Tartuffe

Tartuffe Een zwarte komedie door Toneelgroep Graficus

Normaal
€ 13,50

Rolstoelplaats Vriendenticket
€ 11,50

Vriendenticket
€ 11,50

Bedragen zijn exclusief €1,20 transactiekosten per online bestelling.
zaterdag
3 november
19:30
20:00
Theaterzaal
Toneelgroep Graficus bestaat dit jaar 85 jaar. Dit lustrum wordt gevierd met de opvoering van een klassieker van Molière: Tartuffe.

Orgon heeft een nieuwe vriend gemaakt: de vrome Tartuffe. Tartuffe is zelfs zo’n goede vriend geworden dat Orgon hem in huis heeft genomen. Er is maar één iemand die dat ook een goed idee vindt: Orgons moeder Madame Pernelle is ook erg gecharmeerd van de nieuwkomer. De rest van het huishouden vertrouwt de man niet en probeert wanhopig Orgon op andere ideeën te brengen. Wanneer die echter besluit zijn dochter Mariane aan zijn nieuwe vriend uit te huwelijken, en daarmee haar verloving ongedaan maakt, is de maat vol. Zeker wanneer Tartuffe ook nog eens probeert Orgons vrouw Elmire te verleiden. Elmire, zoon Damis, zwager Cléante en huishoudster Dorine bedenken een plan. Maar kunnen zij op tegen de geslepen Tartuffe?

Tartuffe (Originele titel: Le Tartuffe ou l’Imposteur) is een komedie van Molière en werd op 12 mei 1664 opgevoerd in het theater van het Palais Royal te Parijs. Dit stuk behandelt reële onderwerpen die op zich nauwelijks amusant zijn maar nog steeds actueel: schijnheiligheid, hypocrisie (het allerbelangrijkste thema) en religie maar ook tirannie, egoïsme en seksisme. Molière levert in de eerste plaats gewaagde kritiek op de clerus en dan met name op de Compagnie du Saint-Sacrement, een geheime religieuze orde van “devoten” opgericht in 1627, waarvan ook koningin-moeder Anna van Oostenrijk lid was.

Regie: Aad van der Waal | Schrijver: Molière
Tartuffe