Strange Way of Life

12plus angst geweld drugs groftaalgebruik

Geregisseerd door Pedro Almodóvar

Acteurs: Ethan Hawke, Pedro Pascal, Manu Rios

Duur: 31 minuten

Gesproken taal: Engels

Drama

De nieuwe korte film van Pedro Almodóvar is een moderne Western met Pedro Pascal (Game of Thrones, The Last of Us) en Ethan Hawke (Boyhood, Before-trilogie) in de hoofdrollen. Silva (Pascal) heeft er 25 jaar over gedaan om eindelijk de woestijn te doorkruisen om zijn oude vriend Jake (Hawke) te bezoeken. Jake is inmiddels sheriff en staat op het punt de verdachte in een moordzaak in te rekenen. De mannen denken terug aan hun jonge jaren in Mexico. Toen maakten ze plannen voor de toekomst. Als duidelijk wordt waarom Silva juist nu de reis door de woestijn heeft gemaakt, is het de vraag of er nu wel een toekomst voor hen samen is.

Strange Way of Life ging in première tijdens het Filmfestival van Cannes. Na The Human Voice met Tilda Swinton is dit Almodóvar’s tweede Engelstalige en korte film. Het kostuumdesign was in handen van modehuis Saint Laurent by Anthony Vaccarello, die als co-producent verbonden is aan de film.

NRC
“De chemie tussen beide acteurs is elektrisch geladen, ongemakkelijk en verrukkelijk. Het knettert.”
De Volkskrant
“Al dat fraais, samen met het gretige acteerwerk van Hawke en Pascal, maakt Strange Way of Life tot een delicatesse - een geestige, onomwonden gay westerns die tegelijk een ode brengt aan goede smaak. ”
De Groene Amsterdammer
“Strange Way of Life overstijgt de banaliteit van 'Gay Western' en Almodóvar illustreert wat er mogelijk is als we over de beperkende grenzen van identiteitspolitiek en cultuurstrijd heen stappen. ”
Het Parool
“Strange Way of Life is een zwoele film. Zowel sensueel als terughoudend.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 11,00
Cineville € 0,00
Vriend € 8,50
Kinderen t/m 13 jaar € 6,00

Tickets & tijden

Vrijdag 29 september
Zondag 01 oktober
Vrijdag 06 oktober
Zaterdag 07 oktober
Dinsdag 10 oktober

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement