In het spoor van de Russische ziel

In het spoor van de Russische ziel Literair concert

Normaal
€ 12,50

Jongeren t/m 21 jaar
€ 7,50

Jongeren t/m 21 jaar - rolstoelplaats
€ 7,50

Vriendenticket
€ 10,00

Bedragen zijn exclusief €1,20 transactiekosten per online bestelling.
zondag
3 november
15:30
16:00
Theaterzaal
Hoewel de Russische cultuur tot late bloei kwam, pas goed in de negentiende eeuw, overspoelde het de wereld met de prachtige composities van beroemde componisten. De literaire scheppingsdrang kende geen grenzen en de creatieve tijd van de theaterproducenten was bloedstollend in drama, ballet en opera. Door de aderen van Oleg Lysenko stroomt het Slavische bloed dat nodig is om de Russische muziek te vertolken zoals hun scheppers het hebben bedoeld. Samen duiken Oleg en Peter in het spoor van de Russische ziel, een fenomeen dat door veel Russen wordt gekoesterd als veilige schuilplaats tegen een buitenwereld die ‘ons maar niet wil begrijpen’.

Peter d’Hamecourt (1946) is een Nederlandse journalist, columnist en schrijver. Hij was 1989 tot 2008 werkzaam als correspondent in Moskou en werkte onder meer voor het NOS Journaal en het Algemeen Dagblad. D’ Hamecourt publiceerde dan ook meerdere boeken over Rusland, zoals Russen zien ze vliegen: van Perestrojka tot Poetin (2007) en Leven als God in Rusland (met Julia Klotchkova, 2008).

Oleg Lysenko (1974, Oekraïne) volgde zijn opleiding aan het muziekcollege van Poltava, waarna hij een beurs won voor de vermaarde Tchaikovsky Nationale Muziek Academie in Kiev.Na zijn afstuderen in 1999 bracht Oleg zijn eerste CD ‘Awakening’ uit en zette hij zijn studie voort aan de Messiaen Academie in Nederland. Oleg heeft o.a. gespeeld met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, samen met de Russische bariton Dmitry Hvorostovsky. Hij trad op in de Spiegelzaal van het Concertgebouw voor de AVRO op Radio 4 en bij het VPRO televisieprogramma Vrije Geluiden. Oleg heeft een voorliefde voor genre-overschrijdende projecten waarbij beeldende kunst, literatuur en muziek elkaar aanvullen en in elkaar overvloeien. Recent trad hij onder meer op met schrijver en beeldend kunstenaar Armando, Cherry Duyns, beeldhouwer en tekenaar Koenraad Tinel en met de schrijvers Stefan Brijs en Stefan Hertmans en met de vertaler Hans Boland.
In het spoor van de Russische ziel