Jeugd Muziek Concours Oost 2021

zaterdag 19 juni

Duur programma: minuten

Maak je samen met anderen muziek en heb je zin in een uitdaging? Doe dan mee aan het Jeugd Muziek Concours Oost, dé wedstrijd voor jonge muziekgroepen en ensembles in Oost-Nederland. Deelname is mogelijk voor vocale en instrumentale ensembles met minimaal 2 en maximaal 12 leden. Er zijn 2 leeftijdscategorieën t/m 12 jaar en 13 t/m 20 jaar.

Vanwege de coronamaatregelen vindt de 2021 editie van het JMCO online plaats.

Om iedereen de kans te geven zich goed voor te bereiden is de aanmelding wat verruimd en we hopen van harte dat je weer snel kunt samenspelen.
Hieronder vind je informatie over de nieuwe opzet, data en spelregels.

Hoe werkt JMCO online?

Er is een besloten groep JMCO Online aangemaakt op Facebook. Bijdragen die daarop zijn gepost door deelnemers worden alleen zichtbaar gemaakt voor henzelf, de organisatie JMCO, coaches en juryleden. Reacties daarop kunnen worden aangepast door de organisatie. 

Om aan het platform deel te kunnen nemen is minimaal 1 facebookadres per ensemble nodig. Dit kan van een leerling, ouder of docent zijn.
Tussen 28 maart en 4 juni kun je de filmpje(s) op het platform plaatsen. Vakmusici van de Academia Musici geven op de inzendingen feedback.
Mocht je, naar aanleiding van de feedback, je stuk-(ken) nog een keer op willen nemen en insturen, dan kan dat, als de definitieve versie maar voor 4 juni gepost is.

De jury bestaat uit 3 vakmusici. Die jury beoordeelt de definitieve filmpjes. Vervolgens worden de finalisten gekozen: maximaal drie ensembles uit categorie I en maximaal drie uit categorie II.

Op 19 juni volgt de uitslag en vindt de finale plaats. Hoe die finale precies vormgegeven zal worden, wordt tegen die tijd besloten, rekening houdend met alle COVID-19 maatregelen. Uiteraard wordt hierover tijdig gecommuniceerd met de deelnemers.

Reserveer alvast 19 juni in je agenda.

Spelregels voor JMCO-online deelname

 • Aanmelding is vereist (en kan tot 10 mei 2021 Klik hier);
 • Inzending is alleen tussen 28 maart en 4 juni mogelijk;
 • De filmpjes mogen niet gemonteerd worden. Dus niet knippen en plakken. Wel mogen de afzonderlijke delen aparte filmpjes zijn;
 • De geluidskwaliteit moet voldoende zijn om te beoordelen (dus zijn alle instrumenten/ forte piano enz. goed zijn te horen);
 • Neem je filmpje horizontaal op met een goede smartphone of camera;
 • Geef bij de opname aan om welk stuk het gaat.

De Jury let vooral op:

 1. Muzikale voordracht en interpretatie;
 2. Techniek en beheersing van het instrument
 3. Presentatie en interactie;
 4. Keuze en opbouw van het programma (zo mogelijk oorspronkelijk  Samenspelrepertoire)
 5. Duo’s: de nadruk ligt op gelijkwaardigheid in repertoire.

Klik hier voor het wedstrijdreglement. 

Tickets bestellen

Prijs

Deur open

Tijden

zaterdag 19 juni 9:00

Locatie

Tickets & tijden

Zaterdag 19 juni
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement

Meer resultaten...