Buitenfilm

We gaan ook dit jaar weer film kijken in de buitenlucht! In augustus kijk je 6 x een film in onze buitenbioscoop op het Van Reekumplein achter GIGANT.

Ali & Ava – 10 augustus

Ali is een altijd goedgehumeurde en betrokken huisbaas. Wanneer hij een kind van één van zijn huurders van school haalt, biedt hij Ava, een in Ierland geboren lerares en alleenstaande moeder van vijf, een lift aan. Ze hebben meteen een klik door hun gedeelde liefde voor muziek, ook al verschilt de smaak van Ali met zijn voorkeur voor heftige Britse punk en hiphop met die van Ava. Er bloeit een relatie op die al snel wordt overschaduwd door de sporen van Ava’s eerdere relatie en het ineenstorten van het huwelijk van Ali. Regisseur Clio Barnard werd voor deze film geïnspireerd door mensen die zij ontmoette tijdens het maken van haar veelgeprezen speelfilms The Arbor en The Selfish Giant. Ali & Ava is een optimistische, romantische film die zich afspeelt in de sobere setting van de voormalige industriestad Bradford. De score met muziek, van The Specials en Bob Dylan tot recente club- en pophits, dragen bij aan de energieke sfeer van de film.

Supereroi – 12 augustus

+ Pizza’s van Viva La Pizza

Supereroi vertelt de liefdesgeschiedenis van de tegenpolen Anna en Marco. Zij is een impulsieve cartoonist; hij is een natuurkundeprofessor die ervan overtuigd is dat alles een verklaring heeft. In hun relatie wisselen tederheid en gevechten, leugens en affectie en geheimen en bedrog elkaar af. Je hebt superkrachten nodig om je hele leven van elkaar te kunnen houden, dat weten Anna en Marco maar al te goed. Van regisseur Paolo Genovese (Perfetti sconosciuti).

Extra leuk: je eet deze avond voorafgaand aan de film voor € 15,- onbeperkt pizza van Viva La Pizza! Wil jij dit ook? Kies dan eerst je Buitenfilmtickets en voeg daarna Viva La Pizza toe aan je winkelmandje. De pizza’s zijn verkrijgbaar vanaf 19:00 uur. Let op: de pizzaoven gaat om 20:30 uit!

De pizza’s zijn uitverkocht!

Promising Young Woman – 14 augustus

Cassie (Carey Mulligan) had een veelbelovende toekomst tot een mysterieus incident haar leven omgooide. Sindsdien is niets in haar leven nog wat het lijkt en leidt ze een dubbelleven. Overdag is ze een charismatische, veelbelovende jonge vrouw, ’s nachts struint ze elke nachtclub af waar ze zich dronken voordoet om zich te laten oppikken door zogenaamd bezorgde mannen. Tot op een dag een onverwachte ontmoeting haar de kans geeft om haar verleden recht te zetten. Emerald Fennell (producent en schrijfster van de populaire serie Killing Eve) maakt haar regiedebuut met Promising Young Woman met Carey Mulligan (Drive) in de hoofdrol.

Druk – 17 augustus

Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt. Gesteund door deze theorie, beginnen Martin en zijn drie middelbare school collega’s aan een experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven. De eerste resultaten zijn zeer positief, de uitgebluste leraren komen weer tot leven en zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren. Terwijl de glazen in een rap tempo achterover worden geslagen, is het voor sommigen steeds moeilijker om controle over de situatie te behouden en blijkt het experiment grotere gevolgen met zich mee te brengen dan verwacht.

Licorice Pizza – 19 augustus

Gary Valentine moet op de schoolfoto en staat snel nog even zijn haar te kammen als een van de herentoiletten explodeert. Hij sluit verfomfaaid aan in de rij en gelukkig is daar Alana, een van de assistentes van de fotograaf, met een spiegel en een kam. Zodra Gary haar ziet is hij verkocht. Het leeftijdsverschil kan hem niks schelen, dit is de vrouw waarmee hij zal trouwen.

Licorice Pizza is een lieve, bitterzoete, grappige en af en toe absurde dramafilm over Gary en Alana en alle vreemde figuren om hen heen. Ze zijn jong, denken na over hun status en hun carrière, maar denken eigenlijk vooral aan elkaar.

Anderson schreef het scenario van de film zelf en werkte voor de muziek samen met Jonny Greenwood. Greenwoods karakteristieke melodieën worden afgewisseld met hits uit de jaren 70, en bij elkaar zorgt de muziek voor een perfecte mix van sfeer en nostalgie. De hoofdrollen worden gespeeld door Cooper Hoffman en Alana Haim, die dat op innemende en overtuigende wijze doen. De chemie tussen de twee spat van het doek af. Daarnaast spelen ook Tom Waits, Sean Penn, Bradley Cooper en Benny Safdie mee in de film. De heren spelen stuk voor stuk excentrieke types en hoe absurd het ook wordt, geloofwaardig blijft het wel. De realiteit is soms vreemder dan je denkt.

(bron: Filmvandaag)

Boiling Point – 21 augustus

Op misschien wel de drukste avond van het jaar probeert de charismatische en veeleisende chef-kok Andy Jones (Stephen Graham) in zijn populaire Londense restaurant de balans te vinden tussen zijn professionele en persoonlijke problemen. Een verrassingsbezoek van de Voedsel- en Warenautoriteit zet het personeel op scherp terwijl het overboekte restaurant zich al begint te vullen met gasten. Andy probeert streng doch rechtvaardig zijn personeel door de chaotische avond met soms lastige klanten te loodsen, terwijl alles waar hij zo hard voor heeft gewerkt op het spel staat. Dit alles gefilmd in één lange ononderbroken, soms adembenemende, take.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement