Ultrakort – dit najaar te zien

Ultrakort zijn korte animatiefilms van 2 minuten van Nederlandse bodem. Deze zijn in samenwerking met het Filmfonds en Vue ontwikkeld en gemaakt. Hiermee wordt (jong) talent gestimuleerd en willen we filmbezoekers laten kennismaken met hoe leuk en mooi animatie én de korte film kan zijn.

De Ultrakorte films worden dit najaar vertoond voor een andere film die je in ons filmtheater kunt zien. Je krijgt de Ultrakorte film dus gewoon cadeau!

Crumble – vanaf 2 november

Te zien voorafgaand aan de film Het Smelt.

In een stervende wereld houdt een angstige steen zich krampachtig vast aan de plek die hij kent. Totdat de grond onder hem begint af te brokkelen… 

De natuurgeesten in een stervende wereld houden het in deze animatie voor gezien en vertrekken. Een bange steen ziet hen van de klif storten, het onbekende in. Uiteindelijk blijft hij eenzaam en alleen achter, maar de situatie wordt al snel onhoudbaar. Lukt het hem zijn angst te overwinnen en de grote sprong te wagen?

Regie: Max Peterse & Eileen Boeijkens

Penumbra – vanaf 7 december

Te zien voorafgaand aan de film Fallen Leaves.

Een klein meisje loopt in het bos en plukt paddenstoelen. Een kraai met een leeg nest houdt haar dreigend in het oog. Wat gebeurt er in deze stijlvolle animatie wanneer hun paden kruisen?

In het grote bos woont een kraaienkolonie. Als een zwarte wolk, dreigend boven het statige landhuis dat daar ook staat. Onbewoond en verlaten? Nee, toch niet. Een meisje komt argeloos naar buiten, bespied door een van de kraaien. Wat er gebeurt als die twee werelden samenkomen zien we in deze 2D-animatie, uitgevoerd in bruin-zwart.

Regie: Rianne Stremmelaar

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement

Meer resultaten...