Ook de komende 4 jaar weer Cultuureducatie met Kwaliteit op de Apeldoornse basisscholen

13 nieuwe scholen profiteren de komende 4 jaar van de subsidieregeling Cultuureducatie met Kwaliteit. Een regeling die voor het 3e traject van 4 jaar wordt gefinancierd door het Fonds voor Cultuurparticipatie en de Gemeente Apeldoorn. Cultuurwijzer, onderdeel van GIGANT, is ook nu penvoerder en ontwikkelt samen met het onderwijs en culturele partners visie ten aanzien van cultuureducatie. In deze nieuwe periode zijn procesmatig werken en het vergroten van Kansengelijkheid belangrijke thema’s.

Traject

Naast het regulier basisonderwijs is ook het speciaal onderwijs vertegenwoordigd in het komende traject. Nieuw in het bereik is MAM’s Kinderopvang en ook wordt het VMBO in Apeldoorn  ondersteund binnen deze regeling om de cultuureducatie te versterken. “Er gaat in de komende periode veel aandacht uit naar kennisdeling via lokale en landelijke netwerken en naar het volgen van scholingstrajecten door schooldocenten en kunstvakdocenten om nog beter aan te sluiten op elkaars vakgebied en zodoende een zelfde ‘taal’ te spreken.” Aldus Arjen Nicolaï, hoofd educatie en participatie van GIGANT. Hij vervolgt: “En naast de 13 nieuwe scholen worden ook de 16 scholen uit de eerste twee trajecten nog niet losgelaten. Zij worden verder voorbereid op een goede borging van cultuureducatie op hun school.”

Toekomst

Over twee jaar mogen nogmaals 8 scholen participeren binnen deze regeling om via een intensief traject ook bij hun school kunst- en cultuureducatie structureel op de kaart te zetten. Meer informatie over Cultuureducatie met Kwaliteit is te vinden op de website van Cultuurwijzer.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement