Pop-up-orkest

Doe jij mee? Op 2 maart brengen drie jonge, getalenteerde popartiesten uit Apeldoorn een van hun nummers ten gehore samen met een echt Pop-up Orkest. Het is een ‘Pop-up’ orkest omdat iedereen onder de 26 jaar die een instrument bespeelt kan meedoen. Arrangeur Bouke Ansing heeft speciaal voor de nummers van de artiesten Noah Jaora, Lotte Lizz en Sabien een unieke, groots opgezette orkestversie gemaakt.

In drie gezamenlijke repetities werk je samen met professionele coaches toe naar een meeslepend eindoptreden in de theaterzaal van GIGANT. Het gehele optreden wordt bovendien opgenomen, zodat je het later kunt delen met vrienden, familie en op je sociale media.

Ben jij een muzikant en lijkt het je leuk om deel te nemen aan dit project met anderen? Meld je dan aan! Momenteel zijn we specifiek op zoek naar strijkers en een altsaxofoon, maar alle andere instrumenten zijn ook zeer welkom.

De repetitiedata zijn op dinsdag 6, 13 en 27 februari van 18.45 – 20.45 uur met een korte pauze. Het optreden vindt plaats op zaterdagavond 2 maart.

Wil je meedoen? Meld je dan aan via cultuurmakelaar@gigant.nl en vermeld je naam, leeftijd, instrument en aantal jaar speelervaring!

De artiesten

Noah Jaora

Lotte Lizz

Sabien

Bouke Ansing

Bouke Ansing is arrangeur, dirigent en orkestproducent voor lichte muziek. Momenteel is hij actief als dirigent bij Young Notes in Zwolle, Bigband Cool24 in Raalte en Bigband Exposure in Hengelo, die allemaal een verschillende insteek hebben op het gebied van lichte muziek. Als arrangeur schrijft Bouke regelmatig voor het Thomasorkest in Zwolle, the Academy Bigband in Franeker en nu ook voor het Apeldoorns Jeugdorkest. Als orkestproducent was Bouke betrokken bij het Nederlands Studenten Jazz Orkest, het Jong Metropole (een samenwerking tussen het NJO, Metropole Orkest en NJJO) en is hij een van de oprichters van het ArtEZ Poporkest.

Bouke vindt het boeiend om bestaande en herkenbare muziek uitdagender te maken voor de muzikanten en interessanter voor de luisteraar. Hij haalt veel inspiratie uit het Metropole Orkest, de WDR Bigband en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Rob Kaptein

Rob Kaptein is artistiek leider en dirigent van vele gezelschappen, en ook van de Apeldoornse Jeugd Orkesten (AJO), die ook meedoen aan dit project. Hij heeft er altijd van gedroomd dirigent te worden. Hij begon zijn droom te verwezenlijken toen hij 17 was: delen uit Mozarts Requiem met het Noord-Hollands Jeugdorkest. Sindsdien heeft hij veel koren en orkesten gedirigeerd, ook tijdens zijn studie hoofdvak klarinet aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en natuurlijk zijn studie Koordirectie aan datzelfde instituut. Rob is bevlogen, geduldig en perfectionistisch, maar kan daar zelf wel om lachen. Hij vindt het heel belangrijk dat jongeren de lol van samen muziek maken kunnen ervaren. Dit gaat het beste met leuke muziek, veel afwisseling, heel veel plezier en soms ook wel hard werken.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement