Previously Unreleased-titels te zien in GIGANT

Ze waren wel te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar bereikten niet de Nederlandse bioscopen. Ten onrechte, vindt Eye Filmmuseum, dat ook dit jaar een bijzondere selectie films van de internationale festivals naar Nederland haalt. Onder de tien titels bevinden zich films van nieuwkomers als Harry Wootliff en Juraj Lerotić, en werk van gerenommeerde filmmakers als Quentin Dupieux en Matías Bize.

Wat hebben de superheldenparodie van absurdist Quentin Dupieux, de nieuwste film met Tom Burke in de hoofdrol en de winnaar van de Best Actor op Locarno met elkaar te maken? Voor geen van deze films leek reguliere uitbreng in de Nederlandse bioscopen haalbaar. Nu zijn ze te zien in Previously Unreleased: ze worden ten minste een week lang dagelijks vertoond in Amsterdam (Eye, FilmHallen) en zijn vanaf deze zomer ook te zien in GIGANT en diverse landelijke filmtheaters. Previously Unreleased 2023 gaat op 29 juni van start in Eye met Les pires. Binnenkort te zien in GIGANT:

Les Pires

Dit ontroerende debuut brengt ons dichter bij de belevingswereld van kinderen en trekt de ethiek van het casten van mensen die een versie van zichzelf spelen in twijfel.

> Vanaf 29 juni

The Integrity of Joseph Chambers

Onheilspellende hedendaagse morality tale toont de onmacht van een vader die niet voldoet aan het beeld dat de samenleving heeft van een man.

> Vanaf 6 juli

Atlantide 

In Venetië speelt het hele leven zich op het water af, de gespierde, zongebruinde jongens bekrassen de houten meerpalen van de stad met hun initialen en de maximumsnelheden die ze uit hun machines hebben weten te persen.

> Vanaf 13 juli

El Castigo

Een jong stel belandt in een emotionele crisis als hun zevenjarig kind vermist wordt in het bos.

> Vanaf 20 juli

Lola

Debuutfilm van Andrew Legge, ‘Ierlands best bewaarde filmgeheim’, is een inventieve tijdreis waarin twee zussen de loop van WOII beïnvloeden met een zelfgebouwde machine, ‘Lola’. Een ‘spectaculaire lowbudget sciencefictionfilm’.

> Vanaf 27 juli

Fumer fait tousser

Hilarische superheldenparodie van absurdist-filmmaker Dupieux over een dominante marionettenrat en zijn bende gewelddadige, losgeslagen superhelden Tobacco Force.

> Vanaf 3 augustus

Anatomy of Time

Raadselachtige, meditatieve en tot nadenken stemmende film over uithoudingsvermogen, geduld, opoffering en acceptatie van de keuzes die in het verleden zijn gemaakt.

> Vanaf 10 augustus

True Things 

Het slaperige leven van een vrouw verandert voor altijd na een giftige seksuele ontmoeting. Een gelaagde en knap geacteerde film van regisseuse Harry Wootliff, met in de hoofdrol Ruth Wilson en Tom Burke (The Souvenir).

> Vanaf 17 augustus

Safe Place

Na de zelfmoordpoging van zijn jongere broer Damir verandert het leven van Bruno en zijn gezin drastisch. Het rauwe, authentieke verhaal is autobiografisch – de Kroatische regisseur speelt zichzelf.

> Vanaf 24 augustus

The Maiden

De beste vrienden Colton en Kyle verdrijven de tijd in hun dorpje en zwemmen in de rivier, bespreken hun dromen, en maken graffiti art in het ravijn. Net als de jongens, verkent ook Whitney het ravijn, opzoek naar innerlijke rust. Maar als haar beste vriendin haar in de steek laat verdwijnt Whitney.

> Vanaf 31 augustus

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement