Cursus de 13 kosmische chakra’s tekenen

Chakratekenen is tekenen met extra toegevoegde waarde. Deze cursus is zeer geschikt voor mensen, die behoefte hebben aan een moment voor zichzelf, of als je bijvoorbeeld herstellende bent van een burn-out (of er tegenaan zit). Heb je een therapeutisch traject gevolgd, dan is deze cursus een mooi vervolg. En natuurlijk is deze cursus er ook voor mensen die hun tekenvaardigheid willen verbeteren en tegelijkertijd goed voor zichzelf willen zorgen.

Als je tekent ben je in verbinding. Bewust en onbewust gebeuren dan heel veel processen in je lichaam en je geest. Chakra’s zijn plaatsen op en in je lichaam waar de energiestromen van deze processen bij elkaar komen en weer uitwaaieren naar andere delen van je lichaam. Zo staan ze ook in verbinding met je hormoon- en zenuwstelsel. Hoe vrijer de energie door je chakra’s kan stromen, hoe beter jij je voelt, zowel geestelijk als lichamelijk.

Bij ieder chakra past een andere tekening, 13 tekeningen in totaal. Stap voor stap lopen we langs het lichaam omhoog en gaan we alle verbindingen aandacht geven.
Tijdens het tekenen van je chakra’s breng je op creatieve wijze balans in je energiestromen. Je bent in verbinding met je hormoonstelsel, je zenuwbanen, je bloedsomloop, je organen, je lichaam als geheel. Het is ontspannen en bewustwording tegelijkertijd; Zelfonderzoek en Kunstenaarschap in één.

Werk jouw chakra’s op jouw manier uit. Maak  jezelf zichtbaar en word je bewust. Geniet van jouw scheppende vermogens en ontwikkel tegelijkertijd je teken- en kleurtechniek.

De lessen zijn 1x per 4 weken op donderdagavond. Tijd 19.15 – 21.45 uur
Locatie: Lokaal 2.04 bij GIGANT.
Tussentijdse instroom is mogelijk.

Les data:

1 april 2021Wortelchakra
29 april 2021Heiligbeenchakra
27 mei 2021Zonnevlechtchakra
24 juni 2021Miltchakra
in juli & augustus geen les i.v.m. de zomervakantie
2 september 2021Hartchakra
14 oktober 2021Thymuschakra (let op: tussentijd is 6 weken)
11 november 2021Keelchakra
9 december 2021Doorstromingschakra
6 januari 2022Hypofysechakra
3 februari 2022Epifysechakra
3 maart 2022Kruinchakra
31 maart 2022Kosmische manchakra
17 april 2022Kosmische vrouwchakra
26 mei 2022Cursusafsluiting


Cursusprijs (14 lessen): € 250,-
Losse lessen : €20,-

Aanmelden voor de cursus of voor een losse les kan via de website van Praktijk de Stille Kracht

Astrid Kuipers

Astrid Kuipers

Mijn naam is Astrid Kuipers (1973). Sinds 2015 ben ik werkzaam als holistisch tekendocent en coach beeldend. In een omscholingstraject heb ik het plezier in tekenen en schilderen weer mogen herontdekken. Ik kan wel zeggen: Tekenen en schilderen is mijn PASSIE.

Dit plezier gun ik iedereen. Of je nu teken- of schilderervaring hebt of niet. Of je vindt dat je kunt tekenen of schilderen of niet. Iedereen kan deelnemen aan mijn lessen. Om iedereen de gelegenheid te bieden om dit plezier te ervaren, heb ik in 2017 besloten mijn baan als organisatie-adviseur op te zeggen en mij volledig op het docentschap te richten.
Mijn bijzondere interesse gaat uit naar het effect van tekenen en schilderen op het welbevinden van de deelnemer, zowel in lichamelijk als in geestelijk opzicht. Uit eigen ervaring weet ik hoe heilzaam tekenen en schilderen kan zijn. Dat wil ik voor mijn cursisten ook: Tekenen is Wellness, Schilderen is Freedom. Daar zijn mijn teken- en schilderlessen op ingericht.

Een bijzondere rol is hierin weggelegd voor chakra’s en chakratekeningen. Chakra’s zijn de basis voor onze energiehuishouding in lichaam en geest. Ieder chakra heeft zijn eigen werkingsgebied in ons lichaam. Door je te verbinden met jouw chakra’s stimuleer je de balans in je hormoonstelsel, zenuwstelsel, bloedsomloop en andere lichamelijke en geestelijke processen. De laatste jaren heb ik me hier verder in verdiept. Inmiddels heb ik al diverse Chakracursussen gegeven. Sinds 2019 werk ik niet alleen met de cirkelpatronen van het 7-delige chakrasysteem, maar ook met nieuwe tekeningen van het 13-delige chakrasysteem. Die tekeningen zijn een aanvulling op het oude systeem, maar zien er heel anders uit, veel meer als kristallen. Meer lichaamsgebieden krijgen aandacht, zoals onder andere je milt en je thymus. Dat zijn belangrijke organen en klieren voor je vochthuishouding en weerstand.

Door de combinatie van figuratieve tekeningen en ruimte voor vrije invulling krijg je ook meer balans in je persoonlijke beleving van de realiteit. Ik heb zelf ervaren dat ik, sinds ik met de nieuwe chakratekeningen werk, beter om kan gaan met de hectiek van deze tijd.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement

Meer resultaten...