Vriendenfeest – 15 oktober 2021

Ein-de-lijk! Nadat corona 2 jaar lang roet in het eten gooide, is het in 2021 weer tijd voor het Vriendenfeest! Tijdens dit feest op 15 oktober 2021 ontvangen we de Vrienden van GIGANT voor een bijzondere en verrassende avond vol film en muziek!

Vrienden van GIGANT hebben gratis toegang tot dit exclusieve evenement. Daarnaast mag iedere Vriend een introducé meenemen. Bestel hieronder je tickets voor het Vriendenfeest. Je maakt daarbij gelijk de keus voor het programma wat je op 15 oktober wilt bezoeken. En wacht niet te lang, want op = op!

Het programma:

19:00 Deuren open
18:30 – 19:30 Voorterras: ZWIJMEL
19:30 – 21:30 Café: Tom’s Jazzfriends
19:30 – 21:30 Blauwe zaal: Riders of Justice
19:45 – 21:30 Rode zaal: Ballad of a White Cow
20:00 – 21:30 Theaterzaal: Herself
21:30 – 22:30 Popzaal: De Stokers

Tom’s Jazzfriends (concert)
Dit jazztrio brengt je lekker in het gehoor liggende jazz en bossa nova muziek! Start de avond swingend in het café met Sjoerd van Dijken (piano), Etienne Beyé (bas) en Tom Gruijters op drums.

Riders of Justice (film)
Beroepsmilitair Markus (Mads Mikkelsen) moet noodgedwongen huiswaarts keren om voor zijn dochter Mathilde te zorgen als blijkt dat zijn vrouw om het leven is gekomen tijdens een tragisch treinongeluk. Terwijl ze nog in diepe rouw verkeren, wordt er aangebeld door data-analist Otto. Hij heeft het treinongeluk overleefd en heeft samen met zijn excentrieke collega Lennart en hun nog zonderlinger maat Emmenthaler geconcludeerd dat de trein niet zomaar is verongelukt. Ze besluiten verder op onderzoek uit te gaan en ook voor Markus wordt het duidelijk dat er sprake is geweest van een aanslag. De mannen ontpoppen zich tot engelen der wrake en de missie leidt tot resultaten. Al zijn het misschien niet de gewenste…

Ballad of a White Cow (film)
Mina’s leven staat op zijn kop wanneer ze bij de rechtbank hoort dat haar man Babak een jaar eerder ten onrechte is geëxecuteerd. De rechter verklaart dat het dan toch de wil van Allah geweest moet zijn, anders was het niet gebeurd. De autoriteiten verontschuldigen zich en willen Mina financiële compensatie bieden voor het leed dat zij veroorzaakt hebben. In het belang van haar dochter en haarzelf start Mina een stil protest tegen het systeem. Net wanneer ze bijna door haar geld heen is, staat Reza voor haar deur en beweert een oude vriend van Babak te zijn. Reza had nog een schuld uitstaan bij hem en komt deze nu betalen. Hoewel Mina in het begin wat terughoudend is, laat ze hem steeds meer in haar leven toe. Niet wetende wat het verband is dat ze bij elkaar bracht.

Herself (film)
Herself is een Brits-Iers drama over de jonge moeder Sandra die met haar twee dochters ontsnapt uit een gewelddadige relatie. Ze komt in het sociale huur-traject terecht, maar door de schaarste op de huizenmarkt is ze voorlopig dakloos en genoodzaakt om op een hotelkamer te kamperen. Vastbesloten om haar jonge dochters een fijn thuis en een beter bestaan te bieden, zet Sandra haar zinnen op het bouwen van een eigen huis. Door een gul aanbod van een vrouw waarvoor ze schoonmaakt, een gepensioneerd arts, heeft die droom een kans van slagen. Zonder enige ervaring, maar met een bijzonder clubje vrienden begint ze aan het avontuur. Tegelijkertijd moet ze ontsnappen aan de greep van haar bezitterige ex-man en hem weghouden van haar en haar meisjes.

De Stokers (concert)
Banjo, drumkoffer, contrabas, accordeon, toeters en bellen, zingende zaag, stemmen, verdeeld over 7 mannen. De Stokers, voila! Polka, hoempa, balkan, smartlap, ska, country, tja… de Stokers doen er hun eigen ding mee. Nederlandstalige manisch melancholische circuspunk, meer woorden maken we er niet aan vuil. Komt dat zien, komt dat horen!

ZWIJMEL (concert)
ZWIJMEL is een Nederlands pop-duo, bestaande uit broers Roan en Finn Oostveen. Eigenzinnig, openhartig en toegankelijk op een moderne, herkenbare manier voor de eigen generatie. Laat je meenemen in emotionele hoogte- en dieptepunten tijdens de universele struggles van het volwassen worden. ZWIJMEL weet dit te grijpen in dromerige, catchy Nederpop met poëtische teksten en gelikte producties.

Coronamaatregelen:

Bij dit event mogen wij bezoekers ontvangen zonder dat de 1,5 meter-regel geldt. Daarbij zijn wij wel verplicht om te werken met een coronatoegangsbewijs. We vragen je om deze, samen met je ID, te tonen bij de ingang van GIGANT. Alle informatie over het coronatoegangsbewijs is hier te vinden.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement