Jongeren Modelab

Vanaf ca. 13 jaar (instromers kinder naai-atelier in overleg)

Vind je het leuk om mode en accessoires te ontwerpen? Wil je je eigen kledingstukken ontwerpen of je eigen Cosplay kostuums leren maken? Dan is het Jongeren Modelab iets voor jou.

Tijdens deze cursus leer je eerst werken met de naaimachine, de basics van het naaien en patronen met leuke gezamenlijke opdrachten. Daarna kun je individueel aan de slag met jouw eigen project. Wanneer je al weet hoe je moet naaien, maar coaching en hulp wilt kun je ook terecht bij deze cursus. We werken in kleine groepen en je krijgt individuele hulp. Je kunt meedoen met gezamenlijke opdrachten, maar je kunt ook je eigen koers uitstippelen samen met de docent.

De cursus bestaat uit 12 lessen.

De lessen beginnen op vrijdag 29 januari 2021 in lokaal de Rog bij GIGANT. De lessen zijn wekelijks van 17.30 – 19.30 uur.

Aan het eind van het seizoen kun je meedoen met de modeshow als je dat leuk vindt. Je toont dan met alle cursisten je creaties aan familie, vrienden en ouders.

Het cursusbedrag is €165,-. Het cursusbedrag mag in een keer betaald worden, maar ook per maand worden overgemaakt. Bij het starten van de cursus ontvang je de rekening. Basismaterialen zijn inbegrepen bij de cursus, stoffen voor grote werkstukken en fournituren zijn voor eigen rekening.

Wanneer je een CJP- pas hebt krijg je 10% korting op de cursusprijs. Geef dit even aan bij de opgave.

Marieke Smink

Marieke Smink

In 1998 heb ik aan de Hoge School Leeuwarden de opleiding Kunst & Design afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik kennis opgedaan van zowel het ontwerpen als vele textiele werkvormen. Vervolgens heb ik mijn kennis toegepast in het bedrijfsleven als dessin ontwerpster en stylist.

In 2004 heb ik de opleiding tot eerstegraads docent beeldende vakken aan Windesheim in Zwolle gevolgd en mij verder ontwikkeld als beeldend kunstenaar en docente. Daarnaast heb ik ook diverse cursussen en masterclasses gevolgd om mij meer te specialiseren.

Tegenwoordig werk ik als freelance docente voor diverse centra voor de kunsten en heb ik een eigen bedrijf op het gebied van Kunst & Educatie, zowel op locatie als in eigen atelier. Ik ben gespecialiseerd in stofontwerp, verf- en druktechnieken, vilten, transfertechnieken en experimentele naaitechnieken. Daarnaast ontwikkel ik geef ik textiel en beeldende lessen voor het onderwijs en geef ik al jaren mode- gerelateerde cursussen en lessen aan kinderen en jongeren

De overige tijd besteed ik aan het ontwikkelen van mijn eigen beeldend werk. Ik exposeer op diverse plekken en ben daarnaast verbonden als kunstenaar aan galerie Huis ter Heide.