Rajae El Mouhandiz - Thuis, Ontheemd

Rajae El Mouhandiz - Thuis, Ontheemd (i.s.m. Orpheus)

Normaal
€ 15,00

Rolstoelplaats Vriendenticket
€ 13,00

Vriendenticket
€ 13,00

Bedragen zijn exclusief €1,20 transactiekosten per online bestelling.
zaterdag
8 december
19:45
20:15
Theaterzaal

Deuren open: 19:45
Aanvang: 20:15

Locatie: theaterzaal

Entree: €15,00
Entree Vrienden van Gigant: €13,00
(Deze bedragen zijn exclusief €1,20 transactiekosten per online bestelling.)

Nieuwe maker en artistieke duizendpoot Rajae El Mouhandiz voert je in haar eerste solovoorstelling mee naar bijzondere plekken en momenten in haar leven met verhalen, muziek en prachtige beelden. Een verhaal over de ruimte die een vrouw mag en kan innemen. Over wilskracht en geloven in jezelf. Over Rajae’s worsteling met zelfacceptatie en de lessen die zij leerde toen zij op vijftienjarige leeftijd besloot huis en haard te verlaten om artiest te worden. Ook vertelt ze openhartig over hoe het is en voelt om midden in een steeds harder gevoerd debat te staan over migratie, religie, vrouwenrechten en andersdenkenden. Een voorstelling die boeit en bindt. Inspirerend en herkenbaar voor iedereen, jong en oud!

Rajae El Mouhandiz heeft een passie voor verhalen, die ze vertelt in haar gedichten, muziek, songs door middel van indringende beelden, video, film en in het theater. Rajae zit in het nieuwe makers traject van het Fonds Podiumkunsten. Ze werkt, neemt op en treedt op in binnen- en buitenland.

Spel: Rajae El Mouhandiz
Regie: Wieke ten Cate
Tekst: Annet Bremen

Orpheus programmeert in Gigant
Dit theaterseizoen programmeert Theater Orpheus 8 verrassende voorstellingen bij Gigant. Het betreffen multidisciplinaire voorstellingen, gebracht door jong talent dat zich al heeft bewezen op Theaterfestivals zoals De Parade. "Als Theaterprogrammeur zie ik jaarlijks zo’n 100 tot 150 voorstellingen. Soms is het niet mogelijk om hen te programmeren in één van de zalen van Orpheus, maar wil je hen wél heel graag een podium geven. Door de samenwerking met Gigant, die een prachtige theaterzaal heeft waar deze voorstellingen wel voldoende tot hun recht komen, kunnen Apeldoorners deze niet te missen talenten toch gaan bekijken,” aldus Marijt Helmink, programmeur Theater Orpheus.

Rajae El Mouhandiz - Thuis, Ontheemd