NachtHexen IV: Battre

NachtHexen IV: Battre Sterke vrouwen in straffe tijden: twee danseressen vechten vol voor wat ze waard zijn.

NachtHexen IV - normaal
€ 12,50

NachtHexen IV - CJP
€ 10,00

NachtHexen IV - tot 21
€ 10,00

Bedragen zijn exclusief €1,20 transactiekosten per online bestelling.
zondag
2 februari
16:00
16:00
Theaterzaal

Jens Van Daele gooide in 2010 in Europa en Canada hoge ogen met ‘Battre le Fer/Battre le Noir’: “Een krachtig, ongepolijst duet.” (★★★★ Theaterkrant)


Nu komt een grondige remake naar Nederland, als vierde deel van de serie ‘NachtHexen’. Patricia van Deutekom en Marijn van der Sande, twee boegbeelden van het gezelschap Burning Bridges, wijken geen centimeter. Blindelings gooien ze zich in de strijd: oog-om-oog, tand-om-tand. Totdat ze zien: de winst blijft onbereikbaar. Ruige dans op spannende muziek van Greg Smith en Richard van Kruysdijk; een live dansconcert dat afstormt op een remise. Ook een aanrader voor liefhebbers van muziek en theater! Jens Van Daele flirt met gevaar in brutale bewegingstaal.
 

Onder het motto ‘verhalen over sterke vrouwen in straffe tijden’ richt Jens Van Daele zich met zijn gezelschap Burning Bridges op een cyclus waarin de Russische nachthexen (een groep vrouwelijke verzetsheldinnen in de Tweede Wereldoorlog) als overkoepelend geheel de basis vormen. Centraal staan vrouwelijke energie, moed, kracht, doorzettingsvermogen, mededogen en (geen) spijt.
 

Na ‘NachtHexen I: Jeanne’, ‘NachtHexen II: La Parisienne’ en ‘NachtHexen III: MOI’, brengt Van Daele ‘NachtHexen IV: Battre’. Een dansduel op het scherpst van de snede. Met nieuw gecomponeerde livemuziek.

concept en beeld Jens van Daele / choreografie Jens van Daele i.s.m. de spelers / dans Patricia van Deutekom & Marijn van der Sande / muziek Greg Smith & Richard van Kruysdijk

NachtHexen IV: Battre
NachtHexen IV: Battre
NachtHexen IV: Battre
NachtHexen IV: Battre