Mira van der Lubbe - Maak van je shit een hit!

Mira van der Lubbe - Maak van je shit een hit! (i.s.m. Orpheus)

Normaal
€ 15,00

Vriendenticket
€ 13,00

Rolstoelplaats Vriendenticket
€ 13,00

Bedragen zijn exclusief €1,20 transactiekosten per online bestelling.
vrijdag
1 februari
19:45
20:15
Theaterzaal

Deuren open: 19:45
Aanvang: 20:15

Locatie: theaterzaal

Entree: €15,00
Entree Vrienden van Gigant: €13,00
(Deze bedragen zijn exclusief €1,20 transactiekosten per online bestelling.)
De kaartverkoop start op 26 mei.

In ‘Maak van je shit een hit’ vertelt Mira van der Lubbe haar persoonlijke verhaal. Op sprankelende wijze toont ze aan dat het leven niet maakbaar is. Vader Huub van der Lubbe schreef speciaal voor dit programma de liedteksten en Eva van Manen zette ze op muziek.

Als Mira te horen krijgt dat ze erfelijk belast is met het borstkanker-gen BRCA1 besluit ze van haar shit een hit maken. In plaats van in bed te blijven liggen met een deken over haar hoofd zoekt ze het podium op en kijkt ze samen met het publiek de leeuw in zijn bek. Mira vertelt over haar zoektocht hoe om te gaan met tegenslagen. We horen, zien en voelen dat ze dat doet door het licht te houden. Door te zingen. Met een beatje eronder en een stevige riff! Samen met muzikant Eva van Manen brengt zij dit krachtige verhaal over een wrange realiteit en hoe je je daar niet door moet laten kisten.

Tijdens de Parade 2017 speelde Mira met groot succes in een steeds uitverkochte tent, waar ze mensen aan het huilen en aan het lachen maakte. Dat smaakte naar meer. Zij besloot de voorstelling uit te bouwen tot een avondvullend optreden.

Mira van der Lubbe (30) is actrice en theatermaker. Muziek en performen zit in haar DNA, met dezelfde souplesse, hetzelfde plezier en sjeu als haar vader neemt ze de toeschouwers mee. In 2011 studeerde ze af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie waarna ze o.a. voorstellingen maakte als actrice te zien was bij o.a. Orkater, Het Nationale Theater en Toneelgroep Maastricht.

Eva van Manen (28) is zangeres, songwriter, muzikant en producer. Zij volgde de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie in hetzelfde jaar als Mira, waar ze elkaar artistiek vonden. Eva vervolgde snel haar weg in de muziek en schreef muziek met en voor o.a. Spinvis, toneelgroep Amsterdam, Filmgasten. Najaar van 2018 komt haar eerste solo album uit waaraan zij samenwerkte met o.a. rapper Gideon ‘Gikkels’ Everduim.

Orpheus programmeert in Gigant
Dit theaterseizoen programmeert Theater Orpheus 8 verrassende voorstellingen bij Gigant. Het betreffen multidisciplinaire voorstellingen, gebracht door jong talent dat zich al heeft bewezen op Theaterfestivals zoals De Parade. "Als Theaterprogrammeur zie ik jaarlijks zo’n 100 tot 150 voorstellingen. Soms is het niet mogelijk om hen te programmeren in één van de zalen van Orpheus, maar wil je hen wél heel graag een podium geven. Door de samenwerking met Gigant, die een prachtige theaterzaal heeft waar deze voorstellingen wel voldoende tot hun recht komen, kunnen Apeldoorners deze niet te missen talenten toch gaan bekijken,” aldus Marijt Helmink, programmeur Theater Orpheus.

Mira van der Lubbe - Maak van je shit een hit!