Bigband Nieuwstraat

Dit ensemble voor volwassenen, speelt bigbandmuziek. Elke maandagavond komen zij naar Gigant om een avond gezellig samen te musiceren. In deze cursus wordt onder andere aandacht gegeven aan improvisatie, timing en samenspel. De stijlen die we spelen varieert van Jazz, Pop tot Latin. Wil jij dit ook eens proberen, kom dan gerust eens een avond meedoen. Voor meer informatie kunt u ook een mail sturen.

Nieuwstraat Bigband: Maandagavond van 20.15 tot 22. 15 uur

Mario Meijer

Mario Meijer

Ik begon mijn muzikale carrière als bassist in de Apeldoornse rock/metal formatie Pre Mortem. Al snel was er ook interesse voor andere muziekstromingen en speelstijlen. Omdat mijn hart meer lag bij het maken van muziek, stopte ik halverwege met mijn studie 3D design aan de kunstacademie van Arnhem en maakte ik de overstap naar het Rotterdams Conservatorium Codarts. Ik studeerde daar basgitaar met als studierichting jazz/fusion.

Zowel tijdens als na mijn studie ben ik altijd actief geweest als bassist in verschillende bands en heb ik ervaring opgedaan in uiteenlopende muziekstijlen. Na mijn studie ging ik spelen in de vaste huisband van theater de Engelenbak te Amsterdam. Ook speelde ik in de voorstelling “sneeuw” van actrice/zangeres en kleinkunstenares Joy Wielkens, het “Round midnight jazztrio” en neo soulband Mad Honey.

Als docent heb ik inmiddels ook flink wat ervaring opgedaan. Tijdens mijn stageperiode als basdocent aan het Centrum voor Kunst en Cultuur te Zoetermeer en daarna twaalf jaar als docent bij Markant, centrum voor kunsteducatie in Apeldoorn. Daar gaf ik niet alleen basles maar verzorgde ik ook bandcoaching en groepslessen popmuziek voor kinderen (pop for kids en kids rock! genaamd). Momenteel speel ik in coverbands en werk ik als opname en mix technicus aan verschillende muzikale projecten.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement