Cursus beeld boetseren in klei of was

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden!

Creatief met klei en was! Maak je eigen unieke beeld bij deze cursus boetseren in GIGANT met chamotte klei en was.

De geheimen van het boetseren van een beeld met klei of was kan je komen ontraadselen bij de boetseercursus op de vrijdagochtend. De kleibeelden kunnen gestookt worden in de grote ovens. Daarbij kan je de beelden ook nog kleuren met pigmenten en engobe.

Kies voor werken met chamotte klei, die later gebakken kan worden in de keramiek oven of kies voor boetseren met was om een draadfiguur. Aan het eind van de cursus kun je je werk laten gieten bij de bronsgieter. Deze kosten zijn niet opgenomen in het cursusbedrag.

Bij het maken van een klei- of wasbeeld werk je met opbouwen. Je bouwt van binnen naar buiten. Dat wat je hebt aangebracht kun je ook weer weghalen.

Bij een stenen beeld werk je met weghalen – dan werk je van buiten naar binnen. Van te voren en tijdens de lessen krijg je tekst en uitleg en worden technieken gedemonstreerd hoe te werken met het materiaal en gereedschap en hoe je het beeldje op kunt bouwen en uit kunt werken.

Tijdens de cursus word je geholpen om jouw beeldje zo goed en mooi mogelijk te maken en om keuzes te maken in het maakproces. De deelnemers doorlopen het hele proces van boetseren en opbouwen van een beeldje en krijgen iets mee over de ruimtelijke vormgeving. Het plezier van het maken staat voorop. Iedereen kan meedoen, vanaf 13 jaar. Geen ervaring is geen bezwaar. Er is nog plaats voor meerdere cursisten! Instromen is met korting!

Locatie: GIGANT, Lokaal 2.03 (het keramieklokaal)

Planning:

Inschrijven is per cursus van 11 weken, dit is incl. 1 inhaal les.

  • Wintercursus 2022: 14 jan. t/m 1 april 2022 (voorjaarsvak. 4/3)
  • Voorjaar/zomer cursus 2022: 8 april t/m 8 juli 2022 (Meivak. 29/4-6/5 en Hemelvaartvak. 27/5)

In schoolvakanties is er geen les.

Tijdstip: Op vrijdagochtenden van 9.30 – 12.00 uur.

Cursuskosten: € 225,- per cursus, inclusief btw, koffie en thee.

Dit bedrag is excl. de materiaalkosten.

Kortingsregelingen: De cursus is ook toegankelijk voor CJP’ers, Stadspashouders, 65+ pas, minimum inkomen, St. Leergeld (graag overleggen). Er kan slechts gebruik gemaakt worden van 1 van de genoemde korting

Kijk voor meer informatie op de website van Barbara Pijnappel.

Barbara Pijnappel

Barbara Pijnappel

Barbara Pijnappel is een kunstenares met een kleine ecologische beeldentuin aan de rand van Apeldoorn. Ze maakt 35 jaar beelden in brons en diverse steensoorten, tekeningen en schilderijen in verschillende technieken. Haar werk is divers en tijdloos, ze maakt vrij werk en werkt in opdracht. Het kan figuratief zijn, soms abstract en soms kan het neigen naar organisch of surrealistisch. Inspiratiebron is vaak de natuur en eigen tuin. Ze heeft veel geëxposeerd o.a. bij sterren restaurants, beeldentuinen, galeries, musea.

Barbara geeft bij Barb’s Beeldentuin-Atelier creatieve speksteen en boetseer workshops met open inschrijving & groepsworkshops op aanvraag.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement