OKW Lezing - ‘Die rare Engelsen en de Brexit’ - middag

OKW Lezing - ‘Die rare Engelsen en de Brexit’ - middag

Het is mogelijk om single- en duotickets te bestellen. In de zaal zijn zitjes gemaakt voor 2 personen bij elkaar en daarnaast zijn er losse stoelen beschikbaar. Let hier goed op bij je aankoop.

--------------------------------------

Rare jongens, die Engelsen. De zee die ons scheidt is niet eens zo breed, maar tussen de zandstranden hier en de krijtrotsen aan de overkant bestaat een wereld van verschil. Hoewel? Nederland en Groot-Brittannië zijn al eeuwenlang onlosmakelijk met elkaar verbonden, dan weer als vrienden, dan weer als vijanden.

Aan de vooravond van de Brexit maakt de legendarische oud-correspondent Peter Brusse de balans op. Want de Britten nemen dan wel afscheid van Europa, maar in het geval van Nederland is dat eigenlijk onmogelijk. Beide zeevarende naties delen een lange geschiedenis. Ze voerden oorlog met elkaar, probeerden elkaar te bekeren, leenden elkaars taal en imiteren elkaar nog altijd.

Peter Brusse (1936) is schrijver, journalist en voormalig hoofdredacteur van het NOS Journaal. Hij studeerde Rechten in Amsterdam en raakte bij het grote publiek bekend als correspondent in Londen voor de Volkskrant en het NOS Journaal. Hij bestudeert de Britten al ruim een halve eeuw en weet dat je ze nooit echt zult begrijpen. Hij schreef onder andere de bestsellers Neem nou Londen, Engeland bestaat niet en Ach Engeland.

(Foto © Kors de Bruin)

--------------------------------------

MAATREGELEN OMTRENT HET CORONAVIRUS

GIGANT volgt het protocol van het RIVM en zet alles op alles om de veiligheid van alle bezoekers en medewerkers te waarborgen. Daarom nemen wij de volgende maatregelen:

- Koop je tickets online. Aan de deur zijn geen tickets te koop.

- Entree van de zaal gebeurt binnen een vastgestelde tijd. Na aanvang van de lezing is geen entree meer mogelijk.

- Ontsmet handen voor en na het bezoek aan de popzaal.

- Neem plaats op de door de medewerker aangewezen plekken. Er zijn enkel zitplaatsen aanwezig.

- Je kunt je bestelling plaatsen via de QR-code op je tafel.

- Toiletbezoek gebeurt één voor één.

- Volg de aanwijzingen van het personeel op.

- Houd 1,5 meter afstand.

- PIN only.

- Blijf thuis bij griepklachten en verkoudheid.

- GIGANT heeft het recht om bezoekers te weigeren.

OKW Lezing - ‘Die rare Engelsen en de Brexit’ - middag