schrijf een recensie en WIN een compleet verzorgt hotelarrangement tijdens het slotweekend van het IFFR!

Lees meer

De Muur van Nicolette Klerk

dinsdag 30 december 2014
De Muur van Nicolette Klerk

De Muur is een concept waarbij Gigant zijn muur achter in het café leent aan kunstenaars om hier iedere twee maanden een nieuwe muurschildering op zetten. Op zondag 11 januari presenteert Gigant vanaf 15:00 De Muur van Nicolette Klerk.

Lees meer

The Imitation Game vanaf 29 januari te zien

donderdag 18 december 2014
The Imitation Game vanaf 29 januari te zien

De première van de film Inherent Vice, welke gepland stond vanaf 29 januari is helaas een week uitgesteld. Maar in plaats van Inherent Vice vertonen wij de film "The Imitation Game". Welke al genomineerd is voor maar liefst 5 Golden Globes.

Als voorpremière film bij onze Filmclub hebben wij gekozen voor de hartverwarmende film "La famille Bélier". Waarin een doof gezin moet om leren gaan met het vertrek van hun, horende, dochter.

Op donderdag 5 februari gaat Inherent Vice alsnog in premïere bij Gigant.

Meer informatie over deze films vindt u door op bovenstaande titels te klikken.

Indisch DNA: 2 tentoonstellingen en 2 films in het Cultuurkwartier

vrijdag 12 december 2014
Indisch DNA: 2 tentoonstellingen en 2 films in het Cultuurkwartier

In het kader van de duo tentoonstelling Indisch-DNA presenteert Stichting Indisch Erfgoed op zaterdag 27 december, in samenwerking met het Cultuurkwartier; CODA, ACEC en Gigant, de tentoonstelling Indisch DNA: inspiratie uit Nederland, Nederlands-Indië en Indonesië met aansluitend de films “Schoonheid en Rijkdom”, van Hans Hulscher en “Rudolf Bonnet, tekenaar en schilder”.

Lees meer

BEZOEK MR. TURNER EN WIN MOOIE PRIJZEN!

donderdag 11 december 2014
BEZOEK MR. TURNER EN WIN MOOIE PRIJZEN!

Bezoekers die tussen 11 en 31 december een voorstelling bezoeken van Mr Turner in Gigant, maken kans op een exclusieve workshop voor 2 personen in dé kunstschilderverffabriek van Nederland, Talens in Apeldoorn. Lees verder...

Lees meer

Schorem, Whiskey Experience en BBQ

dinsdag 2 december 2014
Schorem, Whiskey Experience en BBQ

Zondag 7 december hebben wij in Gigant de eer om éénmalig de korte documentaire "Schorem" te vertonen op het witte doek!
Deze fascinerende docu over de goed gekapte heren van "Schorem, Haarsnijder & Barbier" uit Rotterdam is geheel GRATIS te zien. En een heel aantal barbiers van Schorem, zijn ook aanwezig bij deze vertoning, dus kun je met deze heren ook na afloop nog een biertje drinken!
 

Lees meer

Vriendenfeest op 19 december

woensdag 12 november 2014
Vriendenfeest op 19 december

Tijdens dit allereerste Vriendenfeest zetten wij onze Vrienden in het zonnetje. We brengen onze harde kern van bezoekers graag met elkaar in contact én doen waar we het beste in zijn: liefhebbers laten genieten van bijzondere popmuziek, een verrassende film en het veelzijdige assortiment in ons (speciaalbier)café.

Lees meer

Martijn van Duivenboden treedt per 1 januari 2015 terug als directeur van Gigant

maandag 3 november 2014

Het vertrek van Martijn van Duivenboden is het gevolg van fundamenteel verschil van inzicht tussen hem en het bestuur van Gigant. Martijn van Duivenboden werd in 2007 directeur van Gigant. De kennis en ervaring van Martijn zijn van grote waarde geweest voor Gigant.

Lees meer

Concert The Pretty Things (24/10) geannuleerd

woensdag 22 oktober 2014

Wegens ziekenhuisopname van The Pretty Things zanger Phil May, heeft de band de gehele Nederlandse tour helaas moeten afzeggen. Tijdens een routine onderzoek is bij Phil May de chronische longziekte COPD geconstateerd, waarvoor hij direct behandeld wordt. Het is nog niet duidelijk wanneer hij uit het ziekenhuis ontslagen zal worden. Wij wensen Phil May veel beterschap!

Kaarten voor het concert op 24 oktober kunnen aan onze kassa geretourneerd worden. Bent u niet in de gelegenheid om op korte termijn bij Gigant langs te komen? Neem dan contact met ons op via pr@gigant.nl.

Master of the Universe met Bas Haring

dinsdag 21 oktober 2014
Master of the Universe met Bas Haring

Op dinsdag 4 november vertoont Gigant éénmalig de documentaire "Master of the Universe". Nederlands filosoof en hoogleraar Bas Haring verzorgt een inleiding bij deze bijzondere documentaire.

Lees meer

Win een meet & greet met Tim Akkerman en Lucas Hamming

donderdag 9 oktober 2014
Win een meet & greet met Tim Akkerman en Lucas Hamming

Op vrijdag 17 oktober staan de twee singer-songwriters met een dubbelshow in onze popzaal en beide heren hebben wel zin in een potje socializen met een selecte groep fans.

Lees meer

De Muur van Bas Fontein

dinsdag 30 september 2014
De Muur van Bas Fontein

De Muur is een concept waarbij Gigant zijn muur achter in het café leent aan kunstenaars om hier iedere twee maanden een nieuwe muurschildering op zetten. Op vrijdag 31 oktober wordt om 17:00 De Muur van Bas Fontein onthuld.

Lees meer

Mr. Polska verplaatst naar 21/03/15

vrijdag 19 september 2014
Mr. Polska verplaatst naar 21/03/15

Mr. Polska heeft besloten de release van zijn tweede album uit te stellen. De bijbehorende album tour wordt ook uitgesteld. Zijn concert op 25 oktober 2014 is dan ook verplaatst naar 21 maart 2015. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum. Neem contact met Gigant op via 055-521 6346, indien je op deze nieuwe datum niet kunt.

Horecahelden gezocht!

dinsdag 2 september 2014

Gaat het bij jou al gelijk kriebelen als je denkt aan de combinatie van film, muziek en horeca? Dan ben je bij Gigant aan het goede adres! Wij zijn op zoek naar horecahelden voor de volgende functie:
- Horecamedewerker (oproepkracht)

Lees meer

Onthulling van De Muur uitgesteld

vrijdag 29 augustus 2014
Onthulling van De Muur uitgesteld

Wegens omstandigheden zal De Muur van Eloi Koster niet op zaterdag 30 augustus onthuld worden. Een nieuwe datum volgt snel!

Lees meer

Vriendenpassen vanaf 1 september

donderdag 28 augustus 2014

Vanaf 1 september vervallen de ledenpassen en gaan wij in het geheel over op de Vriendenpassen. Wilt u Vriend worden of was u al lid en wilt u overstappen? Lees dan vooral verder!

Lees meer

Nieuwe Bioscoopstoelen

vrijdag 8 augustus 2014
Nieuwe Bioscoopstoelen

Vanaf maandag 11 t/m vrijdag 29 augustus krijgen 2 van onze 3 filmzalen nieuwe bioscoopstoelen. Om niet voor verrassingen te komen staan, adviseren wij u om onze website eerst te raadplegen voor een bezoek te plannen aan één van onze films.

Lees meer

The Hitchcock Touch Tour in Gigant

donderdag 24 juli 2014
The Hitchcock Touch Tour in Gigant

Van 31 augustus t/m 30 september presenteert Gigant i.s.m. Eye Amsterdam The Hitchcock Touch Tour.

Lees meer

De Muur van Bruisende Blikken

donderdag 3 juli 2014
De Muur van Bruisende Blikken

Op dit moment is De Muur van Bruisende Blikken te zien in ons café. Lees verder om de making of te zien!

Lees meer

Italiaanse wijnarrangement + film

dinsdag 24 juni 2014
Italiaanse wijnarrangement + film

Op en top Italië beleven? Maak gebruik van een heerlijk Italiaans wijnarrangement bij de Film "Anni Felici"

Lees meer

Minifestival StadsOase zoekt creatieven

woensdag 4 juni 2014
Minifestival StadsOase zoekt creatieven

Van 13 juli t/m 24 augustus vormt het Cultuurkwartier elke zondag tussen 12:00 en 20:00 het decor voor de StadsOase. Gigant zorgt voor een festivallocatie met een overdekt podium, muziek- en filmprogrammering, meubilair, een bar en gratis te gebruiken bbq’s. Daarbij zijn we op zoek naar creatieven om het festival uit te breiden!

Lees meer

De Muur van Bruisende Blikken

maandag 2 juni 2014
De Muur van Bruisende Blikken

Vanaf 20 juni is De Muur van Bruisende Blikken in het café te zien!

Lees meer

(H)eerlijk Rondje Spelletjes voor jong en oud op 18 mei

dinsdag 13 mei 2014

Op zondagmiddag 18 mei presenteren de Apeldoornse ondernemers van (H)eerlijk Rondje Apeldoorn het (H)eerlijk Rondje Spelletjes. In ons café wordt tussen 13:00 en 16:00 een gezellige spelletjesmiddag voor jong en oud georganiseerd met spelletjes van Van-Zeben Scandinavisch Wonen & Houten Speelgoed.

Lees meer

Gigant herdenkt

donderdag 1 mei 2014

Laten we niet vergeten. De komende Dodenherdenking en Bevrijdingsdag zijn voor Gigant aanleiding om op de achtergrond van deze website luchtfoto's te tonen waarop Apeldoorn te zien is anno 1944 en 2013.

Lees meer

Nieuwe Helden 24, 25 & 28 mei in Gigant

dinsdag 15 april 2014
Nieuwe Helden 24, 25 & 28 mei in Gigant

24, 25 & 28 Mei te zien in Gigant! Op 25 mei komt regisseur Dirk Jan Roeleven een inleiding + nabespreking geven over de film.

Lees meer

Boek & Film: De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

dinsdag 4 maart 2014
Boek & Film: De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

Op 25 maart a.s. stond de Boek & Film vertoning van "The Predigious T.S.Spivet" op het programma. Deze vertoning is helaas komen te vervallen, maar daarvoor in de plaats vertonen wij de film: "De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween", naar de bestseller van Jonas Jonasson.

Lees meer

Film gemist?!

dinsdag 4 maart 2014

Komt dit bekend voor? Te veel mooie films en te weinig tijd.
Gigant biedt een oplossing voor alle filmfanaten die de beste films hebben gemist!

Lees meer

Win Kooky!

dinsdag 4 maart 2014
Win Kooky!

Wil jij kans maken op deze schattige Kooky knuffel? Kom de film "Kooky" bij ons bekijken, schrijf je naam en telefoonnummer achterop je filmkaartje en lever hem in bij onze kassa. Wie weet is Kooky dan binnenkort van jou!

Lees meer

8 maart Filmnacht, programma bekend!

dinsdag 25 februari 2014
8 maart Filmnacht, programma bekend!

Wil jij een keer in bijzondere sferen overnachten in Gigant? Dat kan tijdens onze Filmnacht op 8 maart a.s. Vanaf 20:00 vertonen wij achtereenvolgens 5 topfilms, The Grand Budapest Hotel, De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween, Qissa, Run & Jump en The Keeper of Lost Causes, die jou zeker wakker gaan houden.

Lees meer

Nieuwe doeken tussen CODA en Gigant

vrijdag 21 februari 2014
Nieuwe doeken tussen CODA en Gigant

Er hangen weer nieuwe doeken in de steeg tussen CODA en Gigant! De beelden zijn gemaakt door Wolf en TADA projects. Eloi Koster zorgde voor het concept.

Lees meer

Film: Kill your Darlings vervallen

dinsdag 18 februari 2014
Film: Kill your Darlings vervallen

De film Kill Your Darlings, welke gepland stond voor februari is helaas komen te vervallen. In plaats van deze film vertonen wij de film "All is Lost". Meer Informatie over deze film vind u hier.

Word Vriend van Gigant

donderdag 23 januari 2014

Goede vrienden staan er nooit alleen voor en voelen zich met elkaar verbonden. Gigant en haar vrienden doen dit ook, ze steunen en verrijken elkaar. Als vriend schenkt u jaarlijks een bedrag aan Gigant, waarvoor u o.a. korting op het programma krijgt en altijd op de hoogte bent van filmvertoningen en concerten. Met uw inzet wordt het mogelijk voor Gigant om te bouwen aan een sterke toekomst en een inspirerend en veelzijdig programma.

Lees meer

Win een New Cool Collective pakket!

woensdag 22 januari 2014
Win een New Cool Collective pakket!

Op vrijdag 7 februari staat de jazzband New Cool Collective in onze popzaal. Jij kunt 2 tickets én het album Chinchin winnen! Hoe?

Lees meer

Culture Club - de businessclub van Gigant

maandag 20 januari 2014

Ook ondernemers kunnen zich aansluiten bij Gigant. Gigant biedt een verfrissende manier van netwerken voor ZZP-ers en bedrijven die zich cultureel en maatschappelijk betrokken voelen. Voor een mooie bijdrage per jaar krijgt u o.a. onbeperkt toegang tot Gigant en de kans om nieuwe, inspirerende bedrijven te ontmoeten en verbindingen te leggen.

Lees meer

Gigant reorganiseert op eigen kracht

dinsdag 10 december 2013

De gemeente Apeldoorn is nu niet bereid Gigant te hulp te schieten met extra financiële ondersteuning. Door zwaar en versneld te reorganiseren zal Gigant zelfstandig zorgen voor een stabiele bedrijfsvoering. De reeds ingezette reorganisatie heeft ingrijpende gevolgen voor personeel en vrijwilligers. Voldoende bezoekers en lagere kosten zijn essentieel om Gigant te laten voortbestaan.

Lees meer

Apeldoorns Stadsfeest en Borrelnood op 17 januari in Gigant

dinsdag 26 november 2013

Op 17 januari slaan Gigant en De Borrelnood de handen in één. Tijdens een bijzondere editie van het Apeldoorns Stadsfeest én De Borrelnood proost Apeldoorn gezamenlijk op het nieuwe jaar onder de noemer Stadsfeest XL. Vanaf 17:00 start het feest, waar met Veluwse hapjes en drankjes en o.a. muziek van de volvette Soul-Funk-Hiphop formatie PURE!SOUL!POWER! de komst van 2014 gevierd zal worden. Dit allemaal geheel in thema: “Apeldoorn, hoofdstad van de Veluwe”.

Lees meer

Filmclub Gigant

vrijdag 15 november 2013

Een volledig verzorgd ontbijt + een verrassende film elke eerste zondag van de maand? Dat klinkt goed en dat kan vanaf 1 december 2013 bij Filmclub Gigant.
Na het ontbijt kunt u heerlijk achterover leunen in onze filmzaal en daar een voorpremière, prachtige klassieker of andere mooie filmverrassing bekijken.

Een filmtastisch begin van de maand!

Lees meer

Stand van zaken Gigant

vrijdag 4 oktober 2013

Beste Gigantbezoeker,

Zware tijden voor Gigant

Vanaf het moment dat de bezuinigingen op cultuur bekend werden is Gigant direct aan het werk gegaan. Niet de barricade op, maar de handen uit de mouwen. Op allerlei manieren is gewerkt aan het verhogen van inkomsten om de bezuiniging te compenseren. Tot en met 2012 lag Gigant op koers. Hogere bezoekersaantallen brachten zelfs een voorzichtige winst.

In 2013 is echter een onverwacht scherpe daling in de aantallen filmbezoekers ingezet. In plaats van de beoogde compensatie van de lagere overheidssubsidie is er sprake van extra vermindering van inkomsten door deze dalende bezoekersaantallen. Minder bezoekers betekenen minder kaartverkoop en minder horecaomzet. In 2013 zijn de kosten niet gedaald maar zelfs enigszins gestegen. Gigant heeft daardoor te maken met een dubbele dip: hogere kosten, minder subsidie, minder inkomsten.

Momenteel is Gigant in nauw overleg met de gemeente Apeldoorn om te komen tot de oplossingen die garant staan voor een duurzaam Gigant. Er wordt gewerkt aan een verbeterplan. Hierin zijn ook de ideeën meegenomen die zijn aangedragen tijdens verschillende sessies met bezoekers, vrijwilligers, medewerkers en collega’s in het veld. Zodra dit plan is gepresenteerd aan de gemeente Apeldoorn zullen de kernpunten ook hier op de website gepubliceerd worden.

Wat kunt u doen?
Onze deuren staan natuurlijk wagenwijd voor u open. Met zeven dagen per week de beste films en elk weekend de mooiste concerten en vetste feesten, hopen we u met regelmaat te mogen ontvangen. Vergeet tijdens uw bezoek ook niet te genieten van een heerlijk kopje koffie, glas wijn of speciaalbiertje. Met elk ticket en drankje zijn we weer een stap dichter bij een gezond Gigant.

Op dit moment staat er een Vrienden Van Gigant programma in de steigers. Hiermee hopen wij de film- en muziekliefhebbers van Apeldoorn sterker aan ons én elkaar te verbinden. Interesse? Hou onze website in de gaten!

Heeft u een groot Giganthart en wilt u op dit moment al meer voor ons betekenen? Het is mogelijk om een gift te doen, welke 100% ten goede zal komen aan het versterken van Gigant, zodat u en de rest van Apeldoorn kan blijven genieten van film en muziek.

Maak uw gift over op onderstaand rekeningnummer, onder vermelding van ‘Steun Gigant’.

Rabobank 39.34.19.932
BIC: RABONL2U
IBAN: NL43 RABO 0393 4199 32

Lees meer

Herfstvakantie voor de kleinsten: Cinekid

donderdag 26 september 2013
Herfstvakantie voor de kleinsten: Cinekid

Ook deze herfstvakantie hebben we weer een bomvol programma voor onze jongste bezoekers. In samenwerking met Cinekid presenteren we verschillende filmvertoningen en workshops.

Lees meer

Douwe Bob verplaatst naar 3 november 2013

donderdag 19 september 2013
Douwe Bob verplaatst naar 3 november 2013

Door bindende verplichtingen van de band van Douwe Bob, heeft er een wijziging in het tourschema plaatsgevonden. Daarom is het concert van 8 november verplaatst naar 3 november. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor deze nieuwe datum. Kun je niet op 3 november? Kaarten kunnen ook geretourneerd worden. Kom langs bij onze kassa of neem contact op via 055 521 6346.

Lees meer

Record Store Day + Chef'Special!

donderdag 18 april 2013
Record Store Day + Chef'Special!

Wil je na Record Store Day (za 20 april) nog verder genieten van goede muziek? Op vertoon van je aankoopbon van een cd of lp tijdens Record Store Day, mag je die avond met z'n tweeën voor de prijs van één kaartje (€15) naar Chef'Special! Mooi meegenomen, dachten wij zo.

Ledenvoordeel komende concerten

donderdag 7 maart 2013

Een aantal maanden geleden zijn wij gestart met het invoeren van voorverkoopprijzen voor een aantal concerten. In ons systeem is dit bedrag gelijk getrokken met de ledenprijs, wat richting onze leden niet logisch is. We zijn hier gelukkig door verschillende leden op geattendeerd en willen dit dan ook graag rechttrekken met onze combi- en podiumleden.
 
Bij een bezoek aan één van de volgende concerten waar de fout is gemaakt, krijgen combi- en podiumpashouders op vertoon van hun ledenpas aan de kassa een consumptiebon. Hiermee kunnen zij tijdens het concert genieten van een heerlijk glas bier, fris of wijn.
- Sven Hammond Soul (vrijdag 8 maart)
- Rowwen Heze (zaterdag 9 maart)
- Moke (vrijdag 15 maart)
- Fischer-Z (vrijdag 12 april)
 
Wij hopen onze leden hiermee tegemoet te komen.
In de toekomst zal de ledenprijs áltijd lager zijn dan de voorverkoopprijs.

Winnen: meet & greet met Sven Hammond Soul

woensdag 27 februari 2013

Jazzliefhebbers en soulkikkers opgelet: wij hebben een mooi swingpakket om weg te geven! Wat te denken van 1x2 tickets voor het concert van Sven Hammond Soul op 8 maart, een meet & greet met de band én een gesigneerde dvd? Jij kunt het winnen! Vertel ons waarom nou juist JIJ dit prachtpakket zou moeten krijgen en wie weet hebben wij snel goed nieuws voor je. Stuur je bericht naar winnen@gigant.nl. 

Lees meer

Nieuwe doeken kleuren vanaf 1 maart steeg naast Gigant

woensdag 27 februari 2013
Nieuwe doeken kleuren vanaf 1 maart steeg naast Gigant

Vanaf 1 maart wordt de steeg tussen Gigant en CODA opnieuw opgefleurd met kunst. Waar eerder in 2012 al ruimte was voor fotografie van Medea Huisman, is het nu de beurt aan de illustraties van Sandra Peters. Zij verzorgde het tweede deel van 2012 de maandbeelden voor Podium & Filmtheater Gigant, welke op verschillende uitingen verschenen. De zes doeken zijn mogelijk gemaakt door Rotaryclub Apeldoorn. Rotaryclub Apeldoorn zorgt er hiermee voor dat de doeken de steeg een half jaar lang aan zullen kleden. Grafisch ontwerper Eloi Koster verzorgde het ontwerp van de doeken.

Lees meer

Gigant steunt Amnesty International

vrijdag 30 november 2012
Gigant steunt Amnesty International

10 December is de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Amnesty International zet zich in voor de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van gewetensgevangenen over de hele wereld. Op en rond 10 december zetten duizenden mensen in Nederland zich in voor de vrijlating van Ales Bialiatski en Nasrin Sotoudeh. Beiden gevangengezet omdat zij opkwamen voor hun idealen.

Naast de landelijke restaurantactie besteden ook poppodia, theaters en cultuurcentra aandacht aan deze dag. Optredende artiesten op of rond 10 december vragen aandacht voor mensenrechten en het werk van Amnesty en bezoekers worden bewust gemaakt van het belang van mensenrechten.

Lees meer

Schrijfwedstrijd Aan Het Woord! - editie apeldoorn

woensdag 28 november 2012
Schrijfwedstrijd Aan Het Woord! - editie apeldoorn

De bekende auteur Tommy Wieringa is op zondag 16 december a.s. te gast bij de prijsuitreiking van Aanhetwoord! 2012, editie Apeldoorn!

Aan het woord! de Gelderse literaire schrijfwedstrijd, is weer gestart en is bedoeld voor beginnend schrijverstalent, dat nog niet gepubliceerd heeft bij een gerenommeerde, landelijke uitgeverij en afkomstig uit een van de Gelderse regio's waar Aan het Woord! georganiseerd wordt. Die regio’s zijn: Achterhoek, Groot Apeldoorn (Ede, Brummen, Voorst), Arnhem, Nijmegen, Rivierenland en Veluwe.

Elke regio kent een eigen winnaar, bepaald door een deskundige jury. De Apeldoornse jury bestaat uit Henny Stoel, Jos Knipping en Ria Borkent

Lees meer

Winnen: gesigneerd album The Fureys and Davey Arthur

woensdag 7 november 2012
Winnen: gesigneerd album The Fureys and Davey Arthur

Met 34 jaar podiumervaring en al 53 cd's op de plank en één in de maak, behoren The Fureys and Davey Arthur tot één van de bekendste folkgroepen uit Ierland. De gebroeders Furey en hun vriend Davey Arthur weten het publiek te boeien met niet alleen snelle Ierse jugs en reels, maar vooral ook met hun prachtige emotioneel geladen nummers. Met een flinke keur aan muziekinstrumenten staan de optredens van The Fureys bekend als energiek, uitnodigend en aanstekelijk.

Op dinsdag 20 november staan The Fureys and Davey Arthur in onze theaterzaal. In het kader hiervan mogen wij eenmaal een gesigneerde versie van het album Songs Through the Years weggeven! Kans maken?

Lees meer

Winnen: luistermateriaal Sabrina Starke

woensdag 17 oktober 2012
Winnen: luistermateriaal Sabrina Starke

Een concert bezoeken is natuurlijk al ontzettend leuk, maar wat is er nou beter dan ook nog wat voor- en napret te hebben? In het geval van Sabrina Starke op 26 oktober kan dat, want we mogen tweemaal haar nieuwste album Outside the Box weggeven! Eenmaal als LP en eenmaal als cd, voor ieder wat wils dus! Wat moet je doen?

Lees meer

Talent, schrijf je nu in voor Plugged!

dinsdag 25 september 2012

Er komt weer een nieuwe editie van Plugged! aan! Tijdens Plugged! krijgt iedere deelnemer 15 minuten de tijd om zich aan het aanwezige publiek en jury te presenteren. De vakkundige jury beoordeeld de deelnemer op basis van de neergezette performance, songs en techniek en geeft de deelnemer daarvoor punten. Zodra alle deelnemers een performance hebben gegeven is het de beurt aan het publiek, door hun ticket in de stembak van de deelnemer te deponeren, worden backstage de stemmen geteld en de punten plus tickets bij elkaar opgeteld, om de winnaar te bepalen.

De inschrijvingen zijn inmiddels geopend. Inschrijven kan door een email te sturen naar  aanmelden@pluggedapeldoorn.nl vóór vrijdag 9 oktober 2012 met de volgende informatie:

Lees meer

Boek & Film serie van start vanaf oktober

dinsdag 18 september 2012

Goed nieuws voor liefhebbers van boekverfilmingen! De Boek & Filmserie gaat weer van start vanaf oktober. De komende maanden kunt u gaan genieten van maar liefst 6 boekverfilmingen.

Lees meer

Win een meet & greet met Kensington!

donderdag 13 september 2012
Win een meet & greet met Kensington!

Met nummers als No Way Out, Send Me Away en Don’t Look Back heeft Kensington ondertussen al een mooie plek opgeëist in de Nederlandse muziekwereld. Als indierockliefhebber en 3FM-luisteraar kon je de afgelopen maanden niet om de band heen.

Gelukkig voor ons allemaal komen de vier mannen van Kensington op 12 oktober ook naar Gigant en om dit heugelijke feit nog meer te vieren, mogen wij 5x een meet en greet weggeven voor 2 personen! Heb je de band dus altijd al eens willen ontmoeten, dan is dit je kans!

Wij geven deze meet & greet het liefst aan de grootste fans en enthousiastelingen. Laat ons dus zien waarom wij juist jou zouden moeten kiezen! Alles is geoorloofd: tekst, foto’s, video’s, gedichten, liedjes, verzin het maar. Insturen kan via e-mail (winnen@gigant.nl), Facebook (facebook.com/gigantapeldoorn) en Twitter (@PodiumGigant). Winnaars krijgen vanzelf bericht.

Lees meer

Bill Wyman ontmoeten?

donderdag 13 september 2012

Op 5 oktober treedt ex-Rolling Stones bassist Bill Wyman met zijn Rhythm Kings terug in Gigant! Wie nu zijn kaarten online bestelt via de site van Gigant, maakt kans op een meet & greet! Hier vind je meer info over het concert.

10/8: Emmy's Spelletjesavond

dinsdag 24 juli 2012
10/8: Emmy's Spelletjesavond

Daar is 'ie weer: Emmy's Spelletjesavond! Op 10 augustus strooit Emmy vanaf 19:00 haar grote collectie aan spelletjes weer uit in het café en bij lekker weer natuurlijk op het terras. Een mooi moment om tussen alle vakantieverhalen door je even goed uit te leven met bijvoorbeeld Monopoly, Betoverde Doolhof, Wie ben ik? of een groots potje Weerwolven! Roep je vrienden en familie bij elkaar en neem eventueel ook je favoriete spel zelf mee.

Eerste We Want Cinema event van start in Gigant

dinsdag 10 juli 2012
Eerste We Want Cinema event van start in Gigant

We Want Cinema is het nieuwe online platform waarop je samen bepaalt wat er draait in de bioscoop. Is er genoeg belangstelling, dan gaat de voorstelling door. Gigant geeft met plezier ruimte aan dit allereerste 'cinema on demand' initiatief voor de filmtheaters. Het eerste succesvolle evenement in Gigant is de film Into the Wild, over de avonturen van backpacker Christopher McCandless, die al zijn bezittingen achterlaat om de wildernis van Alaska in te trekken. Deze film die door Sean Penn werd geregisseerd deed eerder al vele reislustige harten sneller kloppen. De vertoning staat in Gigant gepland op zaterdag 14 juli om 17.30 uur. Er zijn al genoeg belangstellenden om de vertoning door te laten gaan, maar er kunnen nog liefhebbers bij! Kaarten kosten €8,50 en zijn verkrijgbaar via www.wewantcinema.com. Voor deze eerste We Want Cinema vertoning zijn er tevens kaarten verkrijgbaar aan de kassa van Gigant.

Lees meer

Deze zomer 4x Cinemaal

donderdag 28 juni 2012

Cinemaal is deze zomer terug! Hierbij kun je op een aantal vrijdagen een mooie film combineren met een heerlijk etentje op het nieuwe Gigant terras (of bij slecht weer in het café). Met zijn tweeën aan een kleine of met een heleboel mensen aan één van de grote tafels. Wat jij lekker vindt. De eerste Cinemaal vindt plaats op 6 juli met een speciale combinatie van de documentaire Jiro dreams of Sushi en een heerlijk verzorgde Sushi maaltijd door restaurant Yumé.

Lees meer

Zomerzondagmiddag: opening foto expo en Plato's Muziekcaf

donderdag 28 juni 2012

De eerste editie van de FilmOase zondagmiddagen is op 8 juli. Er staan een aantal mooie en lekkere activiteiten op stapel die fijn te combineren zijn met één van de vele films! De eerste editie bestaat uit de opening van de foto expo die de steeg waar het terras staat van nog meer kleur en sfeer voorziet. Daarna is er Plato's Muziekcafé én de Bring Your Own BBQ.

Lees meer

Annulering Alles van waarde vrijdag 11 mei

donderdag 10 mei 2012

Lees meer

WINNEN: Mr. Polska - Waardevolle Gezelligheid

donderdag 3 mei 2012
WINNEN: Mr. Polska - Waardevolle Gezelligheid

Daar zijn we weer met een fijne winactie! En het is er niet zomaar eentje...ditmaal mogen we een gesigneerde versie van het album Waardevolle Gezelligheid van hiphopper Mr. Polska weggeven. Wat te doen? Mail ons via winnen@gigant.nl wat voor jou nou echte waardevolle gezelligheid is.

Wat het voor Mr. Polska inhoudt is te horen op zijn debuutalbum, maar ook zeker tijdens zijn optreden op vrijdag 25 mei in onze popzaal. Er zijn nog kaarten.

WINNEN: dvd Snabba Cash

woensdag 18 april 2012
WINNEN: dvd Snabba Cash

We doen een fijne actie ter ere van de première van Noorse actiethriller Headhunters! Van de filmdistributeur mogen we 3x de DVD van de Zweedse actiefilm Snabba Cash weggeven.

Een korte samenvatting: In Stockholm, waar de decadente bovenwereld en de rauwe onderwereld nauw met elkaar verbonden zijn, zwichten drie mannen voor de destructieve lokroep van de cocaïnehandel. De ambitieuze student JW (Joel Kinnaman – Johan Falk), de Servische moordmachine Mrado en de Chileense drugsdealer Jorge dromen van een beter leven. Maar dan hebben ze wel geld nodig. Veel geld. En snel.

Wat moet je doen om kans te maken? Laat ons via Twitter, Facebook of mail weten weten wat Snabba Cash volgens jou betekent. Lekker makkelijk! 

Nits met Titia van Krieken naar Gigant

donderdag 15 maart 2012
Nits met Titia van Krieken naar Gigant

Op zaterdag 17 maart komt Nits naar Gigant. Eigenlijk was dit bedoeld in de originele bezetting, maar door een ernstige bacteriële infectie aan de linkerhand van keyboardspeler Robert Jan Stips zal hij helaas verstek moeten laten gaan. De band heeft echter wel voor goede vervanging gezorgd! Titia van Krieken zal tijdens het herstel van Robert Jan mee gaan op tour. Titia heeft eerder met Nits meegespeeld van 1998 tot 2004, tijdens de Alankomaat, Wool en 1974 tournee. Het belooft dus nog steeds een sterke Nits avond te worden, met oude hits en nieuw materiaal.

Lees meer

Online tickets kopen met ledenkorting

vrijdag 24 februari 2012

Helaas is het tijdelijk voor de meeste voorstellingen niet mogelijk om online tickets met ledenkorting te bestellen. Binnen enkele weken zal dit wel weer het geval zijn. Filmtickets reserveren kan wel, u kunt dan aan de kassa het ticket in een kortingskaartje laten omzetten op vertoon van uw Film- of Combipas. Voor diegenen die een concert willen bezoeken en die recht hebben op korting, raden wij aan om een kaartje aan de kassa te kopen.
Onze excuses voor het ongemak.

23/3: Emmy's Spelletjesavond

woensdag 8 februari 2012
23/3: Emmy's Spelletjesavond

Na twee succesvolle edities gooien we er weer een Emmy's Spelletjesavond tegenaan! Op 23 maart is het Gigant café weer gevuld met de leuke, gekste en tofste (bord)spelletjes. Perfect voor wanneer je geen zin hebt om een bankhangavond te houden, maar ook niet keihard uit wilt gaan. Roep je vrienden en familie bij elkaar en neem eventueel je favoriete spel mee. Op zich zijn er voldoende aanwezig, met dank aan Emmy zelf en De Wammes die een aantal spellen uitleent, maar wie weet heb jij zo een bijzonder spel thuis liggen dat iedereen dat toch echt eens zou moeten spelen!

Gigant gaat digitaal!

donderdag 2 februari 2012

Vanaf eind februari gaat Gigant mee in de vaart der volkeren en vervangt de geliefde 35mm projectoren voor digitale filmprojectoren. Naast haarscherp beeld betekent dit  voor de toekomst veel mooie nieuwe mogelijkheden voor Gigants filmprogrammering, daar mag je zeker van zijn! Vooruitlopend op de overgang naar digitaal wordt er in februari een kleine verbouwing uitgevoerd. Door de verbouwing kan de rode filmzaal enkele dagen niet gebruikt worden en zijn er dus enkele programmawijzigingen.

Lees meer

Inschrijvingen Plugged! geopend

maandag 30 januari 2012

Op vrijdagavond 6 april 2012 zal de 12e editie van Plugged! in Gigant plaatsvinden! Plugged! is een podium voor jong muzikaal talent uit Apeldoorn en omgeving. Voor het eerst wordt er een splitsing in het concept aangebracht. Deze editie wordt een rock/pop editie. Later in het jaar volgt een hiphop-editie.

De inschrijvingen zijn inmiddels geopend. Inschrijven kan door een email te sturen naar inschrijven@pluggedapeldoorn.nl vóór vrijdag 9 maart 2012.

Graag de volgende informatie vermelden:
- Algemene informatie over de band: Namen en bezetting
- Een bandfoto
- Een demonummer (mp3) of youtubefilmpje van een optreden/nummer
- Contactgegevens: Contactpersoon, email én telefoonnummer.
- Plaats van herkomst.

Maandagenda februari iets verlaat

donderdag 26 januari 2012

Een bericht voor onze zeer gewaardeerde film-, combi- en podiumpashouders. De maandagenda van februari wordt deze maand wat later afgeleverd dan je van ons gewend bent. Je mag hem begin volgende week, vlak voor 1 februari verwachten. Vanaf volgende maand ligt hij weer ruim voor het begin van de nieuwe maand in je brievenbus.

PlaToGo

dinsdag 24 januari 2012

In Gigant is de eerste PlaToGo geopend. Deze servicewinkel is gevestigd in Gigant en je kunt hier terecht voor het afhalen van bestellingen die je hebt gedaan via platomania.eu. Het blad Mania van Plato is ook in het café verkrijgbaar.

Je kunt via de site van Plato bestellen en in het winkelwagentje menu aangeven dat je de cd via PlaToGo Apeldoorn wilt ophalen. Je moet dan het betreffende bedrag – zonder de gebruikelijke verzendkosten uiteraard – overmaken en dan krijg je van ons bericht als je bestelling gearriveerd is. Makkelijk toch? De ophaaltijden zijn gelinkt aan de openingstijden van het café.

The Iron Lady binnenkort hier te zien

dinsdag 10 januari 2012

Afgelopen weken volop in het nieuws, is de film over 'ijzeren dame' Margaret Thatcher. The Iron Lady schetst een beeld van de mens achter de tot nu toe enige vrouwelijke premier van Groot Brittannië. Meryl Streep imponeert met haar hoofdrol, ze speelt Thatcher niet, ze ís haar. Vanaf 9 februari kan je het zelf gaan zien in Gigant!

Afterslag programma compleet

donderdag 5 januari 2012

Eerder werd al bekend gemaakt dat Moss, De Kraaien, Rats On Rafts, Wolfendale en A Polaroid View op 15 januari vanuit Groningen afreizen naar Apeldoorn, voor de eerste editie van Afterslag in Gigant. Inmiddels is de line-up compleet en hebben ook GEM, Automatic Sam, Bart Constant, Kris Berry en LUIK hun deelname aan dit unieke minifestival toegezegd.

Afterslag is de officiële afterparty van het reeds stijf uitverkochte Eurosonic/Noorderslag. In de popzaal en het café presenteert Gigant in samenwerking met Plato, een fraaie bloemlezing uit het Noorderslagprogramma. Om 14.30 uur worden de poorten geopend. Tot ongeveer 22:00 uur kan er genoten en ontdekt worden.

Tickets kunnen in de voorverkoop voor slechts €15,- worden bemachtigd via deze link.
 
De late beslissers hebben mogelijk nog een kansje om kaarten aan de deur te kopen voor €17,50. Maar ook voor Afterslag geldt; uitverkocht = uitverkocht!

Ht Gigant logo is terug!

donderdag 29 december 2011

Voor vele van de trouwe bezoekers en Gigant fans is het een feest der herkenning. Het oorspronkelijke Gigant logo is terug! Al een hele tijd waren er stille wensen om ‘iets’ te doen met het oude (maar niet minder tijdloze) logo. Die stille droom werd versterkt toen de roep om het oorspronkelijke logo bleef klinken, onder andere door de spontane oprichting van de Facebookgroep Logo Gigant, waar binnen no-time vele mensen zich bijvoegden.

Op een mooie dag, na een biertje of twee, gooiden Eloi Koster en Guido de Vries een balletje op over dit logo onderwerp bij directeur Martijn van Duivenboden. Zou het niet wat zijn om het weer te gaan gebruiken? Het idee werd met open armen ontvangen. Koster en De Vries kregen de vrije hand, wat gaandeweg resulteerde in de gratis ontwikkeling van een nieuwe huisstijl. Daarin is naast het nieuwe oude logo veel ruimte voor beeldmateriaal van alles wat Gigant te bieden heeft.

Lees meer

Zo voorkom je een vriendencrisis!

woensdag 14 december 2011
Zo voorkom je een vriendencrisis!

Dat feestje, dit feestje, dat ene feestje, dat andere feestje, of toch gewoon thuis blijven? Keuzes genoeg met oud & nieuw! Één van de belangrijkste overwegingen bij het maken van een keus is de vraag: waar gaan mijn vrienden naar toe? Wij willen graag voorkomen dat jullie een vriendencrisis ontwikkelen en het gewoon heel makkelijk maken: we geven 4 tickets weg voor Time Warp, zodat jij en 3 vrienden zeker weten dat jullie samen zijn met oud & nieuw.

Lees meer

Roparun benefiet

dinsdag 13 december 2011

Roparun organiseert op 20 april een benefietconcert in Gigant. De Apeldoornse bands Meneer van Zanten en The Steel Breeze, de Pink Floyd tributeband, zullen daarbij optreden. Het benefietoptreden zal aanvangen om 21.00 uur. De zaal is open vanaf 20.30 uur.

Lees meer

Emmy's Spelletjesavond

maandag 5 december 2011

Kerstvakantie. Hartstikke leuk. Maar tegen de tijd dat het 30 december is kunnen wij het ons voorstellen dat je wel eens even wat anders wil dan uitbuiken op de bank. Even iets doen met vrienden. Niet te inspannend, want met oud & nieuw moet er nog gefeest worden natuurlijk. De enige juiste zet is dan om deze vrijdag naar Gigant Café te komen voor Emmy’s Spelletjesavond.
Je kan je eigen favoriete spel meenemen, maar op zich is er voldoende aanwezig. Mede met dank aan Emmy zelf en De Wammus die een aantal spellen uitlenen!

Monic Hendrickx aanwezig bij Lotus

woensdag 23 november 2011

Vanaf 9 december is het mooie Nederlandse drama Lotus te zien in Gigant. Op de dag van de eerste vertoning zal voor aanvang van de film actrice Monic Hendrickx aanwezig zijn bij de introductie van de film.

Hendrickx verwierf eerder al grote bekendheid en oogstte veel waardering voor haar rollen in o.a. Nynke en De Poolse bruid.

Lees meer

X