Een andere kijk op Autisme

Een andere kijk op Autisme Door dr. Martine Delfos

Filmticket - Normaal CJP
€ 5,00

Filmticket - Kinderen t/m 13 jaar
€ 5,00

Filmticket - Normaal Biebpas
€ 8,00

Filmticket - Normaal
€ 9,50

Filmticket - Normaal Rolstoelplaats
€ 9,50

Bedragen zijn exclusief €1,20 transactiekosten per online bestelling.
Uitverkocht
woensdag
30 oktober
20:00
20:00
Theaterzaal

"Autisme is geen defect, maar een vertraging en versnelling tegelijk."

(Martine Delfos)


Voor mensen met autisme is het belang van contact en oprecht zijn van wezenlijk belang net als voor ieder ander mens. 

In deze lezing laat Martine Delfos op heldere en inzichtelijke wijze zien wat autisme kan betekenen. Zij biedt inzicht in autisme en handvatten voor de benadering van de verschillende aspecten van autisme, zodat de kwaliteit van leven voor mensen met autisme verbeterd kan worden.

In Nederland wonen momenteel ca. 190.000 mensen met een vorm van autisme. Autisme is niet te genezen. Volgens Martine Delfos is het vaak een ‘onbegrijpelijk verschijnsel’ op het gebied van menselijk gedrag. Het belangrijkste kenmerk is volgens haar de andere wijze van sociaal zijn, de sociale interactie is atypisch. Het aansluiten in sociale interactie kan daardoor problematisch zijn. Martine Delfos geeft aan dat autisme geen ziekte is en geen defect, maar een genenpatroon dat leidt tot een vertraging op specifieke gebieden en een versnelde ontwikkeling op andere gebieden. Het gevolg is een reeks uiteenlopende 'mentale leeftijden' binnen één persoon. Deze visie biedt een geheel ander perspectief voor diagnose, behandeling en vooral ook opvoeding.

Deze lezing wordt georganiseerd vanuit het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland in samenwerking met CafeTisme, Autisme Café in Klein Berlijn, Autisme Café Wende in GIGANT, GIGANT, MEE Veluwe en Ouderkracht voor het kind.

      Autismecafé        

   Ouderkracht voor het kind  

Een andere kijk op Autisme