Cinemini – Nieuw kinderprogramma!

1 keer per maand beleven kinderen van 2 tot 6 jaar een bijzonder bioscoopbezoek in onze gezellige filmzaal met Cinemini!

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in onze gezellige filmzaal. Op zondagochtend beleven peuters en kleuters Taartrovers Cinemini, een bijzonder programma waarin de kinderen film beleven en mogen spelen in een prachtig lichtlandschap.


Tijdens Cinemini vertonen we mooie, lieve, spannende, abstracte, verhalende en soms ook uitdagende korte films, speciaal voor peuters en kleuters. Daarna spelen de kinderen samen in een lichtlandschap, bestaand uit diverse installaties waarmee kinderen spelenderwijs ontdekken hoe licht verhalen kan creëren. Ze onderzoeken vorm, projectie, licht, schaduw, verhalen, beweging en kleur. Hoe ontstaan schaduwen? Waar komen beelden vandaan, hoe worden vormen groter of kleiner en hoe verdwijnen vormen in het niets? En welke verhalen kunnen ze in de vormen zien? Voor volwassenen is schaduw iets vanzelfsprekends, voor kinderen is het misschien wel een tovenaar die van de volwassenen lange reuzen maakt.

Veel kinderen beleven op deze manier hun eerste bioscoopbezoek op een manier die perfect bij hen past: de films worden vertoond met gedimd licht, het geluid staat niet te hard, de sfeer is ontspannen, de kinderen kunnen vrij bewegen en reageren op de films en na afloop verwerken de kinderen hun ervaring met al hun zintuigen.


Over Taartrovers Cinemini

Taartrovers Cinemini is een project dat ontwikkeld is door Taartrovers en Eye Filmmuseum. Het project is inmiddels al een aantal jaar iedere zondagochtend te beleven in Eye Filmmuseum in Amsterdam en zal vanaf september 2023 ook bij ons te ervaren zijn.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement