Chakratekenen – een wereld te ontdekken

Chakratekenen is op creatieve wijze balans brengen in je energie. Het is ontspannen en bewustwording tegelijkertijd; Zelfonderzoek en Kunstenaarschap in één.

Chakra’s zijn knooppunten waar jouw energiestromen bij elkaar komen. Ze staan in verbinding met je hormoon- en zenuwstelsel. Ieder knooppunt heeft een basisontwerp, maar is tegelijkertijd uniek en bepalend voor jouw persoonlijkheid.

Werk jouw chakra’s uit en maak zichtbaar wat er onzichtbaar in je leeft. Geniet van jouw scheppende vermogens en ontwikkel je teken- en kleurtechniek.

Samen kijken we welk chakra het beste bij jou past op dit moment. Hiermee ga je aan de slag. Je tekent de basisvormen en je werkt ze uit naar jouw inzicht en gevoel.
Gaandeweg leer je meer over je eigen persoonlijkheid. Ondertussen maak je de mooiste tekeningen.

Deze cursus vindt plaats op afspraak. Afspraken maken kan via de website van Praktijk de Stille Kracht

Astrid Jongste

Astrid Jongste

Mijn naam is Astrid Jongste (1973). Sinds 2015 ben ik werkzaam als holistisch tekendocent en coach beeldend. In een omscholingstraject heb ik het plezier in tekenen en schilderen weer mogen herontdekken. Ik kan wel zeggen: Tekenen en schilderen is mijn PASSIE.

Dit plezier gun ik iedereen. Of je nu teken- of schilderervaring hebt of niet. Of je vindt dat je kunt tekenen of schilderen of niet. Iedereen kan deelnemen aan mijn lessen. Om iedereen de gelegenheid te bieden om dit plezier te ervaren, heb ik in 2017 besloten mijn baan als organisatie-adviseur op te zeggen en mij volledig op het docentschap te richten.
Mijn bijzondere interesse gaat uit naar het effect van tekenen en schilderen op het welbevinden van de deelnemer, zowel in lichamelijk als in geestelijk opzicht. Uit eigen ervaring weet ik hoe heilzaam tekenen en schilderen kan zijn. Dat wil ik voor mijn cursisten ook: Tekenen is Wellness, Schilderen is Freedom. Daar zijn mijn teken- en schilderlessen op ingericht.

Een bijzondere rol is hierin weggelegd voor chakra’s en chakratekeningen. Chakra’s zijn de basis voor onze energiehuishouding in lichaam en geest. Ieder chakra heeft zijn eigen werkingsgebied in ons lichaam. Door je te verbinden met jouw chakra’s stimuleer je de balans in je hormoonstelsel, zenuwstelsel, bloedsomloop en andere lichamelijke en geestelijke processen. De laatste jaren heb ik me hier verder in verdiept. Inmiddels heb ik al diverse Chakracursussen gegeven. Sinds 2019 werk ik niet alleen met de cirkelpatronen van het 7-delige chakrasysteem, maar ook met nieuwe tekeningen van het 13-delige chakrasysteem. Die tekeningen zijn een aanvulling op het oude systeem, maar zien er heel anders uit, veel meer als kristallen. Meer lichaamsgebieden krijgen aandacht, zoals onder andere je milt en je thymus. Dat zijn belangrijke organen en klieren voor je vochthuishouding en weerstand.

Door de combinatie van figuratieve tekeningen en ruimte voor vrije invulling krijg je ook meer balans in je persoonlijke beleving van de realiteit. Ik heb zelf ervaren dat ik, sinds ik met de nieuwe chakratekeningen werk, beter om kan gaan met de hectiek van deze tijd.