Film kijken onder de sterren: Buitenfilm!

In augustus maken we van het Van Reekumplein achter GIGANT weer een buitenbioscoop! Op 10, 11, 12, 17, 18 en 19 augustus kijk je de beste films onder de sterrenhemel! Het programma wordt nog aangevuld.

We gaan ook dit jaar weer film kijken in de buitenlucht! In augustus kijk je 6 x een topfilm in onze buitenbioscoop op het Van Reekumplein achter GIGANT.

De Beentjes van Sint Hildegard – 10 augustus

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als Jan een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

The Big Lebowski – 11 augustus

Jeffrey Lebowski alias The Dude (Jeff Bridges) doet niets liever dan een beetje hangen in zijn badjas en af en toe een balletje rollen met zijn buitenissige bowlingmaatjes Donny (Steve Buscemi) en Walter (John Goodman). Als op een dag zijn vloerkleed wordt ondergepist door twee bandieten die The Dude verwarren met een andere Lebowski, begint een onwaarschijnlijk avontuur waar ook meerdere milionairsvrouwen, een pornobaron en drie Duitse nihilisten bij betrokken zijn. The Dude ondergaat het allemaal gelaten. Maar dat tapijt wil hij hoe dan ook terug. Want je weet: ‘That rug really tied the room together’.

Titel nog niet bekend – 12 augustus

Bienvenue Chez les Ch’tis – 17 augustus

Philippe Abrams is post-directeur in Salon-de Provence. Hij is getrouwd met Julie, wiens depressieve buien hem het leven haast onmogelijk maken. Om zijn vrouw een plezier te doen probeert hij zich te laten overplaatsen naar de Côte d’Azur. Maar zijn plannetje mislukt en als straf wordt hij tewerkgesteld in Bergues, een boerendorpje in het noorden. Abrams staat allerminst te popelen om naar deze, in zijn ogen, verschrikkelijke regio te verhuizen. Al snel blijkt dat het beeld dat hij van het noorden heeft, niet helemaal strookt met de werkelijkheid.

Wild Tales – 18 augustus

Wat is er voor nodig om jou te doen knappen en je meest wraakzuchtige fantasieën naar de oppervlakte te laten komen? Een overspelige echtgenoot? Een waardeloze medeweggebruiker? WILD TALES is een zwarte komedie over mensen die de controle verliezen in een cultuur van onontkoombare corruptie, economische en sociale ongelijkheid en onrechtvaardigheid. Regisseur Damián Szifron laat in een serie wilde, absurde en komische verhalen zien tot welke barbaarse acties men toe in staat kan zijn wanneer het kookpunt wordt bereikt.

Titel nog niet bekend – 19 augustus

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement