Henk Menkveld

Henk Menkveld

Ik ben opgegroeid in Glanerbrug en begon als klarinettist in 1974 bij muziekvereniging  Wilhelmina te GlanerbrugTot 1993 speelde ik in dit orkest en begon op 19 jarige leeftijd met het dirigeren van het jeugdorkest. De verwondering en voldoening om muziek te maken brachten mij er toe om van mijn hobby mijn beroep te maken.

Ik behaalde mijn diploma’s Docerend Musicus klarinet en harmonie en fanfaredirectie aan het conservatorium in Enschede en vervolgde deze studies in Rotterdam met het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus klarinet.

Van 1987 tot 2007 speelde ik als klarinettist en Es-klarinettist in de Koninklijke Militaire Kapel en verzorgde met dit beroepsharmonieorkest optredens in zowel binnen als buitenland.

Daarnaast heb ik als dirigent ervaring opgedaan met harmonieorkesten in Twello, Boskoop, Abcoude en Apeldoorn.

In de afgelopen jaren heb ik mij bijgeschoold als saxofonist en als klassiek zanger bij Pierre Mak en sinds 2014 bij zangdocente Manuela Ochakovski in Apeldoorn.

Na een docentschap  klarinet en saxofoon  aan de muziekschool De Muzehof te Zutphen geef ik nu les vanuit mijn eigen lespraktijk in Apeldoorn en Eefde en Klarenbeek.

Ik was 10 jaar dirigent van musicalkoor MuSeSi te Apeldoorn en ben sinds 2014 dirigent van het Gelders Gemengd Koor.

Het zingen en het klarinet en saxofoon spelen zijn voor mij een dagelijkse inspiratie en door het ontwikkelen en plaatsen van mijn stem verbetert en versoepelt het klank maken op mijn klarinet en saxofoons.

Dit is een ontwikkeling en inspiratie die ik graag deel en overdraag.

Cursussen van deze docent

Klarinet, Saxofoon

Altijd al saxofoon of klarinet willen spelen? Of net enthousiast geworden? Dan ben je van harte welkom in mijn les­praktijk…

Meer informatie

HaFaBra, praktijk en theorie examinering bij GIGANT

GIGANT examineert leerlingen van HaFaBra muziekverenigingen. Dit gebeurt volgens de landelijke eisen, onder toezicht van de landelijke koepelorganisatie KNMO en…

Meer informatie

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement