Je nalatenschap schenken aan GIGANT

Als je jouw testament opstelt, denk je na over wat er met jouw geld en spullen moet gebeuren na jouw overlijden. Veel mensen geven hun nalatenschap aan familie of vrienden. Maar wist je dat het ook mogelijk is om een gedeelte van de erfenis na te laten aan een goed doel dat u een warm hart toedraagt? Dit kan door in uw testament een legaat op te nemen.

Wat is een legaat?

Een legaat is een duidelijk omschreven erfstuk of geldbedrag dat een bijzondere bestemming heeft. De bijzondere bestemming kan zijn dat het legaat is toegewezen aan een specifiek iemand in de familie of aan een vriend. Ook is het mogelijk om met een legaat iets na te laten aan een goed doel, zoals een culturele instelling.

Schenken aan GIGANT

GIGANT heeft een speciale ANBI-status. Dat betekent dat je ook aan GIGANT een deel van je nalatenschap kunt schenken. Het is belangrijk dat je hiervoor een legaat opneemt in jouw testament, waarin je duidelijk omschrijft wat je na wilt laten aan GIGANT. Een testament is alleen rechtsgeldig als dit bij een notaris is opgesteld en vastgelegd.

Veel goede doelen, culturele of wetenschappelijke instellingen en organisaties met een bepaalde levensbeschouwing hebben een ANBI-status. Zo ook Gigant. Dit betekent dat wij geen erfbelasting betalen wanneer wij een (deel van de) erfenis ontvangen. Hierdoor kunnen wij de volledige opbrengst van de nalatenschap gebruiken om ons doel te verwezenlijken: zoveel mogelijk mensen, van jong tot oud, kennis laten maken en laten genieten en leren van kunst en cultuur.

Meer informatie over schenken aan GIGANT vind je op https://www.gigant.nl/anbi

Deze tekst is opgesteld i.s.m. Monuta. Ga voor meer informatie over o.a. legaten naar de website van Monuta.

GIGANT tipt

Hele programma
GIGA Kindertheater | De Zingende Zeemeerminnen

GIGA Kindertheater | De Zingende Zeemeerminnen

zo 03 maart 15:00
Io Capitano

Io Capitano

di 05 maart 13:25
Bittersweethearts (USA) | Muziekcafé

Bittersweethearts (USA) | Muziekcafé

zo 17 maart 16:15
Origin

Origin

za 02 maart 20:25
The Zone of Interest

The Zone of Interest

za 02 maart 16:15
El Eco | Voorpremière op Internationale Vrouwendag

El Eco | Voorpremière op Internationale Vrouwendag

vr 08 maart 21:30

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement